2

Jouw Eneco factuur

Bekijk je facturen in My Eneco
energieleveranciers-vergelijken-zoom-eneco-1000x550px.jpg

De jaarlijkse energie-afrekening: een goed moment om eens stil te staan bij jouw verbruik en kosten. Maar geraak je soms ook het noorden kwijt door alle details, tabellen en kleine lettertjes?

Vanaf 1 januari 2021 is dat verleden tijd: jouw Eneco-energiefactuur is vanaf nu maar één A4’tje waarop je alle belangrijke info over jouw energieverbruik en kosten kan terugvinden. Veel eenvoudiger en duidelijker! Hieronder vind je een overzicht van wat er precies verandert.

customer-promise-970x540px.jpg

Voorschotfacturen

Aan de inhoud van jouw voorschotfacturen wijzigt niets: je vindt er nog steeds alle gegevens op terug zoals je gewend bent. We hebben wel van de gelegenheid gebruikt gemaakt om deze facturen een nieuwe, frisse look en feel te geven.

eneco-besparingsexpert-970x540px.jpg

Jaarafrekening

  • Voordien bestond de jaarafrekening uit ongeveer 9 pagina’s (als je zowel gas als elektriciteit afneemt). Vanaf 1 januari 2021 is dit nog maar 2 pagina’s, waarop je alle belangrijke informatie over jouw factuur terugvindt. Veel duidelijker! En niet te vergeten: door minder papier af te drukken dragen we een steentje bij aan het milieu.
  • Op de voorpagina vind je een overzicht van jouw meterstanden en verbruik. Deze info hoef je dus niet meer op te zoeken in de detailpagina’s.
  • Je nieuwe voorschotbedrag staat ook op de eerste pagina, dan weet je meteen hoeveel je in de toekomst zal betalen. We geven ook al de datum van jouw eerstvolgende voorschotfactuur mee.
  • Misschien sta je er niet altijd bij stil, maar jouw energiefactuur omvat meer dan enkel de energiekost die je aan Eneco betaalt. De nettarieven en heffingen (die worden doorgestort aan respectievelijk de netbeheerders en de overheden) maken ook een aanzienlijk deel uit van de totale kostprijs. In de cirkelgrafiek en tabel op de tweede pagina vind je hiervan een duidelijk overzicht.
  • Het is niet altijd makkelijk om een beeld te hebben van hoeveel energie je verbruikt en hoe dat evolueert in de tijd. Verbruik je meer of minder dan het jaar voordien? Verbruik je vooral ’s avonds of eerder overdag? Daarom vind je op de tweede pagina een staafgrafiek en tabel met de evolutie van je energieverbruik de afgelopen jaren.

My Eneco

Deze vereenvoudigde afrekening bevat de belangrijkste informatie over jouw energieverbruik en kosten. Moest je toch meer details willen, dan kan je deze bekijken via het factuuroverzicht in My Eneco. Daar vind je namelijk de uitgebreide versie van je jaarfactuur, zoals je die gewend bent.