2

Isoleren: een warm en energiezuinig huis

Stap voor stap schakelen we om naar een duurzamer leven. Je huis isoleren is daarbij een belangrijke stap. In een goed geïsoleerd huis moet je verwarmingsinstallatie minder hard werken om je huis warm te houden. Isolatie levert je dus een lager energieverbruik op en verbetert je wooncomfort.

isolatie-header

Kies je isolatie

In samenwerking met Isolteam, isolatiespecialist en partner van Eneco, bieden we verschillende soorten isolatie aan.

Dakisolatie

Warme lucht stijgt naar boven. Daarom gaat de meeste warmte uit je huis verloren via het dak. Dakisolatie is dus een zeer effectieve vorm van isolatie, waarbij de binnenkant van je dak geïsoleerd wordt.

 • Vanaf €30 / m²
Advies aanvragen

Spouw­muur­isolatie

Tussen de binnen- en de buitenmuur van bestaande woningen zit vaak een slecht geïsoleerde spouw waardoor 20 tot 30 procent van de warmte verloren gaat. Door het inblazen van isolatie kan het probleem vlot verholpen worden.

 • Vanaf €21 / m²
Advies aanvragen

Kelderisolatie

Om te vermijden dat de koude uit een niet-geïsoleerde kruipkelder zich een weg naar boven baant, isoleer je het plafond van je kruip-kelder met gespecialiseerd isolatieschuim.

 • Vanaf €25 / m²
Advies aanvragen

Hoe jouw isolatie bestellen?

Stap 1
Informatie aanvragen
Vraag meer informatie aan over jouw isolatieproject
Stap 2
Telefonische afspraak
Onze isolatiepartner contacteert jou voor een eerste kennismakingsgesprek en legt graag een plaatsbezoek met je vast.
Stap 3
Plaatsbezoek
Onze partner onderzoekt samen met jou wat mogelijk is voor je pand en stelt een gepersonaliseerde offerte op.
Stap 4
Uitvoering
Na het ondertekenen van je offerte isoleert onze partner jouw zaak
customer-promise-970x540px.jpg

Premies

Sinds juli 2022 bundelde de Vlaamse Overheid de voornaamste premies voor isolatie in de VerbouwPremie. Wie isolatiewerken door een (gecertifieerd) aannemer laat uitvoeren heeft recht op volgende financiële ondersteuning:

 • Dakisolatie: 8 euro per m²
 • Spouwmuurisolatie: 5 euro per m²
 • Vloerisolatie: 6 euro per m²

Naast de VerbouwPremie zijn er nog heel wat andere premies waar je beroep op kan doen om je isolatieproject te financieren. Via de premiezoekrobot krijg je een eenvoudig overzicht van alle andere mogelijke Vlaamse en lokale energiepremies.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

We helpen je graag verder met je vragen over isolatie, met onze partner en isolatiebedrijf Isolteam. Je bent bij hen in goede handen voor een deskundige aanpak bij het isoleren van je woning.

Vraag je advies

Veelgestelde vragen

 • Hoe weet ik of mijn woning in aanmerking komt voor spouwmuurisolatie, dakisolatie of zoldervloerisolatie?

  Onze isolatiepartner Isolteam komt bij je langs om volgens de regels van het ATG een inspectie van je woning te doen om te bepalen of je woning in aanmerking komt voor na-isolatie van de spouwmuren of het isoleren van het dak of de zoldervloer.

 • Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie, dakisolatie of zoldervloerisolatie?

  Spouwmuurisolatie, dakisolatie of zoldervloerisolatie zijn relatief lage investeringen met een hoog rendement. Goed isoleren is de meest efficiënte manier om de woning energiezuinig te maken. Dit omdat de oppervlakte van muren, samen met daken, de grootste oppervlakte is van een woning. Het uitzicht van de woning verandert niet en er zijn ook geen stedenbouwkundige vergunning voor nodig.

 • Wat is een spouwmuur?

  Een spouwmuur bestaat uit een aparte binnenmuur en een buitenmuur. Tussen beide muren bevindt zich een luchtlaag, de spouw.

 • Hoe lang duren de werken voor na-isoleren?

  Afhankelijk van de oppervlakte en aard van isoleren, dak of spouw nemen de werken meestal maar 1 of 2 dagen in beslag.

 • Hoeveel energie kan ik besparen door te isoleren?

  Voor een individuele berekening van de energiebesparing en de terugverdientijd kan je terecht op www.energiesparen.be/energiewinst. De officiële cijfers liggen gemiddeld tussen de 20 à 30%.

Nog steeds geen antwoord?

Vul dit veld in

Of bezoek onze hulp- en contactpagina voor alle hulplijnen.