2

Een laadpaal thuis voor extra rijcomfort

Niets makkelijker dan je elektrische wagen thuis te laden. Dat is zorgeloos thuiskomen en vertrekken.

Vraag je offerte meteen aan

Een slimme laadpaal thuis voor elk type auto

Zorgeloos laad je jouw elektrische wagen op met een laadpaal aan je woning. Snel en klaar voor de toekomst. En nog eens met 100% groene stroom uit zon en wind. Ons aanbod:

Waarom een laadpaal voor thuis?

Altijd laden op 100% groene stroom

Met een slimme laadpaal van Eneco eMobility laad je altijd op 100% groene stroom. 

Extra voordelig thuisladen

Thuisladen is gemiddeld 20 tot 25% goedkoper. Zeker in combinatie met eigen zonnepanelen en een thuisbatterij. 

Gerust thuiskomen en vertrekken

Met een laadpaal thuis weet je dat je altijd met een volle batterij thuis kunt vertrekken. Het zoeken naar een laadpunt in je buurt is voorgoed verleden tijd.

Hoe bestel je een laadpunt?

Stap 1
Een offerte aanvragen
Vraag vrijblijvend een offerte op maat volgens jouw type auto en gekozen laadpaal.
Stap 2
Wij contacteren jou
Samen met jou bekijken we de technische situatie. Telefonisch of bij je thuis.
Stap 3
Definitieve offerte
Op basis van alle afspraken krijg je een gedetailleerde offerte.
Stap 4
Installatie
Onze specialisten installeren de laadpaal bij je thuis. Met veel zorg en een glimlach.

Rijd elk jaar 5.000 km gratis

Ontdek ons mobiliteitsaanbod voor elektrische voertuigen. We geven jou 2 jaar lang jouw elektriciteitsverbruik ter waarde van 5.000 km elektrisch rijden cadeau**.

Ontdek het aanbod

Veelgestelde vragen

 • Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?

  De voornaamste vereiste is dat je een eigen parkeerplaats of oprit hebt. Dan kan een laadpunt al snel geïnstalleerd worden aan de muur of op een paal. Na jouw offerte-aanvraag stemmen we telefonisch af welke oplossingen het best bij jou en jouw woning passen.

 • Wat betekent thuisladen voor mijn energierekening?

  Een elektrische auto laadt gemiddeld 3500 kWh per jaar op aan een thuislaadpunt. Een hybride auto laadt ongeveer 500 kWh op jaarbasis. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van het rijgedrag, gereden afstanden en de mogelijkheid om ook op andere locaties te laden.

 • Wat is een slim laadpunt en wat heb ik er aan voor de toekomst?

  Een slim laadpunt is een laadpunt dat kan aangestuurd worden door een laaddienstverlener. Zo is verrekening van zakelijk gebruik mogelijk alsook onderhoud en software updates vanop afstand. Op termijn zal jouw slimme laadpunt kunnen worden aangestuurd op de momenten dat de energieprijzen gunstig zijn of je zonnepanelen stroom opwekken. Kortom, met een slim laadpunt ben je klaar voor de toekomst.

 • Hoeveel kilometer per uur kan ik laden met mijn thuislaadpunt?

  Een thuislaadpunt van Eneco is voorbereid op het maximale vermogen van 22 kW, dat staat ongeveer gelijk aan 70 km per uur laden. De meeste elektrische auto’s zijn dan in 5 a 6 uur van volledig leeg naar volledig vol geladen. In vergelijking: een standaard meegeleverde 220V-stekker zal slechts 5-10 km per uur laden, waardoor een elektrische auto wel 48 uur moet laden.

 • Welke stroomvergoeding krijg ik bij thuisladen?

  Wij vergoeden op dit moment op € 0,32 per kWh incl. btw. Kijk hier voor het meest actuele tarief. Wij nemen het gemiddelde van alle energieleveranciers en nemen dit gemiddelde als onze vergoeding. Hierdoor kan het voorkomen dat sommige mensen iets meer of iets minder vergoed krijgen dan dat de energieleverancier berekent.

  • Kan ik een laadpaal krijgen bij mijn appartementencomplex?

   Je kan een laadpaal laten installeren in een appartementencomplex als je beschikt over een eigen parkeerplaats met een eigen elektriciteitskast. Anders heb je de toestemming nodig van de syndicus. Neem hierover contact op met onze klantenservice via 015 40 41 54 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

  • Kan ik mijn laadpaal mee verhuizen?

   Je kan jouw laadpunt mee verhuizen naar een nieuwe woning. Je kan dit doorgeven via onze klantenservice. Deze is te bereiken op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur via 015 40 41 54. Geef jouw verhuizing minimaal een maand van tevoren door, zo hebben wij voldoende tijd om je laadpunt over te zetten. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de nieuwe locatie van het laadpunt.

  • Rekenen jullie een starttarief bij thuisladen?

   Nee, wij rekenen geen starttarief wanneer je thuis aan het laden bent en een Eneco eMobility laadpunt hebt.

  • Heb ik een Eneco elektriciteitscontract nodig?

   Je moet geen Eneco energiecontract hebben om een laadpaal van Eneco thuis te kunnen gebruiken. We doen je uiteraard wel graag een aanbod voor een groen elektriciteitstarief.

  • Wat bepaalt de prijs van een laadpaal?

   Elke situatie is anders. De installatiekosten zijn afhankelijk van je type laadpaal (wand- of paalmodel) en woonsituatie (aantal meter kabel, plaats van het laadpunt en de huidige meterkast). Vraag vrijblijvend een offerte voor jouw situatie of lees hier alles over de kost van een laadpaal thuis.

  • Voor welke automerken werken de laadpalen?

   De laadpalen zijn compatibel met alle automerken. Voor volledig elektrische wagens neem je best wel de laadpalen met een hoger laadvermogen. De Eneco eMobility laadpunten laden, in de optimale situatie, tot wel 22 kW per uur. Of anders bekeken kan je met één uur laden tot 70 km rijden.

  • Hoe verloopt de installatie van een laadpaal?

   Onze specialisten bekijken vooraf de technische situatie van jouw woning. Op basis daarvan ontvang je een voorstel. Het kan zijn dat jouw meterkast moet worden aangepast of dat er eventuele voorbereidende (graaf)werken nodig zijn. Onze geselecteerde installatiepartners verzorgen de volledige installatie en afwerking.

  • Kan ik niet gewoon laden via het stopcontact?

   Dat is afhankelijk van je type wagen en batterij. Huishoudelijke stopcontacten zijn daarnaast niet ontworpen om regelmatig en langdurig hoge stroom te leveren. Laden via het stopcontact kan tot 48 uur duren. Een laadpaal kan die tijd erg inkorten.

  • Wat is load balancing?

   Het opladen van je wagen vraagt veel vermogen van je energie-installatie. Als je tegelijk veel elektrische toestellen gebruikt kunnen stroomonderbrekingen optreden door overbelasting. Dankzij load balancing weet het laadstation hoeveel stroom er beschikbaar is om de auto(‘s) op te laden. Op basis hiervan wordt het laadvermogen continu aangepast. Je wagen laadt dus altijd aan een maximaal vermogen zonder je installatie te overbelasten. Load balancing is momenteel nog niet mogelijk, maar wordt binnenkort een beschikbare optie bij onze laadpalen. 

  • Wat is bidirectioneel laden?

   Bij bidirectioneel laden worden de batterijen van elektrische auto’s gebruikt als opslaglocatie voor groene stroom. De batterijen worden geladen op momenten dat meer stroom wordt opgewekt dan nodig en de batterij levert stroom terug aan het netwerk (huis, bedrijf of laadpaal) op het moment dat er een piek in de vraag naar elektriciteit is. De mogelijkheid tot bidirectioneel laden hangt af van meerdere factoren: o.a. de geschiktheid van de autobatterij en de geschiktheid van het laadpunt. De laadpunten van Eneco eMobility voldoen aan de meest moderne en recente protocollen voor laden en ontladen. Op dit moment zijn onze laadpunten nog niet gereed gemaakt voor bidirectioneel laden.

  • Kan ik belastingvermindering krijgen als ik thuis een laadpaal installeer?

   Momenteel ligt er een wetsontwerp klaar ter goedkeuring van het Federale Parlement. Hierin staat dat je bij het thuis plaatsen van een laadpaal, vanaf 1 september 2021 tot eind 2022 een belastingvermindering tot 45 procent kan krijgen op je investering. Zowel als eigenaar als huurder. Het bedrag waarvoor een belastingvermindering kan worden toegekend is daarbij beperkt tot 1.500 euro per laadpaal, per belastingplichtige. Er zijn in dit voorstel ook twee bijkomende voorwaarden: het laadstation moet "slim” zijn en moet 100% voorzien worden door groene stroom.

Nog steeds geen antwoord?

Vul dit veld in

Of bezoek hulp en contact voor alle hulplijnen

* Prijzen zijn inclusief 6% btw (bij plaatsing van een laadpaal aan een woning die minstens 10 jaar oud is en hoofdzakelijk privé wordt gebruikt) en indicatief voor installatie op het Belgisch grondgebied door Eneco eMobility BV. Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op een standaard installatie en omvatten een online check van de elektrische installatie, een toekomstgerichte 3-fasige bekabeling van maximum 10 meter (stroom + datakabel + buis), één muurdoorboring, maximum 1 meter graafwerken, het laadpunt met een connector of een vaste laadkabel van 5 meter, het verplichte ééndraadschema en de wettelijke keuring.

**Aanbod enkel geldig voor nieuwe particuliere klanten met een afnamepunt in Vlaanderen of Wallonië die een overeenkomst met Eneco afsluiten tussen 1/09/2021 en 30/09/2021 voor het product Eneco Zon & Wind Home en op voorwaarde dat zij gedurende 2 jaar (de promotieperiode) ononderbroken dit product van Eneco afnemen en gedurende de volledige duurtijd van hun overeenkomst ononderbroken opteren voor e-billing en steeds betalen binnen de betalingstermijn voorzien in de algemene voorwaarden. De korting is voorbehouden aan klanten met een volledig elektrische wagen. Eneco is steeds gerechtigd om hiervan de bewijsstukken op te vragen aan de klant. De korting betreft een vast bedrag dat jaarlijks wordt toegekend gedurende de eerste 2 jaar van de overeenkomst en is gebaseerd op het verbruik van een volledig elektrische wagen ingeschat op 750kWh voor 5000km. De toegepaste berekening is 750kWh x kWh-prijs (enkelvoudige meter incl. btw. na korting 16.67% nachttarief). Voor een klant die tekent voor het product Eneco Zon & Wind Home met de tariefkaart van September 2021 komt dit neer op 750kWh x 12.54€ct/kWh=€95. De korting wordt toegekend en verrekend ofwel via een Eneco afrekeningsfactuur waarvan een deel van de verbruiksperiode binnen de promotieperiode valt pro-rata het aantal dagen van de promotieperiode op die afrekeningsfactuur ofwel via een creditnota na afloop van de promotieperiode. De toegekende korting kan nooit hoger zijn dan de energieprijs (vaste vergoeding en kWh-prijs). De korting is niet cumuleerbaar met andere promoties of aanbiedingen en/of wordt niet toegepast in het geval van sociaal tarief. In geval van niet-naleving van de voorwaarden voor de korting, vervalt elk recht op uitbetaling van de korting voor de volledige contractduur.