2

Ik ga verhuizen

Regel je verhuis online

Geef je verhuis in een paar minuten online door. Wij zorgen voor de rest.

Verhuizen

Hoeveel tijd heb ik om mijn verhuis door te geven?

Voor je eigen gemak vragen we je om ons de verhuisgegevens zo snel mogelijk te bezorgen. Om de correcte data te respecteren, meld je best je verhuis uiterlijk 30 dagen nadat je verhuisd bent.   

Je kan je verhuis gemakkelijk aan ons doorgeven via My Eneco. 

Kan ik mijn voorschotbedrag verlagen tijdens een periode van leegstand?

Als de meters in je woning actief zijn, maar er tijdelijk geen verbruik is, moet je uiteraard niet de normale voorschotten betalen. 

Dit is bijvoorbeeld het geval bij verbouwingen, een huurhuis waar op dat ogenblik geen huurders zijn of een woning dat leegstaat in afwachting van verkoop. Via My Eneco is het zeer gemakkelijk om je voorschotbedrag zelf aan te passen. 

Bij Eneco is het minimumtarief 10 euro per energieaansluiting. Heb je een contract voor gas en elektriciteit? Dan betaal je dus 20 euro per maand. We raden je wel aan tijdig te signaleren wanneer het verbruik terug gaat hervatten. Zo voorkom je een grote opleg bij je jaarafrekening.

Hoe geef ik mijn verhuis online door?

Je kan je verhuis gemakkelijk online regelen. Ga naar onze verhuispagina en volg het eenvoudige stappenplan. Je verhuis is in 1, 2, 3 geregeld! 

Waar vind ik mijn EAN-code?

Elke gas- en elektriciteitsmeter heeft een identificatienummer bestaande uit achttien cijfers. De eerste twee cijfers zijn identiek voor heel België (54). Deze EAN-code is belangrijk voor een vlotte afhandeling van jouw aanvraag.  

Je kan de EAN-codes van jouw meters terugvinden op de factuur van jouw huidige energieleverancier. Of je kan jouw netbeheerder (intercommunale) contacteren. Op de website van de VREG (Vlaanderen) en de CWaPE (Wallonië) vind je alvast bij welke netbeheerder je bent aangesloten. 

Waarom mijn contract meenemen naar mijn nieuwe woning?

Je kan je verhuis gemakkelijk online regelen. Ga naar onze verhuispagina en volg het eenvoudige stappenplan. Je verhuis is in 1, 2, 3 geregeld!  
 
Daarbuiten geniet je bij Eneco van tal van voordelen: 

  • Onze 100% groene stroom halen we uit onze zon en wind. Zoveel mogelijk lokaal en Belgisch dus! We hebben 107 windmolens en meer dan 330.000 zonnepanelen. 
  • Beloning voor trouwe klanten. Comfort Bonus is een gratis bijstandspakket voor grote en kleine ongemakken in en rond je huis. 
  • Wij rusten niet tot wij de allerbeste klantenservice van België bieden. En dat meten we ook. Elke dag luisteren we naar jouw feedback om deze doelstelling te realiseren.