2

Sociaal tarief: stopzetting verhoogde tegemoetkoming

Het uitgebreid sociaal tarief (COVID-19) voor personen met het recht op de verhoogde tegemoetkoming wordt vanaf 1 juli 2023 door de federale overheid stopgezet. 

eneco-besparingsexpert-970x540px-header.jpg

Wat wordt mijn nieuwe tarief dan?

Vanaf het moment dat je jouw recht op sociaal tarief verliest, schakelen we jou over naar het goedkoopste product. Dat is het product met de laagste prijs in ons aanbod. Dit gebeurt automatisch, je hoeft zelf niets te doen.
Alle informatie over jouw nieuwe tarief, inclusief prijzen en voorwaarden, ontvang je via e-mail/brief bij je eerstvolgende factuur in de loop van de maand augustus. De rechtzetting gebeurt met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2023.

Veelgestelde vragen

 • Mijn sociaal tarief op basis van een verhoogde tegemoetkoming vervalt, wat nu?

  We schakelen je vanaf 1 juli 2023 automatisch over naar het goedkoopste product uit ons aanbod. De omschakeling gebeurt nadat de federale overheid je recht op sociaal tarief op basis van een verhoogde tegemoetkoming stopzet. Je hoeft dus zelf niets te doen.

 • Tot wanneer krijg ik het sociaal tarief op basis van de verhoogde tegemoetkoming?

  Je hebt recht op het uitgebreid sociaal tarief tot en met 30 juni 2023. Vanaf 1 juli 2023 schakel je over naar het goedkoopste product tegenover het sociaal tarief uit ons aanbod.

 • Kan ik nog genieten van het uitgebreid sociaal tarief voor de rechthebbenden op de verhoogde tegemoetkoming?

  De uitbreiding van het sociaal tarief is van toepassing op de leveringen van elektriciteit en aardgas vóór 1 juli 2023. Vanaf 1 juli stopt de Federale overheid met het verlenen van het recht op sociaal tarief op basis van dit statuut.

  Op de website van de FOD vind je meer informatie.