2

Eerste voorschotfactuur

Pas je toekomstige voorschotfacturen zelf aan

Wist je dat je op My Eneco je voorschotfactuur zelf kan aanpassen?

Ga naar My Eneco

Wat is een voorschotfactuur?

Om te voorkomen dat je alle energiekosten voor een heel jaar in 1 keer betaalt, werken we met voorschotfacturen. Deze facturen krijg je elke maand. Op je afrekening berekenen we de uiteindelijke energiekost en brengen we de door jou betaalde voorschotten in mindering. Betaalde je teveel voorschotten, dan krijg je natuurlijk het teveel betaalde bedrag terug. Dekken de voorschotten niet de totale kost? Dan betaal je het verschil via je afrekening. Het ideale voorschotbedrag heeft natuurlijk als doel om bijbetalen of terugkrijgen via je afrekening te voorkomen.

Hoe berekenen jullie mijn voorschotbedrag?

Een juist voorschotbedrag zorgt ervoor dat je op je afrekening niet hoeft bij te betalen, maar ook dat je doorheen het jaar niet teveel betaalt. Bij het berekenen van het aanbevolen voorschotbedrag houden we rekening met je geschat jaarverbruik, je huidige en toekomstige tarieven, kosten voor de netbeheerder en overheid en hoeveel maanden er nog resten tot je volgende afrekening. Krijg je een korting, dan verrekenen we deze op je afrekening.

Wanneer krijg ik mijn eerste voorschotfactuur?

Je ontvangt je eerste voorschotfactuur binnen de 4 weken na de startdatum van je contract. Betaal je je factuur liever op een andere datum? Natuurlijk kan dat! Via My Eneco kies je eenvoudig de gewenste datum.

Ik kreeg mijn eerste voorschotfactuur. Waarom is het bedrag anders dan beloofd?

Natuurlijk komen we afspraken graag na. Bij het tekenen van je contract maken we een schatting van je voorschotbedrag op basis van de gegevens die we op dat moment van jou hebben. Bij de start van je contract krijgen we actuele verbruiksgegevens van je netbeheerder, zoals je geschat jaarverbruik en het moment van je jaarlijkse meteropname. Deze zaken beïnvloeden je uiteindelijke voorschotbedrag en een afwijking van de initiële schatting is daarom mogelijk. Natuurlijk kies je eenvoudig zelf een voorschotbedrag via My Eneco.

Hoe pas ik zelf mijn voorschotbedrag aan?

Via My Eneco herbereken je eenvoudig zelf je voorschotbedrag. Je ziet er je huidige voorschotbedrag en het bedrag dat wij aanbevelen. Welk bedrag je betaalt, kies je zelf door de schuifbalk te verschuiven naar het gewenste bedrag. Klik op Opslaan om de wijziging op te slaan. Het nieuwe bedrag gaat in vanaf je volgende voorschotfactuur.

Hoe pas ik zelf mijn betaalvoorkeuren aan?

Je kiest via My Eneco zelf je betaaldatum en betaalmethode. Bij een domiciliëring bieden we de betaling van je facturen automatisch aan bij je bank. Heb je al een domiciliëring, dan pas je ook zelf gemakkelijk het rekeningnummer hiervoor aan, zonder dat je een nieuwe aanvraag hoeft te doen.