2

Energieleveranciers vergelijken

Ben je op zoek naar het beste tarief voor energie? We helpen je graag op weg in je zoektocht naar de ideale formule. De keuze van energieleverancier hangt namelijk af van wat jij belangrijk vindt.

Bereken je Eneco tarief
consommation.jpg

Waarom energieleveranciers vergelijken?

Wil je energieprijzen vergelijken? Dan moet je energieleveranciers vergelijken. Je bepaalt eerst en vooral welke factoren voor jou belangrijk zijn: prijs, dienstverlening of duurzame energie. Natuurlijk kunnen energieleveranciers goed scoren op meerdere punten, maar afhankelijk van jouw prioriteiten zal de ene factor zwaarder doorwegen dan de andere. We vertellen jou waarop je moet letten bij het kiezen van een energieleverancier.

ico-duurzaam.svg
Duurzaamheid

Energieleveranciers vergelijken helpt je om de meest duurzame energie te kiezen. Wie heeft 100% groene energie? Wie investeert in lokale energie? Wie behaalt een hoge Greenpeace score? Op basis daarvan kies jij de meest groene energieleverancier.

ico-voordelen.svg
Prijs

Het helpt je om een goedkoop energietarief te vinden. Je kan de prijs én andere factoren vergelijken. Je legt alles in de weegschaal en op basis van jouw prioriteiten kies je de goedkoopste energieleverancier.

persoonlijk-contact.svg
Dienstverlening

Wie heeft de beste dienstverlening? Wie is er altijd bereikbaar en biedt alle hulp die je nodig hebt? De leverancier die het meest investeert in klanten is voor jou misschien wel de meest interessante.

energie-besparen.jpg

Groene energieleveranciers vergelijken

Jouw (groene) energie vergelijken met die van verschillende energieleveranciers is absoluut de moeite waard. 

Niet elke energieleverancier investeert namelijk in hernieuwbare energie. In de rangschikking van Greenpeace rond groene stroom heeft Eneco een ruime voorsprong op de traditionele leveranciers. Dat komt omdat we 100% Belgisch groene elektriciteit opwekken dankzij onze 107 windmolens en meer dan 330.000 zonnepanelen.

Als klant van een groene energieproducent ben je er echter niet zeker van dat er enkel groene stroom in je woning komt. Wat groene en duurzame energie precies betekenen, leggen we uit in dit filmpje.

Wel een zekerheid bij Eneco: altijd een scherp tarief voor elektriciteit en/of aardgas. Voor welk energieproduct je moet kiezen? Bij ons heb je een beperkt en dus overzichtelijk productaanbod. Kies gewoon het product dat het beste past bij jouw gezinssituatie. Zowel elektriciteit als gas kun je bij ons afnemen. Het contract? Met vaste of variabele prijzen per jaar. Het is allemaal mogelijk!

eneco-besparingsexpert-970x540px.jpg

Energietarieven berekenen

De berekening van jouw jaarlijkse energiekosten gebeurt volgens de huidige energieprijzen en je jaarverbruik. Weet je niet hoeveel je verbruikt, maar wil je wel energietarieven vergelijken? Dan helpen we je hier graag bij!

Het enige dat je vooraf hoeft te weten:

  • Hoeveel personen wonen in je huis?
  • Waar staat je woning?
  • Heb je al dan niet zonnepanelen?

Met jouw antwoorden kun je eenvoudigweg aan de slag met onze rekentool voor de schatting van jouw jaarverbruik. Vergelijk de verschillende energietarieven en ontdek wat de meest voordelige formule is voor jou. Je kan elk voorstel in detail bekijken.

Vraag meteen je offerte aan

Veelgestelde vragen over het vergelijken van energieleveranciers