2

Verhuis regelen - Wat met je gas en elektriciteit?

Je gaat verhuizen en wil zorgeloos blijven genieten van hernieuwbare elektriciteit? Dan ben je hier aan het juiste adres! Regel je verhuisdocumenten voor je energie eenvoudig online. Ook wanneer je klant was bij een andere energieleverancier helpen we je met de overdracht.

Belangrijk

Vul voor je oude en nieuwe woning een energieovernamedocument in samen met de andere partij. Dit document geldt als bewijs van de meterstanden en de overnamedatum. Bezorg ons een kopie, dan zorgen we voor een correcte verwerking van je verhuis of overname.

Meer info

Kies jouw verhuissituatie

 • Ik ben klant en wil een verhuis doorgeven

  Als je gaat verhuizen, is het mogelijk om je contract mee te nemen naar je nieuwe woning. Je verhuis doorgeven doe je via My Eneco. Laad je energieovernamedocument van zowel je nieuwe en je oude woning op in de laatste stap. Het is belangrijk dat je ons deze informatie bezorgt binnen 30 dagen na je verhuis.

 • Ik ben nog geen klant en kies Eneco voor mijn nieuwe adres.

  Wat fijn dat je voor Eneco kiest! Kies via deze pagina de energieformule die het beste bij je past.

 • Ik wil een contract voor mijn tweede adres/aansluiting

  Leuk dat je aan ons denkt voor je bijkomende aansluiting. Bekijk alvast onze tarieven en teken een contract via onze website. Wil je liever iemand persoonlijk spreken over je nieuwe contract? Dat kan natuurlijk ook. We helpen je graag verder via het nummer 015 68 68 58.

 • Ik ga samenwonen

  Gefeliciteerd met deze stap! Wist je dat je je contract gemakkelijk meeneemt naar je nieuwe woning? Je verhuis doorgeven doe je via My Eneco. Neem je je contract niet mee, bezorg ons dan via ons contactformulier een energieovernamedocument dat je samen met de nieuwe bewoner van je oude woning invult. Wij zorgen voor een correcte overname en beëindigen jouw contract. Je ontvangt binnen 6 weken na de stopzetting een slotfactuur.

 • Ik verhuis naar het buitenland

  Wat een spannend avontuur voor je! We voorzien enkel energie in België en verhuizen je contract daarom niet met je mee. Bezorg ons via het contactformulier een energieovernamedocument dat je samen met de nieuwe bewoner van je oude woning invult. Wij zorgen voor een correcte overname en beëindigen jouw contract.  Je ontvangt binnen 6 weken na de stopzetting een slotfactuur.

 • Ik verhuis naar een rusthuis

  We helpen je graag om alles in orde te maken. Bezorg ons via het contactformulier een energieovernamedocument dat je samen met de nieuwe bewoner van je oude woning invult. Wij zorgen voor een correcte overname en beëindigen jouw contract.  Je ontvangt binnen 6 weken na de stopzetting een slotfactuur.

 • Ik wil mijn energiecontract opzeggen

  Jammer dat je wil weggaan bij Eneco, maar we helpen je graag om alles in orde te maken. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

 • Mijn reden staat er niet tussen

  Neem contact op met ons via nummer 015 25 66 66 (voor particulieren) of 015 25 66 88 (als professionele klant) en we helpen je graag verder.

Hoe verloopt de verhuis van gas en elektriciteit?

Ben je al Eneco-klant?

Nee Ja
 1. Wil je overstappen naar Eneco? Vergelijk dan nu jouw energietarief en bereken jouw voordelige prijs. Voeg het gewenste tarief gewoon toe aan je winkelmandje.
 2. Je kunt eenvoudig online klant worden door je gewenste startdatum op te geven. Dit is meestal je eerste dag in je nieuwe woning.
 3. In jouw online aansluiting zal je aangeven dat het om een verhuis gaat. Ontbreken er gegevens in jouw verhuismelding? Dan contacteren we jou om de aanvraag te vervolledigen.
 4. We sturen je een bevestiging wanneer je verhuismelding verwerkt is.
 5. En voilà, je bent klant. Vanaf nu geniet je van 100% Belgische en duurzame energie.
Prijs berekenen
 1. Meld je verhuis online.
 2. Ontbreken er gegevens in je verhuismelding? Dan contacteren we jou om de aanvraag te vervolledigen.
 3. We sturen je een bevestiging wanneer je verhuismelding verwerkt is.
 4. Je neemt je energiecontract en klantvoordelen (zoals de Comfort Bonus) mee naar je nieuwe woning.
 5. Enkele weken na je verhuisdatum ontvang je de eindafrekening voor je oude adres en de eerste voorschotfactuur voor je nieuwe adres.
Regel online je verhuis

Wat hou je best bij de hand om je verhuis door te geven?

 • De adresgegevens van je oude en nieuwe woning
 • De EAN-code van je nieuwe woning
 • Verhuisdatum of periode waarin je gaat verhuizen
 • Gas -en elektriciteit meterstanden van de dag van je verhuis en het metertype

Heb je nog niet alle informatie bij de hand? Geen probleem. Vul dan alvast in wat je kunt. Wij contacteren je later om samen de ontbrekende gegevens aan te vullen.

Bekijk de checklist om te verhuizen: Met dit verhuisdocument bij de hand denk je aan alles. Zo is jouw verhuis makkelijk en snel geregeld.

Veelgestelde vragen

 • Wat is een energieovernamedocument?

  Een energieovernamedocument is een document waarop je alle nodige informatie noteert om een energieovername vlot te laten verlopen. Je vult dit samen in met alle betrokken partijen op het moment van de overname. Denk bijvoorbeeld aan de sleuteloverdracht bij een verhuis.

  Dit document is hetzelfde voor alle energieleveranciers. Je downloadt het hier. Bezorg je ingevulde energieovernamedocument via ons contactformulier.

 • Hoeveel tijd heb ik om mijn verhuis door te geven?

  Voor je eigen gemak vragen we je om ons de verhuisgegevens zo snel mogelijk te bezorgen. Om de correcte data te respecteren, meld je best je verhuis uiterlijk 30 dagen nadat je verhuisd bent.  

  Je kan je verhuis gemakkelijk aan ons doorgeven via My Eneco.

 • Ik ken mijn exacte verhuisdatum nog niet.

  Geen enkel probleem. Als je je verhuis online meldt, kun je ook de periode aanduiden waarin je denkt te verhuizen. We contacteren je dan later nog om de precieze verhuisdatum af te spreken.

 • Hoe zeg ik mijn lopend contract op?

  Jammer dat je ons verlaat! Wat er nodig is om alles vlot te laten verlopen, is afhankelijk van je precieze situatie. Je vindt alle nodige informatie per situatie op deze pagina.

  Wist je dat je bij een verhuis je contract met alle huidige voorwaarden heel eenvoudig mee verhuist? Lees er hier meer over.

 • Wat is een EAN-code en waar vind ik deze?

  Elke energieaansluiting heeft een uniek identificatienummer: de EAN-code. Heb je een elektriciteits- en gasaansluiting, dan heb je dus 2 aparte EAN-codes. Deze code hoort bij je fysieke aansluiting, dus als je verhuist, blijft je EAN-code achter. Energieleveranciers en netbeheerders gebruiken de EAN-code om te communiceren over jouw aansluiting, je verbruik en je meterstanden.

  Je vindt je EAN-code op al je energiefacturen en contracten. Je kan deze code ook opvragen bij je netbeheerder.

 • Hoeveel tijd heb ik om mijn verhuis door te geven?

  Voor je eigen gemak vragen we je om ons de verhuisgegevens zo snel mogelijk te bezorgen. Om de correcte data te respecteren, meld je best je verhuis uiterlijk 30 dagen nadat je verhuisd bent.  

  Je kan je verhuis gemakkelijk aan ons doorgeven via My Eneco.

 • Ik ken mijn exacte verhuisdatum nog niet.

  Geen enkel probleem. Als je je verhuis online meldt, kun je ook de periode aanduiden waarin je denkt te verhuizen. We contacteren je dan later nog om de precieze verhuisdatum af te spreken.

  

Kies Eneco als Energieleverancier bij je verhuis

groene energie.png

Onze 100% groene stroom halen we uit onze zon en wind. Zoveel mogelijk lokaal en Belgisch dus! We hebben 107 windmolens en meer dan 330.000 zonnepanelen.

ico-voordelen.svg

Beloning voor trouwe klanten. Comfort Bonus is een gratis bijstandspakket voor grote en kleine ongemakken in en rond je huis.

Eneco_badges_RGB_zwart_80x80_Gezelligheids-dier.svg

Wij rusten niet tot wij de allerbeste klantenservice van België bieden. En dat meten we ook. Elke dag luisteren we naar jouw feedback om deze doelstelling te realiseren.