2

Ik ben verhuisd

Regel je verhuis online

Geef je verhuis in een paar minuten online door. Wij zorgen voor de rest.

Verhuizen

Wat is een energieovernamedocument?

Een energieovernamedocument is een document waarop je alle nodige informatie noteert om een energieovername vlot te laten verlopen. Je vult dit samen in met alle betrokken partijen op het moment van de overname. Denk bijvoorbeeld aan de sleuteloverdracht bij een verhuis.

Dit document is hetzelfde voor alle energieleveranciers. Je downloadt het hier. Bezorg je ingevulde energieovernamedocument via ons contactformulier.

Hoe bezorg ik jullie mijn energieovernamedocument?

Bezorg je energieovernamedocument via ons contactformulier. Kies bij soort vraag Verhuisdocument. Vergeet je energieovernamedocument niet toe te voegen als bijlage.

Waarom mijn contract meenemen naar mijn nieuwe woning?

Je kan je verhuis gemakkelijk online regelen. Ga naar onze verhuispagina en volg het eenvoudige stappenplan. Je verhuis is in 1, 2, 3 geregeld!  
 
Daarbuiten geniet je bij Eneco van tal van voordelen: 

  • Onze 100% groene stroom halen we uit onze zon en wind. Zoveel mogelijk lokaal en Belgisch dus! We hebben 107 windmolens en meer dan 330.000 zonnepanelen. 
  • Beloning voor trouwe klanten. Comfort Bonus is een gratis bijstandspakket voor grote en kleine ongemakken in en rond je huis. 
  • Wij rusten niet tot wij de allerbeste klantenservice van België bieden. En dat meten we ook. Elke dag luisteren we naar jouw feedback om deze doelstelling te realiseren. 

Ik heb een factuur van een andere leverancier ontvangen op mijn nieuw adres

Regel je verhuis zo snel mogelijk via het My Eneco. 

We vragen je om ons de meterstanden van de verhuisdatum te bezorgen. Deze gebruiken we dan als startpunt voor de facturatie. Zo betaal je geen verbruik bij de andere leverancier. 

Let wel: dit kan tot uiterlijk 30 dagen na de verhuisdatum. Breng je verhuis dus zo snel mogelijk in orde! 

Kan ik mijn verhuis regelen wanneer mijn gegevens vastzitten?

Natuurlijk kan dit! Vul zoals bij een gewone verhuis een energieovernamedocument in met de nieuwe bewoners van je oude woning én de oude bewoners van je nieuwe woning. De meterstanden die je daar invult gebruiken we voor de opmaak van je slotfactuur en de opstart van je nieuwe woning. Enkel de overnamedatum kan afwijken, doordat we hier beperkt met terugwerkende kracht kunnen werken. Maar geen zorgen, je betaalt enkel voor je eigen verbruik!