Man met zonnebril in een strandstoel

Zonnepanelen, een belangrijke stap naar een duurzame toekomst!

Steeds meer huizen worden voorzien van zonnepanelen. En dat is niet zonder reden. Met een zonne-installatie bespaar je flink op je energiefactuur en investeer je mee in een groenere toekomst. Zet vandaag nog de stap en geniet binnenkort van je eigen zonne-energie.
Vraag nu je offerte aan

Ons aanbod voor zonnepanelen

Kleine rijwoning

10 panelen
 • Zwarte 420Wp zonnepanelen
 • Solis hybride omvormer
 • Energie­management­systeem
 • Inclusief plaatsing en keuring

Jouw prijs: € 6.597*

Halfopen bebouwing

14 panelen
 • 420Wp zonnepanelen
 • Solis hybride omvormer
 • Energie­management­systeem
 • Inclusief plaatsing en keuring

Jouw prijs: € 7.591*

Vrijstaande woning

20 panelen
 • 420Wp zonnepanelen
 • Solis hybride omvormer 
 • Energie­management­systeem
 • Inclusief plaatsing en keuring

Jouw prijs: € 9.603*

Bespaar op je energiekosten met zonnepanelen

Bespaar op je energiekostenZonnepanelen stellen je in staat je eigen energie op te wekken. Je hoeft minder stroom van het elektriciteitsnet te halen en bespaart zo op je energierekening.
Upgrade de waarde van je woningZonnepanelen verhogen de energie-efficiëntie én de waarde van je woning. Je huis wordt aantrekkelijker voor potentiële kopers.
Goed voor het klimaatBij het opwekken van zonne-energie wordt er geen CO2 uitgestoten. Je draagt eenvoudig bij aan een mooiere en duurzame wereld. 

Zonnepanelen op je dak in 4 stappen

 1. Stap 1 van de 4: Aanvraag

  Bezorg ons enkele gegevens en vraag een vrijblijvende offerte aan.
 2. Stap 2 van de 4: Contract

  Je ontvangt van onze partner binnen de drie dagen een e-mail voor een afspraak via telefoon.
 3. Stap 3 van de 4: Gepersonaliseerde offerte

  Onze partner maakt, op basis van een technische analyse van jouw dak en woning, een gepersonaliseerde offerte.
 4. Stap 4 van de 4: Installatie

  Na het ondertekenen van de finale offerte plaatst onze partner jouw zonnepanelen.

Digitale meter

Een slimme meter en zonnepanelen zijn een ideale combinatie, omdat je op ieder moment op deze digitale meter precies ziet hoeveel elektriciteit je afneemt van het net als je bijvoorbeeld zelf weinig of geen stroom produceert. Ook de hoeveelheid opgewekte elektriciteit die je zelf niet gebruikt en vervolgens injecteert op het net, is zichtbaar. Dankzij het real-time inzicht van jouw verbruik en injectie op het net kan je je verbruik aanpassen en dus ook besparen. Met zo’n slimme meter krijg je dus meer inzicht in je verbruik en spring je zuiniger met je energie om. Vind alle informatie over de digitale meter hier op een rij.

Meer over zonnepanelen

Voor je investeert in zonnepanelen, denk je hier natuurlijk goed over na. We snappen dat je hier vragen over hebt. Je vindt heel wat nuttige informatie op onze verschillende blogartikels.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

*Korting aangeboden door onze partner EARTH. De korting wordt berekend op de catalogusprijs van de installatie en geldt voor elke aanvraag ingediend via de Eneco-website. 

Het aangegeven aantal panelen dient enkel als voorbeeld. De ideale installatie voor jouw woning bepaal je in overleg met een adviseur van onze partner. Alle prijzen zijn inclusief 6% btw en indicatief voor Vlaanderen waar de zonnepanelen worden geïnstalleerd door de firma EARTH. Prijzen zijn steeds onder voorbehoud van inspectie ter plaatse en afhankelijk van de specifieke situatie en het verbruik van de klant. Bovenstaande richtprijzen zijn gebaseerd op een standaard daksituatie (zuid, 30 graden hellingsgraad, pannen, maximum 2 verdiepen) en omvatten een adviesgesprek, de zonnepanelen, een hybride omvormer met energiemanagementsysteem, desgevallend een thuisbatterij, een standaardhoeveelheid materialen, de installatie, de keuring en de recyclagebijdrage.

Deze prijzen gelden enkel als je in Vlaanderen woont. Waarom? De prijzen van onze Vlaamse en Waalse partner verschillen per regio en niet per taal. Woon je niet in Vlaanderen? Bekijk het specifiek aanbod in jouw regio.