Alles over je zonnepanelen
Heb jij zonnepanelen? Dat is een goede zaak voor je energiefactuur. We krijgen daar best wel wat vragen over. Dien ik Eneco te laten weten dat ik zonnepanelen heb? Passen jullie mijn voorschot aan? Wat is het injectietarief? We leggen het je graag allemaal uit.
Heb je onlangs zonnepanelen geplaatst?
Een goede investering! Geef je zonnepanelen aan bij je netbeheerder; dit kan je doen op hun website. Als jouw energieleverancier krijgen wij automatisch alle gegevens van je netbeheerder. Jij hoeft hiervoor niets extra te doen.
Passen jullie mijn voorschot aan als ik zonnepanelen laat plaatsen?
Je voorschotbedrag passen we niet automatisch aan. Jouw ideale voorschotbedrag is namelijk afhankelijk van je productie en hoeveel je zelf verbruikt van je opgewekte energie.
Bij je volgende jaarafrekening hebben we een beter beeld van het effect op je verbruik. Op dat moment doen we je een voorstel voor een aangepast voorschotbedrag.
Wil je zelf je voorschot aanpassen?
Je kan zelf het bedrag van je voorschot aanpassen via My Eneco.
3 manieren om je voorschotfactuur op te volgen bij zonnepanelen
Hoe haal ik het meeste rendement uit mijn installatie?
Zonnepanelen laten plaatsen is altijd een goed idee. Je kan er ook zelf voor zorgen dat het rendement van je installatie stijgt en je terugverdientijd daalt.
Meer zelf verbruiken
De belangrijkste tip is om zoveel mogelijk energie meteen zelf te verbruiken. Stel bijvoorbeeld je huishoudtoestellen in zodat ze werken wanneer de zon schijnt. Bij de meeste vaatwassers, wasmachines, droogkasten,… kan je dit makkelijk doen via startuitstel. Ook slimme stopcontacten kunnen helpen om je verbruik beter te sturen.
Rijd je elektrisch?
Misschien is een laadpaal thuis een goed idee. Zo gebruik je je eigen opgewekte energie om je wagen op te laden.
Een thuisbatterij plaatsen
Een thuisbatterij kan ook interessant zijn. Hiermee stem je je verbruik namelijk nog gemakkelijker af om je productie, doordat je de geproduceerde energie bewaart tot het moment dat jij het wilt gebruiken. Je laadt dan overdag je batterij op om de energie ’s avonds en ’s nachts te gebruiken.