2

Wat is het energie­overname­document?

Een energieovernamedocument is een officieel document om je meterstanden van gas en elektriciteit door te geven wanneer je verhuist.

verhuizen-banner.jpg

Download jouw energieovernamedocument voor gas en elektriciteit

Verhuis je binnenkort? Download hier een blanco energieovernamedocument. Print in viervoud.

Download overnamedocument (.pdf)

Zowel jij als de andere partij (huurder, verhuurder of eigenaar) moeten dit contract ondertekenen. Daarna verstuur je het energieovernamedocument door naar de leverancier.

Belangrijk om te weten: je moet een energieovernamedocument opsturen bij zowel je oude als je nieuwe adres. Zorg zeker voor twee exemplaren per adres: één voor jezelf en één voor de andere partij.

Hoe gebruik je het
energieovernamedocument?

1. Invullen

Vul per woning twee energieovernamedocumenten in. Eén voor jezelf en één voor de andere partij. Elke vertrekkende en nieuwe huurder, verhuurder of eigenaar krijgt dus zo een ingevuld document.

2. Ondertekenen

Denk eraan om alle documenten te ondertekenen. Telkens door de twee partijen!

3. Bezorg ons een kopie

Bezorg ons een kopie van het energieovernamedocument via het online contactformulier. Dit is het bewijs van de meterstanden en de overnamedatum. Het is geen contract.

Nog enkele tips voor je overnameformulier

  • Dit betekent dat je bij een verhuis in totaal vier overnamedocumenten invult. Twee voor de woning die je verlaat. Twee voor de woning waar je intrekt.
  • Op het energieovernamedocument van je oude woning vul je steeds je huidige leverancier in.
  • Neem je naar de nieuwe woonst je huidige leverancier mee, dan vul je die uiteraard opnieuw in. Ben je echter van plan te veranderen van leverancier, dan vul je de nieuwe leverancier in.
  • Zonnepanelen op je woning? Gebruik dan het energieovernamedocument voor zonnepaneleneigenaars.