2

Variabel of vast contract?

Met een vast tarief voor energie kies je voor zekerheid. Je betaalt een vaste prijs per kWh en je bent zo beschermd tegen prijsstijgingen gedurende de periode van je contract.

Met een variabel tarief kan je profiteren van eventuele prijsdalingen. Het variabele energietarief van Eneco past zich iedere maand aan de geldende marktprijzen.

Wanneer biedt Eneco opnieuw een vast tarief aan?

update: augustus 2023

Vanaf nu profiteer je van zekerheid met het vaste tarief voor elektriciteit en aardgas van Eneco. Met Zon & Wind Vast of Aardgas Vast kan je intekenen op een vast tarief van 1 jaar.

Tip: Ben je Eneco-klant en wil je overstappen naar een vast tarief? Bekijk je voorstel op My Eneco en sluit je nieuw contract voor elektriciteit en/of aardgas af in twee klikken.

Veelgestelde vragen

  • Welk soort energietarief past het best bij mij?

    Dit hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Kies je voor zekerheid, dan is een vast tarief aangewezen. Wil je onmiddellijk inspelen op de veranderingen in de energiemarkt, dan is een variabel tarief de juiste keuze.

    In sommige gevallen kan zelfs een dynamisch tarief interessant zijn. Zeker wanneer je een relatief hoog verbruik hebt dat je gemakkelijk kan plannen op de goedkopere momenten per dag. Meer informatie over dynamisch tarief lees je hier.

  • Kan ik een variabel product voor gas en een vast product voor elektriciteit hebben?

    Je bent vrij om te kiezen welke producten voor elektriciteit en gas het best bij je passen. Het is steeds mogelijk van een ander type product voor elektriciteit te kiezen dan voor gas.