2

Energy Monitor

Wil je jouw verbruik opvolgen?

Geef je meterstanden regelmatig in op onze Energy Monitor en volg je verbruik op.

Ga naar de Energy Monitor

Waar kan ik mijn verbruik opvolgen?

Via de Energy Monitor op My Eneco volg je eenvoudig zelf je verbruik op door je meterstanden in te geven. We herrekenen zelfs je voorschotbedrag op basis van deze meterstanden.

Heb je een digitale meter, dan volg je je verbruik nog eenvoudiger én meer gedetailleerd op via onze Eneco Smart Meter app. Zo helpen we jou energie en kosten te besparen.

Welke meterstanden zie ik in de Energy Monitor?

Afhankelijk van je metertype, kan je enkele types meterstanden terugvinden in de Energy Monitor.

Door jou: jij gaf handmatig zelf je meterstanden in. 

Informatieve meteropname: de netbeheerder stuurde informatieve meterstanden door. Dit gebeurt enkel bij digitale meters.

Officiële meteropname: de netbeheerder deed een officiële meteropname. 

Gebruiken jullie de meterstanden in de Energy Monitor om mijn voorschot te herberekenen?

Ja, het voorschotbedrag dat wij aanbevelen houdt rekening met de meterstanden die je ingaf in de Energy Monitor. Meer nog, bij het ingeven van een meterstand in de Energy Monitor stellen we je meteen proactief een nieuw aanbevolen voorschotbedrag voor.

Hoe geef ik zelf meterstanden in op de Energy Monitor?

Dit doe je gemakkelijk door in de Energy Monitor op Meterstand toevoegen te klikken. Afhankelijk van je metertype krijg je één of meerdere invulvelden te zien.

Maakte je een foutje? Geen zorgen, je verwijdert de meterstanden die je zelf in gaf gemakkelijk door op het vuilbak-icoontje naast de meterstand te klikken.

Hebben jullie mijn meterstanden goed ontvangen?

Gaf je je meterstanden door aan de netbeheerder, dan stuurt hij deze door naar ons. Alle ontvangen meterstanden voegen we toe aan je Energy Monitor op My Eneco. Daar kijk je dus eenvoudig na welke meterstanden we van je netbeheerder kregen. Voor meterstanden van het type Officieel maken we een afrekening op. Dit duurt 6 tot 8 weken.

Hoe pas ik de frequentie aan van de herinneringen voor het ingeven van mijn meterstanden in de Energy Monitor?

Je past de frequentie gemakkelijk zelf aan in de Energy Monitor, door helemaal rechts bovenaan op de knop Herinnering te klikken. Je kan kiezen tussen wekelijks, tweewekelijks, maandelijks. Wil je liever geen herinneringen meer ontvangen, kies dan voor ‘nooit’. 

Wat gebeurt er met mijn meterstanden in de Energy Monitor bij de plaatsing van een digitale meter?

Krijg je een digitale meter, dan begint deze terug van nul te tellen. Ook de Energy Monitor begint met een schone lei. Je oude meterstanden zijn dus niet meer zichtbaar. Je krijgt bij de omschakeling naar een digitale meter een afrekening met het verbruik van je oude meter. Op die afrekening vind je natuurlijk je eindmeterstanden terug.