2
EVD0005309-min.jpg

Sneller
klimaat­neutraal

We hebben je veel te bieden

De voordelen van Eneco

Mediamodifier-Design (1).svg
100% groene stroom

Profiteer van een vast of variabel tarief voor 100% groene stroom, opgewekt in eigen land.

Bereken je prijs
Mediamodifier-Design (2).svg
We helpen met omschakelen naar groene energie

Of je nu huurder of eigenaar bent: er is altijd een volgende duurzame stap.

Ontdek onze oplossingen
Eneco_OnePlanet_icoon_RGB.svg
Op weg naar klimaatneutraal in 2035

We lopen voorop met het doel om al in 2035 klimaatneutraal te zijn.

Ontdek het One Planet Plan
Mediamodifier-Design (3).svg
Trouwe klanten krijgen de Comfort Bonus

Reken op een gratis bijstandspakket voor pech in huis of onderweg vanaf 1 maand klant.

Ontdek meer

Greenpeace bekroont Eneco met 16/20

Bij Eneco kregen we in oktober 2023 een buitengewone erkenning van Greenpeace: een duurzaamheidsscore van 16/20. Hiermee kronen we ons tot een van de groenste energieleveranciers van het land, en daar zijn we trots op. Laten we samen nog duurzamer worden, en vol enthousiasme gaan voor een klimaatneutraal 2035!

Meer weten over hoe we deze score behaalden?

Lees het hier
Two Men Checking Information On Laptop (1)

Eneco vast tarief

Naast variabele contracten bieden we opnieuw contracten aan met een vaste prijs. Met een vast tarief heb je weer zekerheid en ben je gedurende 1 jaar zeker van je tarief én ben je beschermt tegen eventuele marktstijgingen. Gebruik onze prijssimulator en bereken welk tarief voor jou het voordeligst is.

Meer info
koppel op groene background.jpg

Eneco Smart Meter app

Met de gloednieuwe Eneco Smart Meter app krijg je als Eneco-klant - mét digitale meter - inzicht in je energieverbruik. Verbruik je meer energie met wassen, verwarmen of koken? En hoe kun je besparen? De Eneco app geeft je inzicht en handige tips. Eigenaars van zonnepanelen kunnen ook volgen hoeveel energie ze opwekken.

Meer over de app

Zij zetten een duurzame stap

Elke stap maakt een groot verschil. Zeker als we het met z'n allen doen. Van waterbesparende douchekop tot een voetbalstadion duurzaam verlichten. Zij gingen je voor.

Capaciteitstarief

Schakel je in Vlaanderen over van een analoge naar een digitale meter, dan verandert de berekening van je netkosten. Je betaalt dan geen netkosten meer voor de hoeveelheid stroom die je verbruikt, maar wel volgens de piekmomenten van je verbruik. Dat tarief is voor alle duidelijkheid geen extra kost op je elektriciteitsfactuur, maar vervangt een deel van de huidige distributienettarieven die elke afnemer momenteel al betaalt.

Meer informatie
EVD0005294.jpg

Besparingstips

Hoewel ze heel wat zuiniger zijn geworden, slurpen wasmachines en droogkasten nog steeds heel wat energie uit een stopcontact. Op mooie lente- en zomerdagen kan je het drogen alvast overlaten aan moeder natuur. Wil je nog extra tips om energiezuiniger te wassen en te drogen? Ontdek interessante tips van onze energiecoaches.

Ontdek de tips
DPGmadia_Eneco_David-16.jpg

Je energiecontract en verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen? Dan moet je ook voor je energie enkele zaken regelen. Eneco helpt je graag om een vlotte overstap naar je nieuwe woning te maken.

Regel je verhuis
Moving.jpg

Groene stroom
uit eigen land

Bereken mijn beste tarief
EVD0005273-min.jpg