2
EVD0005286 (1).jpg

Jouw huis voorzien van
100% groene stroom?

De voordelen van Eneco

Eneco Gradient RGB 80X80 Smartphone 01
App

Inzicht in je energieverbruik dankzij de Smart Meter app

Meer over de app
Eneco gradient RGB 80x80 solar panel.svg
We helpen je verduurzamen

Wat is jouw volgende stap?

Bekijk je opties
Eneco_Iconen_Windmolens.svg
100% groen

We gaan voor 100% groene energie, samen en nu, particulieren en bedrijven.

Lees de verhalen
Eneco_OnePlanet_icoon_RGB.svg
Onze ambitie: klimaatneutraal

Klimaatneutraal tegen 2035 wordt je niet zomaar.

Ontdek ons One Planet Plan

Greenpeace bekroont Eneco met 16/20

Bij Eneco kregen we in oktober 2023 een buitengewone erkenning van Greenpeace: een duurzaamheidsscore van 16/20. Hiermee kronen we ons tot een van de groenste energieleveranciers van het land, en daar zijn we trots op. Laten we samen nog duurzamer worden, en vol enthousiasme gaan voor een klimaatneutraal 2035!

Meer weten over hoe we deze score behaalden?

Lees het hier
Two Men Checking Information On Laptop (1)

Eneco vast tarief

Naast variabele contracten bieden we opnieuw contracten aan met een vaste prijs. Met een vast tarief heb je weer zekerheid en ben je gedurende 1 jaar zeker van je tarief én ben je beschermt tegen eventuele marktstijgingen. Gebruik onze prijssimulator en bereken welk tarief voor jou het voordeligst is.

Meer info
koppel op groene background.jpg

Eneco Smart Meter app

Met de gloednieuwe Eneco Smart Meter app krijg je als Eneco-klant - mét digitale meter - inzicht in je energieverbruik. Verbruik je meer energie met wassen, verwarmen of koken? En hoe kun je besparen? De Eneco app geeft je inzicht en handige tips. Eigenaars van zonnepanelen kunnen ook volgen hoeveel energie ze opwekken.

Meer over de app

Zij gingen je voor

Elke stap maakt een groot verschil. Zeker als we het met z'n allen doen. Van waterbesparende douchekop tot een voetbalstadion duurzaam verlichten. Zij gingen je voor.

Capaciteitstarief

Schakel je in Vlaanderen over van een analoge naar een digitale meter, dan verandert de berekening van je netkosten. Je betaalt dan geen netkosten meer voor de hoeveelheid stroom die je verbruikt, maar wel volgens de piekmomenten van je verbruik. Dat tarief is voor alle duidelijkheid geen extra kost op je elektriciteitsfactuur, maar vervangt een deel van de huidige distributienettarieven die elke afnemer momenteel al betaalt.

Meer informatie
EVD0005294.jpg

Besparingstips

Hoewel ze heel wat zuiniger zijn geworden, slurpen wasmachines en droogkasten nog steeds heel wat energie uit een stopcontact. Op mooie lente- en zomerdagen kan je het drogen alvast overlaten aan moeder natuur. Wil je nog extra tips om energiezuiniger te wassen en te drogen? Ontdek interessante tips van onze energiecoaches.

Ontdek de tips
DPGmadia_Eneco_David-16.jpg

Je energiecontract en verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen? Dan moet je ook voor je energie enkele zaken regelen. Eneco helpt je graag om een vlotte overstap naar je nieuwe woning te maken.

Regel je verhuis
Moving.jpg

Groene stroom
uit eigen land

Bereken mijn beste tarief
EVD0005273-min.jpg

* Eenmalige korting van € 80 (incl. 6% btw) enkel geldig voor nieuwe, particuliere klanten met een afnamepunt in Vlaanderen of Wallonië die een overeenkomst met Eneco ondertekenen tussen 06/05/2024 en 31/05/2024 voor het product Eneco Zon & Wind Flex en op voorwaarde dat zij gedurende 1 jaar (promotieperiode) ononderbroken dit product van Eneco afnemen, gedurende de volledige duurtijd van de promotieperiode ononderbroken opteren voor digitale facturatie (e-billing) en steeds betalen binnen de betalingstermijn voorzien in de algemene voorwaarden.
Eenmalige korting van € 80 (incl. 6% btw) enkel geldig voor nieuwe, particuliere klanten met een afnamepunt in Vlaanderen of Wallonië die een overeenkomst met Eneco ondertekenen tussen 06/05/2024 en 31/05/2024 voor het product Eneco Aardgas Flex en op voorwaarde dat zij gedurende 1 jaar (promotieperiode) ononderbroken dit product van Eneco afnemen, gedurende de volledige duurtijd van de promotieperiode ononderbroken opteren voor digitale facturatie (e-billing) en steeds betalen binnen de betalingstermijn voorzien in de algemene voorwaarden.
Eenmalige korting van € 60 (incl. 6% btw) enkel geldig voor nieuwe, particuliere klanten met een afnamepunt in Vlaanderen of Wallonië die een overeenkomst met Eneco ondertekenen tussen 06/05/2024 en 31/05/2024 voor het product Eneco Zon & Wind Vast en op voorwaarde dat zij gedurende 1 jaar (promotieperiode) ononderbroken dit product van Eneco afnemen, gedurende de volledige duurtijd van de promotieperiode ononderbroken opteren voor digitale facturatie (e-billing) en steeds betalen binnen de betalingstermijn voorzien in de algemene voorwaarden.
Eenmalige korting van € 60 (incl. 6% btw) enkel geldig voor nieuwe, particuliere klanten met een afnamepunt in Vlaanderen of Wallonië die een overeenkomst met Eneco ondertekenen tussen 06/05/2024 en 31/05/2024 voor het product Eneco Aardgas Vast en op voorwaarde dat zij gedurende 1 jaar (promotieperiode) ononderbroken dit product van Eneco afnemen, gedurende de volledige duurtijd van de promotieperiode ononderbroken opteren voor digitale facturatie (e-billing) en steeds betalen binnen de betalingstermijn voorzien in de algemene voorwaarden.
De korting wordt, onder voorbehoud van naleving van de voorwaarden, verrekend, ofwel via elke Eneco afrekeningsfactuur waarvan een deel van de verbruiksperiode binnen de promotieperiode valt pro-rata het aantal dagen van de promotieperiode op die afrekeningsfactuur ofwel via een creditnota of de eerste Eneco afrekeningsfactuur na afloop van de promotieperiode. De korting is evenwel slechts definitief verworven na afloop van de promotieperiode. De toegekende korting kan nooit hoger zijn dan de energieprijs (vaste vergoeding en kWh-prijs). De korting is niet cumuleerbaar met andere promotionele aanbiedingen en wordt niet toegepast in het geval van sociaal tarief. In geval van niet-naleving van de voorwaarden voor de korting, vervalt elk recht op uitbetaling van de korting voor de volledige contractduur en wordt het eventuele reeds verrekende deel desgevallend teruggevorderd.