2

Warmtepomp: Doe jij mee met de 50 graden test?

Wil je weten of jouw woning kan verwarmd worden met een warmtepomp? Doe dan zeker mee met de 50 graden test. Zo kom je op een eenvoudige manier te weten of jouw huis voldoende geïsoleerd is en een warmtepomp een zuinig en voordelig alternatief kan zijn voor het verwarmen van jouw woning.

Ik doe mee!
whitelabel-warmtepomp-1000550.png

Wat is de 50 graden test?

Bij de 50 graden test verlaag je de temperatuur van je verwarmingsketel tot 50°C. Blijft het ook dan aangenaam warm in je woning? Dan is verwarmen met een warmtepomp mogelijk, zonder dat je eerst extra dient te isoleren.

Stel je ketel in op 50°C

Schrijf je in voor de test. Je ontvangt de instructies om jouw ketel op 50°C in te stellen.

Koud genoeg?

Je krijgt van ons een e-mail als het buiten koud genoeg is. Tijd voor de test! Daarna moet je drie dagen afwachten

Lekker warm?

Hou tijdens de testperiode je binnentemperatuur in de gaten. Blijft het comfortabel warm? Dan is jouw woning klaar voor een warmtepomp.

Waarom je woning verwarmen met een warmtepomp?

Je woning verwarmen met een warmtepomp heeft heel wat voordelen. Een warmtepomp werkt op elektriciteit zodat je geen aardgas of stookolie meer nodig hebt. Je stoot dan geen CO2 meer uit. In combinatie met energie uit zon en wind is een warmtepomp een echt duurzame keuze. Bovendien is je woning verwarmen met gas tegenwoordig erg duur. Een warmtepomp is drie keer (!) efficiënter dan een traditionele (aardgas)ketel.

Lagere energiefactuur

Een warmtepomp is veel efficiënter dan een traditionele (aardgas)ketel. Je elektriciteitsverbruik zal wel stijgen, maar in totaal zal je energiefactuur fors lager zijn.

Bye bye gas

Je hebt geen gas meer nodig om je woning te verwarmen. Zo stoot je zelf geen CO2 meer uit om je woning te verwarmen.

Woning meer waard

Met een warmtepomp stijgt het energielabel van je woning. Je huis wordt zo heel wat meer waard! 

Doe de 50° test

Wil je weten of jouw woning kan verwarmd worden met een warmtepomp? Doe dan zeker mee met de 50 graden test!

Ja, ik doe mee!
warmtepomp-backdrop.png

Volg onze webinar met alle info over warmtepompen

Wil je meer te weten komen over warmtepompen? Hoe ze werken, wat ze kosten en hoe ze je helpen om te besparen? Volg dan zeker de webinar die we op 29 maart om 20u samen met onze partner Daikin organiseren.
Praktisch: De online webinar "Hoe werkt een warmtepomp en waarom is het de moeite waard?" vindt plaats op 29 maart van 20u tot 20u45.

Schrijf je hier meteen in!