2

Een laadpaal thuis voor extra rijcomfort

Niets makkelijker dan je elektrische wagen thuis te laden. Dat is zorgeloos thuiskomen en vertrekken.

Stel je pakket samen
Laadpalen_1000x550.jpg

Een slimme laadpaal thuis voor elk type auto

Zorgeloos laad je jouw elektrische wagen op met een laadpaal aan je woning. Snel en klaar voor de toekomst. En nog eens met 100% groene stroom uit zon en wind. Ons aanbod:

Waarom een laadpaal voor thuis?

ico-gecertificeerd.svg
Altijd laden op 100% groene stroom

Met een slimme laadpaal van Eneco eMobility laad je altijd op 100% groene stroom. 

ico-voordelen.svg
Extra voordelig thuisladen

Thuisladen is gemiddeld 20 tot 25% goedkoper. Zeker in combinatie met eigen zonnepanelen en een thuisbatterij. 

sterren.svg
Gerust thuiskomen en vertrekken

Met een laadpaal thuis weet je dat je altijd met een volle batterij thuis kunt vertrekken. Het zoeken naar een laadpunt in je buurt is voorgoed verleden tijd.

Slimladen 1500X1000

SlimLaden app

Stem je laadmoment automatisch af op dynamische prijzen met een onze handige SlimLaden app. Zo laad je jouw wagen op op de voordeligste momenten en help je het net in balans te houden.

Meer weten

Hoe bestel je een laadpunt?

Stap 1
Pakket samenstellen
Vraag vrijblijvend een offerte op maat volgens jouw type auto en gekozen laadpaal.
Stap 2
Dossier vervolledigen
We controleren jouw aanvraag en bepalen wat er moet gebeuren. Daarvoor gebruiken we foto's of komen we bij jou thuis langs.
Stap 3
Definitieve offerte
Op basis van alle afspraken krijg je een gedetailleerde offerte.
Stap 4
Installatie
Onze specialisten installeren de laadpaal bij je thuis. Met veel zorg en een glimlach.

Veelgestelde vragen

 • Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?

  De voornaamste vereiste is dat je een eigen parkeerplaats of oprit hebt. Dan kan een laadpunt al snel geïnstalleerd worden aan de muur of op een paal. Na jouw offerte-aanvraag stemmen we telefonisch af welke oplossingen het best bij jou en jouw woning passen.

 • Wat betekent thuisladen voor mijn energierekening?

  Een elektrische auto laadt gemiddeld 3500 kWh per jaar op aan een thuislaadpunt. Een hybride auto laadt ongeveer 500 kWh op jaarbasis. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van het rijgedrag, gereden afstanden en de mogelijkheid om ook op andere locaties te laden.

 • Wat is een slim laadpunt en wat heb ik er aan voor de toekomst?

  Een slim laadpunt is een laadpunt dat kan aangestuurd worden door een laaddienstverlener. Zo is verrekening van zakelijk gebruik mogelijk alsook onderhoud en software updates vanop afstand. Op termijn zal jouw slimme laadpunt kunnen worden aangestuurd op de momenten dat de energieprijzen gunstig zijn of je zonnepanelen stroom opwekken. Kortom, met een slim laadpunt ben je klaar voor de toekomst.

 • Hoeveel kilometer per uur kan ik laden met mijn thuislaadpunt?

  Een thuislaadpunt van Eneco is voorbereid op het maximale vermogen van 22 kW, dat staat ongeveer gelijk aan 70 km per uur laden. De meeste elektrische auto’s zijn dan in 5 a 6 uur van volledig leeg naar volledig vol geladen. In vergelijking: een standaard meegeleverde 220V-stekker zal slechts 5-10 km per uur laden, waardoor een elektrische auto wel 48 uur moet laden.

 • Welke stroomvergoeding krijg ik bij thuisladen?

  Wij vergoeden op dit moment op € 0,32 per kWh incl. btw. Kijk hier voor het meest actuele tarief. Wij nemen het gemiddelde van alle energieleveranciers en nemen dit gemiddelde als onze vergoeding. Hierdoor kan het voorkomen dat sommige mensen iets meer of iets minder vergoed krijgen dan dat de energieleverancier berekent.

  • Kan ik een laadpaal krijgen bij mijn appartementencomplex?

   Je kan een laadpaal laten installeren in een appartementencomplex als je beschikt over een eigen parkeerplaats met een eigen elektriciteitskast. Anders heb je de toestemming nodig van de syndicus. Neem hierover contact op met onze klantenservice via 015 40 41 54 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

  • Kan ik mijn laadpaal mee verhuizen?

   Je kan jouw laadpunt mee verhuizen naar een nieuwe woning. Je kan dit doorgeven via onze klantenservice. Deze is te bereiken op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur via 015 40 41 54. Geef jouw verhuizing minimaal een maand van tevoren door, zo hebben wij voldoende tijd om je laadpunt over te zetten. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de nieuwe locatie van het laadpunt.

  • Rekenen jullie een starttarief bij thuisladen?

   Nee, wij rekenen geen starttarief wanneer je thuis aan het laden bent en een Eneco eMobility laadpunt hebt.

  • Heb ik een Eneco elektriciteitscontract nodig?

   Je moet geen Eneco energiecontract hebben om een laadpaal van Eneco thuis te kunnen gebruiken. We doen je uiteraard wel graag een aanbod voor een groen elektriciteitstarief.

  • Wat bepaalt de prijs van een laadpaal?

   Elke situatie is anders. De installatiekosten zijn afhankelijk van je type laadpaal (wand- of paalmodel) en woonsituatie (aantal meter kabel, plaats van het laadpunt en de huidige meterkast). Stel je pakket zelf samen voor jouw situatie of lees hier alles over de kost van een laadpaal thuis.

  • Voor welke automerken werken de laadpalen?

   De laadpalen zijn compatibel met alle automerken. Voor volledig elektrische wagens neem je best wel de laadpalen met een hoger laadvermogen. De Eneco eMobility laadpunten laden, in de optimale situatie, tot wel 22 kW per uur. Of anders bekeken kan je met één uur laden tot 70 km rijden.

  • Hoe verloopt de installatie van een laadpaal?

   Onze specialisten bekijken vooraf de technische situatie van jouw woning. Op basis daarvan ontvang je een voorstel. Het kan zijn dat jouw meterkast moet worden aangepast of dat er eventuele voorbereidende (graaf)werken nodig zijn. Onze geselecteerde installatiepartners verzorgen de volledige installatie en afwerking.

  • Kan ik niet gewoon laden via het stopcontact?

   Dat is afhankelijk van je type wagen en batterij. Huishoudelijke stopcontacten zijn daarnaast niet ontworpen om regelmatig en langdurig hoge stroom te leveren. Laden via het stopcontact kan tot 48 uur duren. Een laadpaal kan die tijd erg inkorten.

  • Wat is load balancing?

   Het opladen van je wagen vraagt veel vermogen van je energie-installatie. Als je tegelijk veel elektrische toestellen gebruikt kunnen stroomonderbrekingen optreden door overbelasting. Dankzij load balancing weet het laadstation hoeveel stroom er beschikbaar is om de auto(‘s) op te laden. Op basis hiervan wordt het laadvermogen continu aangepast. Je wagen laadt dus altijd aan een maximaal vermogen zonder je installatie te overbelasten. Load balancing is momenteel nog niet mogelijk, maar wordt binnenkort een beschikbare optie bij onze laadpalen. 

  • Wat is bidirectioneel laden?

   Bij bidirectioneel laden worden de batterijen van elektrische auto’s gebruikt als opslaglocatie voor groene stroom. De batterijen worden geladen op momenten dat meer stroom wordt opgewekt dan nodig en de batterij levert stroom terug aan het netwerk (huis, bedrijf of laadpaal) op het moment dat er een piek in de vraag naar elektriciteit is. De mogelijkheid tot bidirectioneel laden hangt af van meerdere factoren: o.a. de geschiktheid van de autobatterij en de geschiktheid van het laadpunt. De laadpunten van Eneco eMobility voldoen aan de meest moderne en recente protocollen voor laden en ontladen. Op dit moment zijn onze laadpunten nog niet gereed gemaakt voor bidirectioneel laden.

  • Kan ik genieten van een belastingvermindering als ik thuis een laadpaal installeer?

   Plaats je thuis een laadpaal, dan geniet je vanaf 1 september 2021 tot eind 2022 van een eenmalige belastingvermindering die gelijk is aan 45 procent van je investering (maximaal €1.500 per laadstation wordt hierbij in aanmerking genomen). Dit geldt zowel voor eigenaars als huurders.

   Bij de aankoop van een laadstation vanaf 1 januari 2023 neemt de belastingvermindering gradueel af tot 30 % (voor de periode van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023) en uiteindelijk 15% (voor de periode van 1 januari 2024 tot en met 31 augustus 2024).

   Er zijn twee bijkomende voorwaarden om van deze belastingvermindering te kunnen genieten: het laadstation moet "slim” zijn (het kan de laadtijd en laadvermogen sturen) en moet 100% voorzien worden door groene stroom.

   Lees hier meer over de subsidie voor de installatie van een laadpaal thuis.

  • Kan ik ook een laadpas aanvragen?

   Dat kan. Zoek je een laadpas voor thuis, onderweg en in het buitenland? Met onze laadpas laad je op elk laadpunt in België en Nederland, en op meer dan 120.000 laadpunten in Europa. Gemakkelijk, zorgeloos en duurzaam in één. Meer informatie vind je op deze pagina.

Nog steeds geen antwoord?

Vul dit veld in

Of bezoek onze hulp- en contactpagina voor alle hulplijnen.

* Prijzen zijn inclusief 6% btw (bij plaatsing van een laadpaal aan een woning die minstens 10 jaar oud is en hoofdzakelijk privé wordt gebruikt) en indicatief voor installatie op het Belgisch grondgebied door Eneco eMobility BV. Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op een standaard installatie en omvatten een online check van de elektrische installatie, een toekomstgerichte 3-fasige bekabeling van maximum 10 meter (stroom + datakabel + buis), één muurdoorboring, maximum 1 meter graafwerken, het laadpunt, het verplichte ééndraadschema en de wettelijke keuring. Abonnementsprijs is inclusief 21% BTW.