2

Je energieverbruik in het weekend cadeau*

Groene elektriciteit kan ook betaalbaar zijn. Daar gaan we voor. Of je nu alleenstaand, een klein of groot gezin bent. Neem de proef op de som!

Bereken jouw voordeligste energieprijzen

Vergelijk onze formules voor

  Plus

Flex

Variabel

Vast

Go

Groene elektriciteit
Belgische elektriciteit
Vast/variabel 3 jaar vast variabel variabel 1 jaar vast 1 jaar vast
Comfort Bonus
Communicatievoorkeur naar keuze
alleen via e-mail
  Bereken je prijs Bereken je prijs Bereken je prijs Bereken je prijs Bereken je prijs
  Plus

Flex

Variabel

Vast

Go

Zonnedak

Groene elektriciteit
Groene Belgische elektriciteit
Vast/Variabel 3 jaar vast variabel variabel 1 jaar vast 1 jaar vast 1 jaar vast
Comfort Bonus
Communicatievoorkeur naar keuze
alleen via e-mail
  Bereken je prijs Bereken je prijs Bereken je prijs Bereken je prijs Bereken je prijs Bereken je prijs
  Plus

Flex

Variabel

Vast

Go

Vast/Variabel 3 jaar vast variabel variabel 1jaar vast 1 jaar vast
Comfort Bonus
Communicatievoorkeur naar keuze
alleen via e-mail
  Bereken je prijs Bereken je prijs Bereken je prijs Bereken je prijs Bereken je prijs

Elektriciteit en aardgas van Eneco

Eneco kiest voor 100% écht groene elektriciteit. Door uitsluitend te investeren in groene Belgische energie willen we al onze elektriciteit tegen 2025 lokaal produceren. Dit wil zeggen dat we met 122 windmolens en meer dan 350.000 zonnepanelen onze elektriciteit halen uit de Belgische zon en wind. Naast groene stroom bieden we ook nog gas aan. Bekijk onze verschillende formules.

Groene stroom geproduceerd uit onze zon en wind is de toekomst. Natuurlijk wil je ook graag een lage energiefactuur. Daarom kan je bij ons rekenen op een eerlijke prijs voor groene elektriciteit. Ben je op zoek naar de beste prijs? Vergelijk energietarieven met onze rekentool en ontdek jouw ideale formule.

Waarom kiezen voor Eneco?

Omdat je zo het verschil maakt voor de generatie van morgen. Je kiest namelijk voor de 100% groene elektriciteit uit zon en wind. Bouwen we samen aan een mooiere toekomst voor onze kinderen?

Altijd zicht op de huidige energieprijzen

Ben je op zoek naar de exacte gasprijs en elektriciteitsprijs? Bekijk de Eneco tariefkaart. Hierop vind je de prijs per kWh, de distributieprijs en de belastingen en heffingen terug. Zo heb je altijd een duidelijk zicht op de échte prijs en sta je nooit voor verrassingen.

Veelgestelde vragen

 • Er staat dat Eneco 100% groene stroom levert, waar komt dat vandaan?

  We leveren 100% groene stroom die is opgewekt door zonne- en windenergie. Ontdek hier de verschillende duurzame energiecentrales die we vandaag bezitten.

 • Waaruit is de elektriciteitsprijs samengesteld?

  De totale elektriciteitsprijs is samengesteld uit verschillende onderdelen:

  • Energiekost
  • Nettarieven
  • Belastingen, heffingen en toeslagen
  • Bijdrage groene stroom

  De energiekost is het onderdeel dat wordt bepaald door Eneco. Deze kost bestaat uit een prijs per kWh en een abonnementskost. We zorgen ervoor dat de energiekost zo laag mogelijk is door zo goedkoop mogelijk duurzame stroom te produceren en aan te kopen.

  De nettarieven kunnen we onderverdelen in:

  • Transportkosten: kosten voor het gebruik van het transportnet dat beheerd wordt door je transportnetbeheerder Elia.
  • Kosten voor het gebruik van het distributienet dat beheerd wordt door je distributienetbeheerder. Op de website van de VREG (Vlaanderen) en de CWaPE (Wallonië) vind je alvast bij welke netbeheerder je bent aangesloten.

  Eneco stort de betaling van de nettarieven door aan de desbetreffende netbeheerders.

  De belastingen, heffingen en toeslagen worden vastgelegd door de overheden. We kunnen ze onderverdelen in:

  • Energiebijdrage
  • Federale bijdrage:
   1. Financiering van de CREG
   2. Financiering van de verwerking van kernafval
   3. Financiering van CO2-reductie
   4. Bijdrage voor het Sociaal Fonds
   5. Toeslag ‘beschermde klanten
  • Aansluitingsvergoeding (enkel in Wallonië)

  De bijdrage groene stroom is het gevolg van de verplichtingen die de regionale overheid aan leveranciers oplegt om te investeren in groene stroomproductie. Deze kost rekenen we aan je door. Bij Eneco gaan we uiteraard nog een stapje verder door meer in groene stroom te investeren dan de minimumvereiste van de overheid.

 • Wat is het product ZonneDak?

  Heb je zonnepanelen? Dan beloont Eneco jouw duurzame keuze met het ZonneDak-tarief. Dit is een voordelig tariefplan voor elektriciteit dat we uitsluitend aanbieden aan klanten met een eigen PV-installatie (maximaal 10 kVA). Toch als deze elektriciteit opwekt voor afname op hetzelfde adres als waarvoor je een overeenkomst voor de levering van elektriciteit afsluit.

  Hou alvast de volgende gegevens bij de hand voor je inschrijving:

  • PV-nummer: het nummer van de installatie dat je ontvangt na goedkeuring van de zonnepanelen (dit staat ook op het keuringsbewijs)
  • kVA vermogen van jouw zonnepanelen

  Van zodra we jouw aanvraag verwerkt hebben, ontvang je van ons een bevestigingsmail. Zo weet je precies vanaf wanneer het ZonneDak tarief is toegekend.

 • Wat is nachttarief? En wanneer is dit van toepassing?

  Nachttarief is van toepassing op elektriciteit en geldt enkel als je in het bezit bent van een dubbelvoudige meter.

  Hierbij factureren we je aan het dag- en nachttarief. De consumptie van energie tijdens de daluren is voordeliger in vergelijking met de piekuren.  

  Wanneer deze periodes in elkaar overgaan is afhankelijk van je distributienetbeheerder. Dit is ofwel van 21 tot 6u of van 22 tot 7u. Alle uren op zaterdag en zondag zijn steeds daluren, voor feestdagen geldt dit niet.

  Je vindt meer informatie op de website van Fluvius.

 • Welk product past het best bij mij: elektriciteit vast of variabel?

  Dit hangt af van 2 factoren:

  • Er zitten geen risicopremies vervat in het variabele elektriciteitsproduct. Dit betekent dat het variabele product steeds beter geprijsd zal zijn op de moment dat je het vergelijkt met het vaste product. Als je kiest voor het variabele product neem je dus een risico in die zin dat je pas na afloop van een periode weet of je daadwerkelijk de juiste keuze hebt gemaakt.
  • Ook je verbruik speelt een rol. De vaste vergoeding voor het variabele product ligt namelijk hoger dan die voor het vaste product. Het variabele elektriciteitsproduct is voornamelijk interessant voor mensen die boven het gemiddelde verbruiken: meer dan 3,5 MWh per jaar aan elektriciteit.
  • Waar kan ik de huidige tarieven terugvinden?

   Je kan hier de tarieven voor de huidige maand terugvinden. Tip: ben je al klant? Dan kan je via My Eneco de tariefkaart bekijken die op jouw contract van toepassing is.

Nog steeds geen antwoord?

Vul dit veld in

Of bezoek hulp en contact voor alle hulplijnen

*Eén jaar lang je energieverbruik tijdens het weekend cadeau? Hoe wordt dit berekend?
De promo betreft een procentuele korting op de kWh-prijs, die overeenstemt met het aandeel in de totale jaarlijkse kWh-prijs van het weekendverbruik voor een klant met een gemiddeld verbruiksprofiel (gelijk aan het S21 SLP-profiel voor 2020 zoals gepubliceerd door Synergrid). Voor een klant die tekent voor het product Eneco Zon & Wind Vast met de tariefkaart van oktober 2020 met een tweevoudige meter en een verbruiksprofiel dat overeenstemt met het S21 SLP-profiel zoals gepubliceerd door Synergrid voor 2020, bedraagt het weekendverbruik 26% van de totale verbruikskost (kWh-prijs) op jaarbasis.

Voor een klant die tekent voor het product Eneco Aardgas Vast met de tariefkaart van oktober 2020 met een verbruiksprofiel dat overeenstemt met het S41 SLP-profiel zoals gepubliceerd door Synergrid voor 2020, bedraagt het weekendverbruik 28% van de totale verbruikskost (kWh-prijs) op jaarbasis.

Wat zijn de voorwaarden?
Eenmalig aanbod enkel geldig voor nieuwe, particuliere klanten met een afnamepunt in Vlaanderen of Wallonië die een overeenkomst met Eneco ondertekenen via Eneco.be tussen 01/10/2020 en 31/10/2020 voor het product Eneco Zon & Wind Vast en/of Eneco Aardgas op voorwaarde dat zij gedurende 1 jaar (de promotieperiode) ononderbroken dit product van Eneco afnemen en gedurende de volledige duurtijd van hun overeenkomst ononderbroken opteren voor e-billing en steeds betalen binnen de betalingstermijn voorzien in de algemene voorwaarden. De korting wordt toegekend en verrekend ofwel via een Eneco afrekeningsfactuur waarvan een deel van de verbruiksperiode binnen de promotieperiode (1 jaar) valt ofwel via een creditnota na afloop van de promotieperiode. De korting is niet cumuleerbaar met andere promoties of aanbiedingen en/of wordt niet toegepast in het geval van sociaal tarief. In geval van niet-naleving van de voorwaarden voor de korting, vervalt elk recht op uitbetaling van de korting voor de volledige contractduur.