2

Alles over het opzeggen van je contract

We vinden het jammer dat je het contract bij ons wilt opzeggen. We respecteren uiteraard je beslissing en helpen je graag om alles in orde te maken. Bekijk hieronder wat jouw situatie is en wat er nodig is om je contract te beëindigen.

 • Ik wil mijn net getekend contract annuleren

  Tekende je een contract bij ons, maar blijf/word je liever klant bij een andere leverancier? Na het ontvangen van je contractbevestiging heb je als particuliere klant nog 14 dagen bedenktermijn. Breng ons binnen deze termijn schriftelijk op de hoogte van de annulering van je contract en wij doen de rest. Dit kan eenvoudig via ons online contactformulier.

  Ben je een professionele klant? Dan heb je geen bedenktermijn. Teken eenvoudig een nieuw contract bij de door jouw gewenste leverancier. Zij doen het nodige om je overstap zo snel mogelijk te regelen.

 • Ik stap over naar een andere energieleverancier

  Jammer dat je ons verlaat. Ben je zeker dat het andere contract voordeliger is voor je? Zo heb je al na 1 maand recht op de Comfort Bonus, ons gratis bijstandspakket. Je leest er hier alles over. Wij verzamelden alle informatie over energieleveranciers vergelijken op deze pagina.

  Heb je een klacht? We willen je altijd zo goed mogelijk helpen, lees hier wat je kan doen.

 • Overlijden

  We wensen je veel sterkte in deze moeilijke tijd. Wil je het energiecontract van de overledene overnemen of opzeggen? Bekijk deze pagina voor meer informatie.

 • Ik ga samenwonen

  Gefeliciteerd met deze stap! Wist je dat je je contract gemakkelijk meeneemt naar je nieuwe woning? Je verhuis doorgeven doe je via My Eneco.

  Neem je je contract niet mee, bezorg ons dan via ons contactformulier een energieovernamedocument dat je samen met de nieuwe bewoner van je oude woning invult. Wij zorgen voor een correcte overname en beëindigen jouw contract. Je ontvangt binnen 6 weken na de stopzetting een slotfactuur.

 • Ik ben klant en wil een verhuis doorgeven

  Als je gaat verhuizen, is het mogelijk om je contract mee te nemen naar je nieuwe woning. Je verhuis doorgeven doe je via My Eneco. Laad je energieovernamedocument van zowel je nieuwe en je oude woning op in de laatste stap.

  Het is belangrijk dat je ons deze informatie bezorgt binnen 30 dagen na vertrek uit je oude woning.

 • Ik verhuis naar het buitenland

  Wat een spannend avontuur voor je! We voorzien enkel energie in België en verhuizen je contract daarom niet met je mee.

  Bezorg ons via het contactformulier een energieovernamedocument dat je samen met de nieuwe bewoner van je oude woning invult. Wij zorgen voor een correcte overname en beëindigen jouw contract. Je ontvangt binnen 6 weken na de stopzetting een slotfactuur.

 • Ik verhuis naar een rusthuis

  We helpen je graag om alles in orde te maken. Bezorg ons via het contactformulier een energieovernamedocument dat je samen met de nieuwe bewoner van je oude woning invult.

  Wij zorgen voor een correcte overname en beëindigen jouw contract. Je ontvangt binnen 6 weken na de stopzetting een slotfactuur.

Mijn reden staat er niet tussen

Neem contact op met ons via nummer 015 25 66 66 (voor particulieren) of 015 25 66 88 (als professionele klant) en we helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen

 • Wat is een energieovernamedocument?

  Een energieovernamedocument is een document waarop je alle nodige informatie noteert om een energieovername vlot te laten verlopen. Je vult dit samen in met alle betrokken partijen op het moment van de overname. Denk bijvoorbeeld aan de sleuteloverdracht bij een verhuis.

  Dit document is hetzelfde voor alle energieleveranciers. Je downloadt het hier. Bezorg je ingevulde energieovernamedocument via ons contactformulier.

 • Hoe bezorg ik jullie mijn energieovernamedocument?

  Bezorg je energieovernamedocument via ons contactformulier. Kies bij soort vraag Verhuisdocument. Vergeet je energieovernamedocument niet toe te voegen als bijlage.

Nog steeds geen antwoord?

Vul dit veld in

Of bezoek hulp en contact voor alle hulplijnen