2
Greenpeace Header (3)

Greenpeace onderscheidt Eneco als groenste grote energie­leverancier

Zoals elk jaar (met uitzondering van 2022), klasseert Greenpeace zijn klassement van groene Belgische energieleveranciers. Met wederom een ferme onderscheiding voor Eneco! Met een score van 16 op 20 blijven we de groenste van alle grote energiebedrijven in ons land. Dat sterkt ons in onze ambities om samen met onze klanten klimaatneutraal te zijn tegen 2035.

Onnodig te zeggen dat we heel blij zijn met deze knappe score. Het toont nog maar eens aan dat we volop werk maken van de duurzame energietransitie.

Eneco als groene ster in de ranglijst van Greenpeace

De ranglijst van Greenpeace helpt verbruikers om aanbieders van groene stroom te onderscheiden van andere aanbieders. Aan de hand van een uitgebreide methodologie beoordelen ze energieleveranciers op verschillende aspecten, met dit klassement als eindresultaat (voor meer info kan je op hun site mijngroenestroom.be terecht). Bij Eneco blijven we kiezen voor groene stroom. Zo blijven we zeker van onze plaats op de ranglijst. En misschien binnenkort een plaats bij jou thuis?

We investeren volop in groene stroom uit zon en wind

Elke leverancier in het Greenpeace-klassement krijgt een score op 20, verdeeld over investeringen (45%), eigen productiecapaciteit en/of aankopen van elektriciteit (35%), de geleverde energiemix (10%) en de ambities voor groene warmte (10%). Bijna de helft van de punten valt dus te verdienen met investeringen in hernieuwbare productiecapaciteit. De investeringen van Eneco zijn 100% in hernieuwbare energie en bestaan zowel uit projecten in wind- als in zonne-energie. 

Met bijna 400.000 zonnepanelen zijn we resoluut de grootste zonne-energieproducent (op dak) van het land. En dankzij de oplevering van Norther (370 MW) en SeaMade (487 MW) zijn we meteen ook een topspeler inzake windenergie op zee. In totaal hebben we nu 131 windturbines waarmee we 650.000 gezinnen van 100% groene stroom voorzien.

Eneco-samen-omschakelen-Volvo-Zonnepanelen-01-header-970x540px.jpg

Grootste verbruikers vergroenen

De Greenpeace score van Eneco Group, die ook rekening houdt met de andere landen waar we actief zijn, ligt met 13 op 20 lager dan die van Eneco België – maar gaat in stijgende lijn. Dat heeft vooral te maken met het grote aandeel zakelijke klanten op de Nederlandse markt. Om die allemaal van energie te voorzien, moet de Eneco Group voorlopig nog elektriciteit aankopen. Maar ook voor hen investeert Eneco voluit in hernieuwbare energie. Onze strategie om onze zakelijke klanten te gaan vergroenen door ze langlopende contracten (Corporate Power Purchase Agreements, of PPA's) aan te bieden werpt duidelijk zijn vruchten af. Maar er is zeker nog werk aan de winkel: we willen tegen 2035 enkel nog groene stroom leveren en wil ook het gebruik van fossiel gas van onze klanten tegen 2035 tot een minimum beperken.

Onze ambitie is om ook als Eneco Group stevig te stijgen in de Greenpeace ranglijst van groene energieleveranciers!

backdrop-participatie-zeebrugge-970x540px.jpg

Sneller klimaatneutraal, we doen het nu!

Terwijl de hele wereld de mond vol heeft van klimaatneutraliteit in 2050, gaat Eneco nog een stapje verder. We werken er hard aan om al in 2035 klimaatneutraal te zijn. Hoe? Door dubbel zoveel energie uit wind en zon op te wekken. Door onze klanten meer controle over hun verbruik te geven. En door slimme technologieën in te zetten om ons energieaanbod optimaal af te stemmen op de vraag. We doen het nu! En we bewijzen het. Zo zullen we samen met jullie strijden voor een gezondere planeet en een groenere toekomst! 

We doen het nu!
Vrouw met zonnepanelen.jpg

Word Eneco-klant en kies voor 100% groene elektriciteit uit Belgische zon & wind.

Ontdek onze formules voor groene stroom. Nu tot € 150 korting*.

* Actie geldig t.e.m. 31 oktober 2023

/