2

Veranderen van energieleverancier

Iedereen heeft het recht om te veranderen van energieleverancier. Sluit gewoon een contract bij je nieuwe leverancier en die regelt de rest. Het enige waar jij rekening mee moet houden, is een overgangsperiode van één maand.

lachende_mensen_groen.jpg

Sluit je je aan bij ons?

Bij Eneco kan je rekenen op 100% transparantie. Wij helpen je bij elke stap en staan klaar met een antwoord op al je vragen. Bereken met onze handige calculator in enkele klikken jouw ideale tarief.

Bereken je Eneco tarief

Hoe veranderen van energieleverancier?

Overstappen van energieleverancier roept vragen bij je op. Kom ik zonder stroom te zitten? Hoeveel kost een overstap? Wanneer verander je best van energieleverancier? Gelukkig regelt Eneco alles voor jou! De belangrijkste stap is een contract afsluiten bij je nieuwe energieleverancier. Je nieuwe energieleverancier neemt contact op met je oude leverancier en je netbeheerder. Achteraf ontvang je nog een slotfactuur en betaal je voor de laatste keer aan je vorige leverancier.
Gemakkelijk toch? Verander naar Eneco en wij regelen verder alles voor jou!

Wanneer veranderen van energieleverancier?

Het is altijd een goed moment om te veranderen. Door regelmatig energieleveranciers te vergelijken krijg je een duidelijk beeld van je opties. Zo kan je kiezen voor de goedkoopste, de groenste of de meest klantgerichte energieleverancier.

Of je nu een contract van bepaalde of onbepaalde duur hebt, je kan op elk ogenblik overstappen naar een andere energieleverancier. Het enige waar je rekening mee moet houden, is een opzeggingstermijn van minimum één maand. Heb je zonnepanelen? Dan wissel je best van leverancier bij de jaarlijkse meteropname. Anders ontvang je misschien een tussentijdse rekening bij het afsluiten van je oude contract en gaat je voordeel verloren.

customer-promise-970x540px.jpg

Kosteloos veranderen van energieleverancier

Overschakelen naar een andere energieleverancier is niet alleen gemakkelijk, maar ook kosteloos. Voor de overschakeling zelf betaal je dus niets. Wat je natuurlijk wél nog moet betalen, is de slotfactuur van je vorige energieleverancier. Let wel op: sommige energieleveranciers rekenen de jaarlijkse vergoeding aan als je minder dan een jaar bent aangesloten. Met de V-test van de VREG kan je bekijken welke leveranciers zo’n vergoeding aanrekenen als je binnen het jaar overschakelt naar een nieuwe energieleverancier.

Waarom veranderen van energieleverancier?

Er zijn verschillende redenen waarom overstappen naar een nieuwe leverancier een goed idee is. Natuurlijk is het best om energieleveranciers te vergelijken vooraleer je beslist om over te schakelen. Bepaal eerst wat voor jou het belangrijkst is.

ico-voordelen.svg
Prijs

Is het je prioriteit om jouw energiefactuur zo laag mogelijk te houden? Kies de meest voordelige leverancier en bespaar op energie.

ico-duurzaam.svg
Duurzaamheid

Speelt duurzaamheid een grote rol in je keuze voor een energieleverancier? Schakel over naar een groene speler, omdat dit beter bij je klimaatvisie past.

persoonlijk-contact.svg
Dienstverlening

Vind je het belangrijk dat je te allen tijde je energieleverancier kan contacteren? Dan kies je best de leverancier met de meest verregaande dienstverlening.

Een energieleverancier kan uiteraard goed scoren op meerdere punten maar afhankelijk van waar jij belang aan hecht, zal de ene factor zwaarder doorwegen dan de andere wanneer je een keuze maakt.

Overname van energieleverancier

Bij een verhuis, echtscheiding of overlijden kan je de oorspronkelijke energieleverancier behouden. Je hebt dan enkel een energieovernamedocument nodig om alles te regelen. Dit is volledig kosteloos. Je neemt op dat moment gewoon het energietarief over dat ervoor werd vastgelegd voor die locatie.

Saving Expert Rekenmachine 2

Bereken jouw voordeligste energieprijs

Wil je graag overstappen naar Eneco als energieleverancier? Goede keuze! Wij regelen alles gemakkelijk en kosteloos voor jou. Hieronder sommen we nog even waar je nog rekening mee kan houden bij de overstap van energieleverancier.

  • Na je overstap naar Eneco krijg je een bericht van de netbeheerder om je meterstanden door te geven.
  • Je oude leverancier zal op basis hiervan een slotfactuur opstellen.
  • Daarna wordt jouw energie geleverd door Eneco.
Prijs berekenen