2

Wat is de goedkoopste energieleverancier voor jou?

Jij bent uniek! En daarom is het belangrijk om een energieleverancier te kiezen die in jouw situatie het goedkoopst uitkomt. Heb je een digitale meter? Woon je in een appartement? Kook je elektrisch?
Eneco houdt rekening met al jouw wensen en bekijkt jouw unieke situatie. Zo weet je exact hoeveel je bij ons betaalt.

customer-promise-970x540px.jpg

De prijs van energie

Als klant wil je graag weten hoeveel je écht betaalt. Dan ben je bij Eneco aan het juiste adres. Aangezien je kan rekenen op 100% transparantie over de prijzen. Hoe hou je deze zo laag mogelijk? Door te kiezen voor de juiste energieleverancier en door slim om te gaan met jouw verbruik!

Wat maakt een energieleverancier goedkoop?

De voordeligste energieleverancier kan van persoon tot persoon verschillen. Vergelijk online de promoties die op jou van toepassing zijn en vindt zo de goedkoopste elektriciteits- of gasleverancier. Elke energieleverancier hanteert verschillende prijzen voor de levering van energie zoals de vaste vergoeding per jaar en de eenheidsprijs voor de energie die je verbruikt.
Met onze handige rekentool kan je alvast zien welk Eneco tarief perfect bij jou past. Zo ben je al een stap dichter bij een lagere energiefactuur.

Energieleveranciers vergelijken

Opbouw van de prijs bij een energieleverancier in België

Het is handig om te weten waaruit de energieprijs bestaat. Zo kan je makkelijker je energiefactuur laag houden. Er zijn drie partijen die de elektriciteitsprijs en gasprijs bepalen. De energieleverancier bepaalt de prijs van de eigenlijke energie. Hoeveel je hier exact voor zal betalen hangt onder andere af van de aankoopprijs van de energie op de Europese markten. Verder bestaat de prijs uit heffingen en belastingen die de overheid oplegt. De derde en laatste partij die inspraak heeft in de prijsbepaling zijn de netbeheerders. Lees meer over alle onderdelen van de energieprijs.

Welke energieleverancier heeft de beste promoties in petto?

Om de goedkoopste energieleverancier te kiezen, is het belangrijk om aandacht te schenken aan verschillende promoties en kortingen. Hiermee kan je heel wat geld besparen. Zie je iets interessant? Aarzel niet, het spel van vraag en aanbod is snel gespeeld!

Welke energieleverancier heeft de beste promoties in petto?

Om de goedkoopste energieleverancier te kiezen, is het belangrijk om aandacht te schenken aan verschillende promoties en kortingen. Hiermee kan je heel wat geld besparen. Zie je iets interessant? Aarzel niet, het spel van vraag en aanbod is snel gespeeld!

Als energieleverancier zijn we er voor jou

De onvoorspelbare energiemarkt trotseren doen we samen met jou. We geven je graag besparingstips die kunnen helpen om jouw energiefactuur zo laag mogelijk te houden.

eneco-besparingsexpert-970x540px.jpg

5 tips voor goedkopere energie

Hoeveel je betaalt voor energie is afhankelijk van verschillende partijen. Gelukkig kan je ook zelf een grote rol spelen in hoe hoog je factuur werkelijk ligt. We geven je met plezier enkele tips voor goedkopere energie.

1. Vergelijk energieleveranciers

De beste prijs voor energie vind je door goed te vergelijken. Vergelijk regelmatig energieleveranciers op basis van wat voor jou belangrijk is. Dat kan prijs, duurzaamheid, dienstverlening of een combinatie zijn. Met de verzamelde informatie kies je dan het voor jou meest interessante aanbod. Met onze handige rekentool kan je alvast zien welk Eneco tarief perfect bij jou past. Zo ben je al een stap dichter bij een lagere energiefactuur.

Energieleveranciers vergelijken

2. Veranderen van energieleverancier

Heb je een goedkopere leverancier gevonden? Dan kan je snel en kosteloos veranderen. Let wel op dat je zeker op tijd aangeeft wanneer je verandert én dat je het juiste moment kiest om over te stappen.

Veranderen van energieleverancier

3. Pas op met een groepsaankoop

Groepsaankopen worden vaak gelinkt aan een lagere energiefactuur. Maar niets is minder waar. Het is interessanter om te kiezen voor een energietarief dat perfect bij jouw persoonlijke noden past, eerder dan voor een algemeen pakket.

Groepsaankoop energie

4. Bespaar op energie

We geven je graag meer dan 90 nuttige tips om energie te besparen. Verschillende tips zijn zo eenvoudig dat je ze zelfs meteen al kan toepassen!

Bespaar vanaf nu meer energie

5. Kies voor duurzaam (ver)bouwen

Eén keer een grote investering om jarenlang van de voordelen te genieten. Want wie duurzaam verbouwt, kiest bijvoorbeeld voor een betere isolatie en installeert zonnepanelen of een zonneboiler. De investering die je in het begin hebt gedaan, verdien je sowieso terug door wat je jaarlijks bespaart.

Duurzaam bouwen

We doen het nu

Klaar om je zoektocht naar jouw voordelige energieleverancier te starten?

Bereken jouw voordeligste energieprijs