Besparen dankzij isolatie? Dat kan!

Woon je in een oudere, minder goed geïsoleerde woning? Dan heb je vast gemerkt dat ze in de winter sneller afkoelt en in de zomer sneller opwarmt. Een degelijke isolatie van je woning is de oplossing! Een met een dubbel voordeel: je bespaart makkelijk 30% op je energieverbruik. Én je geniet elke dag van een aangenamer woonklimaat.

Dakisolatie

Warmte stijgt. Heb je een slecht geïsoleerd dak? Zonder dat je het merkt gaat er zo 25 à 30% van de warmte in je woning verloren. Een investering in dakisolatie betaalt zich dan ook snel terug. 

Je kunt zowel hellende als platte daken makkelijk isoleren. Bijvoorbeeld met minerale wol of met schuimplaten, afhankelijk van de gewenste afwerking. In een ongebruikte zolder kun je de vloer laten isoleren in plaats van het dak. Zo gaat er geen warmte meer verloren naar een onbewoonde ruimte. Onze isolatiepartner Insaver heeft een duurzame en efficiënte oplossing voor jouw specifieke situatie.

Spouwmuurisolatie

Bij oudere spouwmuren is er vaak nog een laag lucht tussen de binnen- en buitenmuur. Het isolatie-effect is doordoor beperkt.
Bij spouwmuurisolatie wordt deze holle ruimte opgevuld met bijv. Knauf Supafill, een hoogwaardige glaswol met 80% gerecycleerd glas. Na de ingreep herstellen ze de gaten in de voegen onzichtbaar. Zo kun je tot 30% besparen op je energieverbruik. En je hebt geen koude muren meer.

Alle isolatievoordelen op een rijtje

Slimme investering

Isoleren verdien je snel terug: je energiekosten dalen en de waarde van je woning stijgt (lagere EPC-score).

Aangenamer wonen

Je geniet meteen van een lager energieverbruik en een behaaglijk huis doorheen alle seizoenen.

Groene keuze

Je helpt het milieu door minder te verbruiken.

Duurzaam

Onze professionele partner installeert kwalitatieve materialen.

Garantie

Je hebt 25 jaar garantie op je installatie.

Korting & premies

Ontvang verschillende premies via je netbeheerder of gemeente.

Evolutie van het verbruik van Eneco klanten die hun woning isoleerden.

Ontdek hier alles wat je moet weten over de voordelen van isoleren.

Veelgestelde vragen

Alles over isoleren en energie besparen.

Hoe weet ik of mijn huis in aanmerking komt voor spouwmuurisolatie, dakisolatie of zoldervloerisolatie?

Als u zich inschrijft vragen we u om een aantal vragen te beantwoorden. Hieruit kunnen we al wat meer afleiden. Indien gewenst komt de isolatiepartner Insaver bij u langs om volgens de regels van het ATG een inspectie, onderzoek van uw woning te doen. Zo kan men zien of uw woning in aanmerking komt voor na-isolatie van de spouwmuren of het isoleren van het dak of zoldervloer.

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie, dakisolatie of zoldervloerisolatie?

Spouwmuurisolatie, dakisolatie of zoldervloerisolatie zijn relatief lage investeringen met een hoog rendement. Goed isoleren is de meest efficiënte manier om de woning energiezuinig te maken. Dit omdat de oppervlakte van muren, samen met daken, de grootste oppervlakte is van een woning.
Het uitzicht van de woning verandert niet en er zijn ook geen stedenbouwkundige vergunning voor nodig.

Wat is een spouwmuur?

Een spouwmuur bestaat uit een aparte binnenmuur en een buitenmuur. Tussen beide muren bevindt zich een luchtlaag, de spouw.

Hoe lang duren de werken voor na-isoleren?

Afhankelijk van de oppervlakte en aard van isoleren, dak of spouw nemen de werken meestal maar 1 of 2 dagen in beslag.

Hoeveel kost spouwmuurisolatie?

De prijs is afhankelijk van een aantal factoren zoals moeilijkheidsgraad, breedte van de spouw, oppervlakte en hoogte van de woning…Het zijn ook de effectief geïsoleerde vierkante meter buitengevel die opgemeten worden.Een deel van de kosten krijgt u terugbetaald in de vorm van subsidies en/of premies. Deze kunnen komen van Eandis/Infrax, en of gemeente en of de verbeterpremie van Wonen Vlaanderen.

Hoeveel kost dak – of zoldervloerisolatie?

De prijs van dakisolatie of zoldervloerisolatie varieert afhankelijk van de oppervlakte maar ook van het gebruikte isolatiemateriaal en de opbouw van het dak of zoldervloer. Voor dak – en zoldervloerisolatie zijn er heel wat premies en subsidies beschikbaar. Er is ook nog altijd een belastingvoordeel van 30% van kracht. Hierdoor loopt de tegemoetkoming soms op tot zo’n 40 tot 60% van de totaalprijs.

Hoeveel energie kan ik besparen door te isoleren?

Voor een individuele berekening van de energiebesparing en de terugverdientijd kan u terecht op www.energiesparen.be/energiewinst. De officiële cijfers liggen gemiddeld tussen de 20 à 30%.

Onze inzet wordt beloond. Greenpeace ranking van 18/20 voor duurzaamheid!

Lees onze blog

Hoe kunnen we je helpen?

Onze adviseurs helpen je graag met een offerte op maat.
0800 17 900
Onze klantendienst is gesloten.
Je kan ons bereiken op weekdagen van 8u tot 18u.