2

Eneco Zon & Wind Dynamisch

Met Eneco Zon & Wind Dynamisch volgt je tarief de evolutie van de groothandelsprijs voor elektriciteit, zowel ’s nachts als overdag . Kies je voor dit tarief, dan betaal je niet langer een gemiddelde elektriciteitsprijs, maar betaal je elk uur van de dag een andere prijs. Slaag jij erin om vooral te verbruiken bij lage prijzen, dan kan je met dit tarief besparen.

Aanvragen
eneco-omschakelen.jpg

Hoe werkt dit tarief?

Eneco Zon & Wind Dynamisch is een dynamisch tarief dat je motiveert om slim te verbruiken. Het tarief volgt de evolutie van de groothandelsprijzen. Je kan je elektriciteitsfactuur optimaliseren door je verbruik op deze prijzen af te stemmen. Je kan zelf de groothandelsprijzen een dag op voorhand raadplegen. Slaag je erin om voornamelijk energie te verbruiken als de prijzen laag zijn, dan kan je hiermee besparen op je energiefactuur.

Doorgaans is elektriciteit het goedkoopst tussen 23u en 6u en tussen 13u en 17u. Let op: dit dynamische tarief kan duurder voor je uitvallen wanneer je vooral elektriciteit verbruikt op de duurdere momenten. Een strakke opvolging van de prijzen en je verbruik is dus noodzakelijk.

parheader-052022.jpg.jpg

Is dit tarief iets voor mij?

Dit dynamische tarief kan voor jou interessant zijn als je veel energie verbruikt én je dat verbruik kan plannen.

Kan je op de volgende drie vragen ‘ja’ antwoorden? Dan is een dynamisch tarief mogelijk iets voor jou:

Gauge.svg
Heb je een digitale meter en woon je in Vlaanderen?

Om dit tarief te kunnen toepassen, hebben we je verbruikte volumes per kwartier nodig. Daarom heb je een digitale meter met smart meetregime 3 nodig. Heb je wel een digitale meter, maar nog geen smart meetregime 3? Dan kunnen wij dat voor jou aanvragen. Je kan enkel intekenen voor het dynamische tarief voor een afnamepunt in Vlaanderen.

ico-opbrengst.svg
Ben je bereid je elektriciteitsverbruik te optimaliseren?

Eneco Zon & Wind Dynamisch is enkel interessant als je bereid bent actief bezig te zijn met je elektriciteitsverbruik en je je verbruik kan afstemmen op de uurprijzen. Verbruik je energie dus vooral op de goedkope momenten. Het is belangrijk dat je dit manueel of via software onder controle kan houden, anders loop je risico om meer te betalen.

Eneco_zwart_RGB_49x53_3personen.svg
Verbruik je meer elektriciteit dan een gemiddeld gezin?

Je haalt alleen voordeel uit dynamische tarieven wanneer je een groot of eerder afwijkend energieverbruik hebt. Heb je bijvoorbeeld een hoog verbruik ‘s nachts en verbruik je weinig overdag? Of heb je een grootverbruiker zoals een elektrische wagen in huis die je ‘s nachts kan opladen? Dan kan je mogelijks met dit tarief besparen.

Aan de slag met een dynamisch tarief

Stap 1
Check de groothandelsprijzen
Vanaf 15u vind je de groothandelsprijzen per uur voor de volgende dag online op https://eneco.be/actuele-prijzen.
Stap 2
Verbruik slim
Stem je verbruik af op de momenten dat de prijzen voor elektriciteit laag zijn. Het verschil tussen het goedkoopste en het duurste uur kan heel groot zijn.
Stap 3
Volg je verbruik op
Volg zelf goed op of je erin slaagt om te verbruiken op de goedkope momenten. Kies voor maandelijkse afrekeningen om gemakkelijk op te volgen of je effectief voordeel haalt uit dit dynamische tarief.

Dit is iets voor mij!

Is Eneco Zon & Wind Dynamisch helemaal op jouw lijf geschreven? Doe dan nu je aanvraag via chat.

Eneco Zon & Wind Dynamisch is een contract van onbepaalde duur waarbij de energieprijs dynamisch is en per uur kan wijzigen volgens de gepubliceerde groothandelsprijzen Belpex Day Ahead. Voor meer info kan je terecht op onze indexatiepagina.

Haal meer uit je dynamisch tarief met Eneco slimladen

De Eneco SlimLaden app baseert zich op het dynamisch tarief om je elektrische wagen goedkoop op te laden. Schijnt de zon, dan haal je er met zonnepanelen nog een interessante factor bij. De SlimLaden app is de ideale manier om het meeste uit je dynamisch tarief te halen. Je krijgt er bovendien nog een kleine vergoeding bovenop van ons.

Meer info
EVD0005331-min.jpg