Eneco Green Energy Summit Eneco Green Energy Summit Eneco Green Energy Summit

Eneco Green Energy Summit

Blik terug op het zakelijk event over energie-efficiënt en duurzaam ondernemen

Bekijk de aftermovie en foto's

U beseft het wellicht ook. We moeten ontzettend zuinig zijn op onze planeet. En dankzij de technologische vooruitgang kan uw onderneming daaraan bijdragen. Mét onze ondersteuning.

HP Image Ecostroom 1500X1000px

Elektriciteit en aardgas

Uw onderneming kiest een zo groen mogelijke oplossing voor een competitieve prijs. Samen met een vaste contactpersoon zorgen we voor een duurzame voorsprong.

Lees meer
Content_block_-_Bedrijfsbatterij_-_750x500.jpg

Eneco Business Battery

Wilt u maximaal profiteren van uw zelf opgewekte energie? Installeer een bedrijfsbatterij. We helpen u van a tot z, zelfs de investering kunnen wij op ons nemen!

Lees meer

E-boiler in uw bedrijf

Heeft uw bedrijf een hoge temperatuurvraag? Met een e-boiler kan u groene energie gebruiken voor uw bedrijfsprocessen. Zo vermindert u uw gasverbruik en fossiele emissies.

Lees meer

Webinar: Fiscaliteit en elektrische mobiliteit

De manier waarop bedrijven met mobiliteit omgaan is razendsnel veranderd. Fiscale stimuli zorgden voor een revolutie naar elektrisch rijden. Maar ongetwijfeld zit u nog met vragen rond alle financiële, administratieve en fiscale gevolgen?

Bekijk de opname van het webinar waarin we 3 straffe experten aan het woord lieten. U komt er te weten hoe u elektrische mobiliteit zo aantrekkelijk mogelijk maakt, zowel voor uw bedrijf als voor uw medewerkers. Of lees de samenvatting van deze interessante sessie op onze blog.

Dit webinar is onderdeel van de Eneco Green Energy Expert Sessions, een reeks van inhoudelijke sessies om bedrijven wegwijs te maken in de voordelen van de energietransitie.

Bekijk het webinar en lees de blog

Zonnepanelen verplicht vanaf 2025

Verbruikt uw bedrijf veel elektriciteit (>1 GWh/jaar)? Dan bent u in Vlaanderen vanaf juni 2025 verplicht om zonnepanelen te plaatsen.

Zonnepanelen maken uw bedrijf bovendien zichtbaar duurzamer, u geniet van een lagere energiefactuur en het is een rendabele investering voor uw bedrijf. Wilt u liever niet zelf investeren in een PV-installatie? Kies voor onze derdepartijfinanciering.

Lees meer over de pv-verplichting
home-card-visual-3.jpg
One Planet.jpg

Samen op weg naar klimaatneutraal in 2035

Eneco wil de energietransitie versnellen. Dat is nodig, omdat de opwarming van de aarde sneller gaat dan verwacht. We voelen het als onze verantwoordelijkheid om hierin voorloper te zijn. Onze ambitie is om al in 2035 klimaatneutraal te worden. Klimaatneutraal in onze eigen activiteiten en in de geleverde energie aan onze klanten. We geloven dat het noodzakelijk is en we geloven dat het kan. Samen met onze klanten zoals u, partners, leveranciers, beleidsmakers en andere belanghebbenden, kunnen we het voor elkaar krijgen om onze CO2-uitstoot af te bouwen naar nul. Hoe we dit gaan doen, leest u in ons One Planet plan met concrete acties, duidelijke investeringskeuzes en meetbare doelstellingen.

Lees meer over ons One Planet plan

Duurzame energie van iedereen

Van particulieren, maar ook van ondernemingen. Een droom die dichterbij is dan u denkt. Groene energie en slimme innovaties zijn er namelijk al. Bent u een ondernemer die zelf het heft in eigen handen wil nemen om de energietransitie te versnellen? Wij geven u een pak inspiratie en concrete tips.

Op 21 mei jongstleden heeft de ministerraad een voorontwerp van wet goedgekeurd voor de organisatie van de fiscale vergroening van de mobiliteit, op voorstel van o.a. minister van Financiën Vincent Van Peteghem. Ralf Weymans, Legal & Regulatory Affairs Manager Eneco België, geeft ons meer tekst en uitleg over het ontwerp.

Lees meer
BlogB2B- thumbnail (3).jpg

In bedrijven die veel energie verbruiken kan de energiefactuur snel oplopen. Ook in uw onderneming is het heel belangrijk om energie te besparen. Hoog tijd om met duurzame investeringen uw bedrijf klaar te maken voor de toekomst. Zet vandaag grote stappen om uw energiefactuur te laten dalen én om de klimaatdoelstellingen van uw organisatie te halen.

Lees meer