2

We zetten nu duurzame stappen

Er is nu actie nodig om de planeet leefbaar te houden voor de volgende generaties. We nemen onze verantwoordelijkheid. Samen met klanten zetten we stappen richting klimaatneutraal in 2035.

Onder de noemer van ‘Plopsa For Nature’ volgen al hun pretparken een duurzaam en ambitieus parcours.

Red arrow in a circle, pointing rightDeze duurzame stappen zet Plopsa

Bij voetbalclub OH Leuven staat duurzaamheid steeds voorop, zowel qua ecologie als qua langetermijnvisie.

Red arrow in a circle, pointing rightOHL verduurzaamt op topsportniveau

We hebben je veel te bieden

Hoe doet Eneco dat?

Met het One Planet Plan wil Eneco al in 2035 klimaatneutraal zijn. In eigen activiteiten en in de energie die we leveren aan onze klanten. Met concrete stappen draagt Eneco bij aan de versnelling van de energietransitie. Zo kunnen we de aarde leefbaar houden voor volgende generaties.

One Planet Plan

Drie klimaatacties

Eneco wil haar klimaatambitie bereiken door drie acties:

  • Radicale elektrificatie: grootschalige elektrificatie van industrie, mobiliteit en gebouwde omgeving met uitsluitend hernieuwbare stroom uit nieuwe wind- en zonneparken.
  • Uitfaseren van aardgas: het verduurzamen van aardgasgestookte woningen, gebouwen met woningisolatie, (hybride) warmtepompen en warmtenetten.
  • Versnellen duurzame warmte: door innovatie en investeringen in duurzame bronnen zoals geothermie, aquathermie, elektrode boilers, Warmte-Koude-Opslag (WKO), groen gas en groene waterstof.

Met zijn allen tegen de plastic soep

Eneco Clean Beach Cup

De grote surfclubs aan onze kusten roepen al decennialang dat het plasticprobleem steeds groter wordt. Daarom organiseert Eneco sinds 2011 elke eerste zondag van de lente de Eneco Clean Beach Cup. Duizenden vrijwilligers helpen die dag de stranden schoon te maken langs de hele kustlijn, van De Panne tot Knokke-Heist! Vorig jaar werd zo maar liefst 2 ton afval opgeruimd.

Red arrow in a circle, pointing rightWil je weten waarom?