2

Eneco helpt ook dit jaar Paradise City, het meest duurzame festival ter wereld

19/06/2023 | Verschenen in Duurzaamheid

20220701-203810-stijndegrauwe-0112-2-1-min.jpg

Ook dit jaar staat Eneco klaar om Paradise City te ondersteunen. Vorig jaar vonden maar liefst 43.000 liefhebbers van elektronische beats hun weg naar het Paradise City Festival in Perk. Naast muziek konden ze ook de 90 zonnepanelen ontdekken waarmee Eneco het festival duurzamer maakte.

Dit jaar kunnen festivalgangers opnieuw op ons rekenen. Paradise City streeft ernaar om 66% van de benodigde energie uit eigen opgewekte groene energie te halen, en daar dragen we graag aan bij. Volgend jaar willen we samen zelfs 100% bereiken!

Meest duurzame muziekfestival ter wereld

Paradise City is een echte voortrekker op vlak van duurzaamheid: van veggie eten, composttoiletten tot groene stroom, … Begin dit jaar ontving Paradise City Festival zelfs de International Greener Festival Award. Deze prijs, uitgereikt door A Greener Future (AGF), bekroont jaarlijks het meest duurzame festival ter wereld. De duurzame energievoorziening speelde een cruciale rol bij het winnen van deze award, en Eneco was hierin een belangrijke partner. Vorig jaar installeerden wij een Eneco Solar Island met 90 zonnepanelen, waarmee het festival zijn eigen zonne-energie kon opwekken. Een van de podia, de Contrast Stage, draaide bijna volledig op deze zelf opgewekte stroom. In totaal werd bijna de helft van de energie die nodig was om het festival te organiseren uit hernieuwbare bronnen gehaald.

Een dj warmt zijn publiek op
Paradise City staat sinds kort bekend als het duurzaamste festival ter wereld.

Eneco levert nog meer groene energie

Dit jaar leggen we samen met Paradise City de lat opnieuw hoger. Daarom zorgen wij voor extra duurzame capaciteit. Naast de 90 zonnepanelen komen er nog eens 60 drijvende zonnepanelen bij, wat het totaal op 150 panelen brengt. De opgewekte energie wordt opgeslagen in batterijcontainers. Bovendien plaatsen we een elektriciteitscabine die rechtstreeks wordt gevoed met groene energie van ons eigen zonnepark in Puurs.

Bijna 70% groene energie

Het festival heeft de ambitie om dit jaar 66% van de gebruikte energie uit groene bronnen te halen. Dit is opnieuw een grote stap vooruit en toont aan dat ook de festivalsector een groot potentieel heeft om CO2-uitstoot te verminderen. Volgend jaar wil Paradise City als eerste Belgische festival 100% op hernieuwbare energie draaien, uiteraard met de steun van Eneco!

Mooie vooruitzichten dus, of zoals Paradise City zelf zegt: "The good times are coming, and everyone is invited."

Laat de zomer maar komen!

Paradise City aftermovie