2

Wat is groene energie?

Groene energie is energie die afkomstig is uit duurzame bronnen. Dit wordt ook wel hernieuwbare energie genoemd.

IMG-header1000x550-duurzaam.jpg

Duurzame energiebronnen raken nooit uitgeput en vervuilen de aarde dus niet. Enkele voorbeelden van hernieuwbare energie zijn:

  • Zonne-energie uit zonnepanelen
  • Wind-energie uit windparken
  • Waterkracht uit stromend water
  • Thermische energie uit aardwarmte

Eneco produceert groene stroom uit zonne- en windenergie van Belgische afkomst. We kregen hiervoor al een onderscheiding van Greenpeace. Daarnaast kunnen alternatieve energiebronnen je ook geld besparen op lange termijn door bijvoorbeeld te investeren in zonnepanelen.

zon_wind_winter_1000x541px.jpg

Volop voor 100% Belgische groene energie

We hebben maar één planeet. Tijd om in actie te schieten dus. Bij Eneco doen we dat nu en jij kan daarbij helpen. Benieuwd hoe?

Kiezen voor groene stroom van een groene energieleverancier, is de eerste stap!

Prijs berekenen voor groene energie

Kiezen voor groene energie: alleen maar voordelen

Ben je van plan om te kiezen voor groene energie? Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Het is nu dat we in actie moeten schieten om de aarde leefbaar door te geven aan volgende generaties. Door bij Eneco gebruik te maken van groene stroom.

Afkomstig van energiebronnen die geen impact hebben op jouw gezondheid en die niet vervuilend en belastend zijn voor het milieu. Een duurzame keuze dus, waar komende generaties ons dankbaar voor zijn.

Waarom kiezen voor Eneco als groene energieleverancier?

ico-duurzaam.svg
100% Belgische groene stroom

Het energielandschap kun je vergelijken met één grote vijver vol stroom. Eneco vult als groene energieleverancier deze Belgische ‘energievijver’ met 100% Belgisch groene elektriciteit. Als klant, help jij dus ook om de vijver groener te kleuren! Door te kiezen voor groene stroom van Eneco, opgewekt op eigen bodem.

ico-uitstoot.svg
Samen naar klimaatneutraal

Bedankt om te kiezen voor groene energie! Een duurzame keuze waar de volgende generaties jou dankbaar voor zijn. Samen zetten we zo de stap richting 100% groene stroom. Om tegen 2035 klimaatneutraal te zijn. Ons One Planet plan en onze duurzame energie-ambities, helpen ons daarbij.

Eneco_zwart_RGB_80x80_3personen.svg
Dé grootste, groene leverancier van elektriciteit

100% groen, 100% lokaal en 100% samen. Daar kan je bij Eneco zeker van zijn. De reden voor Greenpeace om ons als groene energieleverancier een groen label én een 18/20 te geven. Dat is weer een extra duwtje in de rug op weg naar onze ambitie van 100% klimaatneutraal in 2035!

Waar komt jouw groene stroom vandaan?

Je kiest voor Eneco als duurzame energieleverancier. Top! Met jouw keuze draag je bij aan een groener België en een betere toekomst voor iedereen. Dankzij onze 124 windmolens en meer dan 390.000 zonnepanelen voorzien we onze klanten van 100% groene en Belgische stroom.

Lees meer over onze duurzame initiatieven

Zet samen met ons een duurzame stap naar groene stroom

Bereken je prijs voor groene energie

Bereken jouw beste tarief