2

Belgische stroom uit zon en wind.
Nu tot €70 korting*.

Bereken jouw voordeligste energieprijs

Waarom kiezen voor Eneco?

Omdat je zo het verschil maakt voor de generatie van morgen. Je kiest namelijk voor de 100% groene elektriciteit uit zon en wind. Bouwen we samen aan een mooiere toekomst voor onze kinderen?

Btw-verlaging van 21% naar 6%

De btw voor elektriciteit en gas gaat van 21% naar 6%. Deze verlaging ging in op 1 maart 2022 voor elektriciteit en is van toepassing t.e.m. 31 december 2022. De btw-verlaging op gas gaat in vanaf 1 april en loopt eveneens tot en met 31 december 2022. Lees hier de meest gestelde vragen over deze verlaging.

Meer informatie

100 euro federale verwarmingspremie

De federale verwarmingspremie van 100 euro wordt door Eneco op je rekening gestort. We streven ernaar om vanaf midden mei 2022 deze premie uit te betalen. Klik hieronder voor de meest gestelde vragen over deze premie.

Meer informatie

Greenpeace geeft Eneco een 18/20

Greenpeace beloonde ons met de grootste onderscheiding voor onze Belgische strategie: 18/20. Het is een score die niet vanzelf komt aanwaaien. Eneco investeert al jaren in 100% groene en Belgische energie. We laten met onze 18/20 alle andere grote energieleveranciers ver achter ons. Dat maakt ons vandaag heel trots en zet onze ambitie om klimaatneutraal te zijn tegen 2035 nog meer kracht bij.

Stijgende energieprijzen

Het nieuws staat er vol van, de prijzen in de energiemarkt staan momenteel historisch hoog. Klanten stellen ons hier heel wat vragen over, en terecht. Hier een oplijsting van de meest voorkomende vragen en antwoorden van de afgelopen week op onze klantendienst.

Lees meer

Zorgeloos wonen ondanks pech in je woning

Met een aanvullende bijstandsverzekering blijf je gerust. Een specialist staat 24/7 voor je klaar bij elektriciteitsproblemen, waterlekken en gesloten buitendeuren zonder sleutel.

Ontdek er alles over

* Eenmalige korting van 35€ (incl. 6% btw) enkel geldig voor nieuwe, particuliere klanten met een afnamepunt in Vlaanderen of Wallonië die een overeenkomst met Eneco ondertekenen tussen 01/06/2022 en 31/06/2022 voor het product Eneco Zon & Wind Flex en op voorwaarde dat zij gedurende 1 jaar (promotieperiode) ononderbroken dit product van Eneco afnemen, gedurende de volledige duurtijd van de promotieperiode ononderbroken opteren voor e-billing en steeds betalen binnen de betalingstermijn voorzien in de algemene voorwaarden. Eenmalige korting van 35€ (incl. 6% btw) enkel geldig voor nieuwe, particuliere klanten met een afnamepunt in Vlaanderen of Wallonië die een overeenkomst met Eneco ondertekenen tussen 01/06/2022 en 30/06/2022 voor het product Eneco Aardgas Flex en op voorwaarde dat zij gedurende 1 jaar (promotieperiode) ononderbroken dit product van Eneco afnemen, gedurende de volledige duurtijd van de promotieperiode ononderbroken opteren voor e-billing en steeds betalen binnen de betalingstermijn voorzien in de algemene voorwaarden. De korting wordt, onder voorbehoud van naleving van de voorwaarden, verrekend, ofwel via elke Eneco afrekeningsfactuur waarvan een deel van de verbruiksperiode binnen de promotieperiode valt pro-rata het aantal dagen van de promotieperiode op die afrekeningsfactuur ofwel via een creditnota of de eerste Eneco afrekeningsfactuur na afloop van de promotieperiode. De korting is evenwel slechts definitief verworven na afloop van de promotieperiode. De toegekende korting kan nooit hoger zijn dan de energieprijs (vaste vergoeding en kWh-prijs). De korting is niet cumuleerbaar met andere promotionele aanbiedingen en wordt niet toegepast in het geval van sociaal tarief. In geval van niet-naleving van de voorwaarden voor de korting, vervalt elk recht op uitbetaling van de korting voor de volledige contractduur en wordt het eventuele reeds verrekende deel desgevallend teruggevorderd.