2

Isolatie

Op zoek naar een antwoord op je vraag over isolatie?
Lees hieronder meer.

Hoe lang duren de werken voor na-isoleren?

Afhankelijk van de oppervlakte en aard van isoleren, dak of spouw nemen de werken meestal maar 1 of 2 dagen in beslag.

Hoeveel energie kan ik besparen door te isoleren?

Voor een individuele berekening van de energiebesparing en de terugverdientijd kan u terecht op www.energiesparen.be/energiewinst. De officiële cijfers liggen gemiddeld tussen de 20 à 30%.

Wat is een spouwmuur?

Een spouwmuur bestaat uit een aparte binnenmuur en een buitenmuur. Tussen beide muren bevindt zich een luchtlaag, de spouw.

Hoe weet ik of mijn huis in aanmerking komt voor spouwmuurisolatie, dakisolatie of zoldervloerisolatie?

Als u zich inschrijft vragen we u om een aantal vragen te beantwoorden. Hieruit kunnen we al wat meer afleiden. Indien gewenst komt de isolatiepartner Isolteam bij u langs om volgens de regels van het ATG een inspectie, onderzoek van uw woning te doen. Zo kan men zien of uw woning in aanmerking komt voor na-isolatie van de spouwmuren of het isoleren van het dak of zoldervloer.

Veelgestelde vragen

  • Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie, dakisolatie of zoldervloerisolatie?

    Spouwmuurisolatie, dakisolatie of zoldervloerisolatie zijn relatief lage investeringen met een hoog rendement. Goed isoleren is de meest efficiënte manier om de woning energiezuinig te maken. Dit omdat de oppervlakte van muren, samen met daken, de grootste oppervlakte is van een woning. Het uitzicht van de woning verandert niet en er zijn ook geen stedenbouwkundige vergunning voor nodig.