2

Twee windturbines en een batterij voor Peleman Industries

Peleman Industries produceert en levert in meer dan 120 landen hoogkwalitatieve presentatie-oplossingen voor bedrijven en particulieren. Daarbij hechten ze veel belang aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf zoekt continu naar oplossingen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. De twee windturbines die Eneco plaatste bij Peleman Industries zijn daarvan een mooi voorbeeld. Net als de industriële batterij. “Daardoor kunnen we energiebesparend werken en milieuvriendelijk produceren”, vertelt Stephanie Keuppens, Marketing Manager bij Peleman industries.

Eneco-omschakelen-peleman-bindingmachine-970x540px.jpg

In 2011 plaatsten we twee windturbines (elk 2,3 MW) op de site van Peleman Industries. “Zij voorzien gemiddeld 75 à 85% van onze elektriciteitsbehoefte”, vertelt Stephanie Keuppens, Marketing Manager bij Peleman Industries. “De industriële batterij die er in 2018 bijkwam, zorgt minstens voor een extra 10 procent. We halend dus bijna 100% van onze energie uit lokaal opgewekte windenergie.”

Batterij verzekert elektriciteit bij storingen

De batterij heeft een capaciteit van 2 MWh. Dat betekent dat een volledig opgeladen batterij voldoende energie kan afleveren om 200 gezinnen van elektriciteit te voorzien. “De batterij zorgt ervoor dat we de impulsen op het elektriciteitsnet constant kunnen houden. Voor ons is het zeer belangrijk dat er geen elektriciteitsstoringen zijn op het net. Dat zou anders de jobs en de groei van ons bedrijf verstoren.”Duurzaamheidsconvenant

In 2016 ondertekende Peleman Industries met de gemeente Puurs een duurzaamheidsconvenant. De batterij helpt hen om bij te dragen aan de CO2-reductie, een doelstelling van de EU. “Duurzaam en efficiënt denken is noodzakelijk om wereldwijd erkend te worden als een bedrijf dat met respect omgaat met grondstoffen, mensen en klanten. Dankzij de batterij kan ons bedrijf ook duurzaam groeien. En we blijven aandacht besteden aan duurzame energie. We willen het maatschappelijk draagvlag rond energie-efficiëntie mee helpen vergroten.”

Eneco-omschakelen-peleman-facts-figures-970x540px.jpg

Facts & figures

  • Sinds 2011 twee windturbines die elk 2,3 MW produceren.
  • Opgewekte windenergie goed voor elektriciteitsbehoefte van 3.000 gezinnen.
  • De ecologische voetafdruk daalt door de windturbines met 2.800 ton CO2.
  • Sinds 2018 is er een industriële batterij geplaatst met een vermogen van 2 MW.
  • De batterij slaat windenergie op voor equivalent van 200 gezinnen.
  • De installatie is 12m lang, 2,4m breed en 3m hoog.
  • Peleman Industries hecht bij de productie ook belang aan recycleerbare en gerecyleerde materialen.

Omschakelen in uw organisatie

Meer weten over wat omschakelen kan betekenen voor uw organisatie? Klik hier en we nemen contact met u op.

Neem contact op