2

Eneco laat Paradise City draaien op groene energie

19/06/2023 | Verschenen in Duurzaamheid

20220701-203810-stijndegrauwe-0112-2-1-min.jpg

De zon laat ons dansen! En dat mag je letterlijk nemen. Het elektronisch muziekfestival Paradise City en Eneco slaan de handen in elkaar om tegen 2025 het festival volledig op hernieuwbare energie te laten draaien. Dat verdient enkele gracieuze moves op de dansvloer, en wat meer uitleg. Laat de beats maar komen!

Ons ambitieus One Planet Plan stippelt het pad uit om tegen 2035 klimaatneutraal te zijn. Dat doen we samen met onze klanten en partners. We willen hen ondersteunen en enthousiast maken in de richting van een klimaatneutrale toekomst.

Zo helpen we vanaf dit jaar ook het dance-festival Paradise City verder verduurzamen. Wij helpen hen graag om de ambitie te realiseren om in 2025 helemaal op groene energie te draaien.

Een dj warmt zijn publiek op
Paradise City staat al jaren bekend als het duurzaamste van België en zelfs een van de meest duurzame festivals ter wereld

Duurzaam dansen

Het Paradise City Festival vindt elk jaar plaats in het begin van de zomervakantie in het Vlaams-Brabantse Perk. In de omgeving van het kasteeldomein Ribaucourt dansen meer dan 40.000 liefhebbers in een weelderig groene tuin.

Het dansfeest staat al jaren bekend als het duurzaamste van België en zelfs een van de meest duurzame festivals ter wereld. Paradise City is een voortrekker om de ecologische impact van de festivalsector te verminderen. Zo is het eten op het festival 100% vegetarisch, maken ze gebruik van composttoiletten en zal je er geen plastics voor eenmalig gebruik vinden.

Energie van de zon

Paradise City en Eneco kondigden in 2023 het Green Power Plan aan. Bedoeling is om ook op vlak van energie een verschil te maken. We willen samen tonen dat zelfs een muziekfestival voor duizenden mensen en met luide muziek volledig op hernieuwbare energie kan draaien.

Hoe zal Paradise City deze overgang realiseren? In 2023 wordt er extra ingezet op zonne-energie. Er wordt een Eneco Solar Island gebouwd dat stroom zal leveren aan het Contrast-podium en verschillende bars. Dit zonne-eiland zal voorzien zijn van:

  • 90 extra zonnepanelen
  • Dat brengt het totaal op 435 m² zonnepanelen
  • Drie batterijcontainers zorgen voor de energie-opslag

In 2022 wekte het festival al een vijfde van de energie zelf op uit zonne-energie. Het aandeel hernieuwbare energie zal de volgende jaren stijgen naar 50% in 2023 en naar 100% in 2025. Samen met Eneco wordt Paradise City zo het eerste festival in België dat volledig op hernieuwbare energie draait.

Ook in de aanloop naar het festival zorgt de zonne-installatie voor een verschil. De zonnepanelen zorgen ervoor dat ook de volledige opbouw van het festival gebeurt met hernieuwbare energie, een primeur in de Belgische evenementenbranche.

“Volledig duurzaam worden is cruciaal voor onze planeet en toekomstige generaties. Daarom ondersteunen wij onze klanten en partners bij het realiseren van hun doelstellingen om CO2-neutraal te worden.”

Bert Clinckers, Eneco België

Zin om te dansen? Dan weet je waar je in het begin van de zomervakantie moet zijn. Ga zeker zelf eens ontdekken hoe je tijdens Paradise City alle remmen kan losgooien, mét respect voor de omgeving en voor de planeet.

Paradise City aftermovie