2

Regel je verhuis naar je nieuwe stek eenvoudig online

Je gaat verhuizen en wil zorgeloos blijven genieten van hernieuwbare elektriciteit? Dan ben je hier aan het juiste adres! Regel je verhuisdocumenten voor je energie eenvoudig online. Ook wanneer je klant was bij een andere energieleverancier helpen we je met de overdracht.

Belangrijk

Vul voor je oude en nieuwe woning een energieovernamedocument in samen met de andere partij. Dit document geldt als bewijs van de meterstanden en de overnamedatum. Bezorg ons een kopie, dan zorgen we voor een correcte verwerking van je verhuis of overname.

Meer info

Wat hou je best bij de hand om je verhuis door te geven?

 • De adresgegevens van je oude en nieuwe woning
 • De EAN-code van je nieuwe woning
 • Verhuisdatum of periode waarin je gaat verhuizen
 • Meterstanden van de dag van je verhuis en het metertype

Heb je nog niet alle informatie bij de hand? Geen probleem. Vul dan alvast in wat je kunt. Wij contacteren je later om samen de ontbrekende gegevens aan te vullen.

Tip: vul voor je oude en nieuwe woning een energieovernamedocument in samen met de andere partij. Dit document geldt als bewijs van de meterstanden en de overnamedatum. Bezorg ons een kopie, dan zorgen we voor een correcte verwerking van je verhuis of overname.

U bent

Al klantNog geen klant

Hoe verloopt een verhuis?

 1. Vul een energieovernamedocument in met de nieuwe bewoner van je oude adres, en met de oude bewoner van je nieuwe adres.

 2. Meld je verhuis online.

 3. Bezorg ons een kopie van het energieovernamedocument via het online contactformulier.
 4. Als er gegevens ontbreken in je verhuismelding, contacteren we jou op om de aanvraag te vervolledigen.
 5. We sturen je een bevestiging wanneer je verhuismelding verwerkt is.
 6. Je neemt je energiecontract en klantvoordelen (zoals de Comfort Bonus) mee naar je nieuwe woning.
 7. Enkele weken na je verhuisdatum ontvang je de eindafrekening voor je oude adres en de eerste voorschotfactuur voor je nieuwe adres.
Regel online je verhuis

Hoe verloopt een verhuis?

 1. Bereken nu je prijs via onze tarievenpagina of via 015 68 68 58.
 2. Als er gegevens ontbreken in je verhuismelding, contacteren we jou op om de aanvraag te vervolledigen.
 3. We sturen je een bevestiging wanneer je verhuismelding verwerkt is.
 4. En voilà, je bent klant. Vanaf nu geniet je van 100% Belgische en duurzame energie.
Word klant

Veelgestelde vragen

 • Ik verbruik al energie op mijn nieuwe adres maar blijf nog een tijdje in mijn oude woning.

  Dat is geen probleem. Je kunt gerust tegelijk op beide adressen energie afnemen aan dezelfde commerciële voorwaarden. Geef bij je verhuismelding in My Eneco aan vanaf wanneer je energie nodig hebt in je nieuwe woning en op welke datum je je oude woning gaat verlaten. Laat ons ook weten vanaf wanneer we de correspondentie naar het nieuwe adres moeten sturen.

  Als je nieuwe woning leegstaat (bijvoorbeeld bij verbouwingen) kun je het maandelijkse voorschotbedrag laten aanpassen naar het minimum (10 euro per energie).

  Belangrijk: geef ons tijdig een seintje wanneer je meer energie gaat verbruiken in je woning. Dan passen we je voorschotbedrag opnieuw aan. In dat geval moet je een nieuwe aansluiting aanvragen bij jouw netbeheerder. Deze vind je hier terug.

  Bij de behandeling van je aanvraag kent de netbeheerder een EAN-code toe aan je nieuwe aansluiting. Van zodra je over deze code beschikt, kun je ons online of telefonisch de nodige verhuisgegevens bezorgen. Als de meter geopend is, starten we met de levering en je facturatie.

 • Ik ken mijn exacte verhuisdatum nog niet.

  Geen enkel probleem. Als je je verhuis online meldt, kun je ook de periode aanduiden waarin je denkt te verhuizen. We contacteren je dan later nog om de precieze verhuisdatum af te spreken.

 • De meter op mijn nieuwe adres is niet actief/ik kan geen energie verbruiken.

  Bezorg ons je verhuisgegevens via My Eneco of via 015 25 66 66 (voor particulieren) of 015 25 66 88 (als professionele klant). Wij informeren de netbeheerder over je aanvraag om de meter te openen. Wanneer we een bevestiging krijgen, brengen we jou op de hoogte. Vervolgens kun je een afspraak maken met de netbeheerder om de meter fysiek open te stellen. Zodra je meter geopend is, starten we de energielevering en je facturatie.

  Je kunt jouw netbeheerder hier terugvinden.

 • Wanneer kan ik overstappen naar Eneco?

  Wil je van leverancier veranderen op je huidig adres?

  • Dit kan kosteloos wanneer je maar wil, mits één maand vooropzeg. De opzeg bij je oude leverancier doen wij voor jou.

  Ga je verhuizen?

  • Hier vind je alle informatie om je verhuis vlekkeloos te laten verlopen. Wij regelen alles.

  Gaat het om een opening van een meter?

  • Je hebt nu nog geen energie in je woning? Vraag je contract online aan. Na drie dagen kun je jouw netbeheerder contacteren om de meter te laten openen.
 • Ik verhuis naar een woning waar nog geen elektriciteits- of gasaansluiting is

  In dat geval moet je een nieuwe aansluiting aanvragen bij jouw netbeheerder. Deze vind je hier terug.

  Bij de behandeling van je aanvraag kent de netbeheerder een EAN-code toe aan je nieuwe aansluiting. Van zodra je over deze code beschikt, kun je ons online of telefonisch de nodige verhuisgegevens bezorgen. Als de meter geopend is, starten we met de levering en je facturatie.

Nog steeds geen antwoord?

Vul dit veld in

Of bezoek hulp en contact voor alle hulplijnen