Horizon Horizon Horizon

Horizon

Inspiratie voor en door ondernemers die vooruitkijken

De Horizon-sessies: zes webinars, experts & thema’s

Met deze Horizon-sessies willen we u als ondernemer inspireren. Een knap scala van denkers, visionairs en topexperten zullen u tijdens een reeks van online seminars voorzien van nieuwe inzichten. We kozen voor u dé experts in hun vakgebied uit. Elk van hen neemt u mee in een boeiende wereld volop in verandering. De experts zetten nu al de stippen op de horizon. 

Thema’s als duurzaamheid, ondernemerschap, leiderschap, technologie, mobiliteit en klantgerichtheid komen uitgebreid aan bod. Binnen elk thema geven we inzicht in de komende trends en een niet alledaagse kijk in de toekomst. 

Zo zet Eneco een duidelijke stip aan de horizon. Onze snel veranderende maatschappij daagt ons voortdurend uit. Niets is meer hetzelfde. Wat vandaag nog normaal is, is morgen misschien onbestaand. Hoe gaan wij als ondernemer, bedrijf of organisatie hier mee om?

Waarom u de Horizon-sessies niet wil missen

Topsprekers, interessante topics en boeiende nabesprekingen gelinkt aan de energiemarkt. Dat zijn al drie goede redenen. Onze CEO Jean-Jacques Delmée licht dit in deze video verder toe. Voor ondernemers, door een ondernemer.

Zes experts & zes thema’s die u gaan begeesteren

Verspreid over zes Horizon-sessies delen de experts hun visie op hoe organisaties en hun medewerkers best omgaan met de actuele uitdagingen, snelle veranderingen en nieuwe mogelijkheden. Na elke keynote spelen experts uit de energiemarkt hierop in. Wat leerden zij hieruit? Want ook zij kunnen deze nieuwe inzichten inzetten voor hun markt en kennisdomein.

Wordt Horizon voortaan uw maandelijkse online afspraak op donderdagmiddag?
Aarzel niet en schrijf u nu in voor één of meerdere sessies.

Duurzaamheid

Thierry Geerts staat sinds 2011 aan het hoofd van Google België, het bedrijf dat intussen veel meer is dan alleen een zoekmachine. In zijn nieuwste boek ‘Homo Digitalis’ bespreekt hij de impact van de digitalisering. Het is een diepgaande analyse van de gevaren alsook mogelijkheden van de digitale revolutie. Wat dat met duurzaamheid te maken heeft? Dat vertelt hij graag tijdens dit webinar.

Datum: donderdag 22 april van 13 - 14 uur

Bekijk opname

Ondernemerschap

Marcia De Wachter is een gekende econome met een indrukwekkend parcours in de financiële sector. Jarenlang was ze directrice bij de Nationale Bank van België. In 2018 lanceerde ze haar eigen bedrijf Brain at Trust. Hiermee ontwikkelde ze onder meer een app rond artificiële intelligentie en machine learning om de bewuste en onbewuste motivaties van mensen in kaart te brengen. De stap naar het ondernemerschap heeft Marcia allerminst beklaagd. Benieuwd?

Datum: donderdag 27 mei van 13 - 14 uur

Bekijk opname

Leiderschap

Saskia Van Uffelen werkt al meer dan 25 jaar in de ICT- en telecombusiness. Ze is ook aangesteld als ‘Digital Champion’ om België te vertegenwoordigen bij de Europese Commissie. Als onderneemster combineert ze een drukke job met een gezin van vijf kinderen. Bovendien ontving ze de titel ‘ICT Woman of the Year’. Hoe ze dit allemaal gebolwerkt krijgt? Saskia pleit steevast voor een nieuwe manier van werken, waarbij de kwaliteiten van alle generaties ten volle aan bod komen.

Datum: donderdag 24 juni van 13 - 14 uur

Bekijk opname

Technologie

Mieke De Ketelaere is programmadirecteur artificiële intelligentie (AI) bij het Belgische techbedrijf imec. Ze is enorm enthousiast over de ontelbare mogelijkheden van AI. Digitale data zijn massaal ter beschikking: clicks, locatie, sensoren, enz. Maar Mieke is ook de eerste om een paar mythes te ontkrachten. In haar boek 'Mens versus Machine' legt ze op een toegankelijke en transparante wijze de basisconcepten van artificiële intelligentie uit. Tijdens dit webinar neemt ze u mee voorbij de hype.

Datum: donderdag 23 september van 13 - 14 uur

Inschrijven

Mobiliteit

Hajo Beeckman verdiende zijn sporen als onderzoeker bij de KULeuven en als directeur operaties bij het Vlaams Verkeerscentrum. Sinds 2015 is hij verkeersexpert bij VRT NWS en volgt hij vanuit een bevoorrechte positie de structurele trends in mobiliteit. Door de verduurzaming, digitalisering en het nieuwe werken veranderen onze mobiliteitsbehoeften razendsnel. We verplaatsen ons momenteel minder. Is dat een tijdelijke trend of zal die ook aanhouden na het coronatijdperk? Of zijn het eerder de Europese klimaatdoelstellingen die een gamechanger worden voor bedrijven en voor onze dagelijkse mobiliteit als individu? Je komt het te weten tijdens dit webinar.

Datum: donderdag 21 oktober van 13 - 14 uur

Inschrijven

Klantgerichtheid

Herman Konings is master in de theoretische psychologie (KU Leuven) en zaakvoerder van het Antwerpse trend- en toekomstonderzoeksbureau Pocket Marketing/nXt. Als trendanalist en consumentenpsycholoog geeft Herman regelmatig inzichten over trendverschuivingen en toekomstverwachtingen. Neem nu 2021, het jaar dat wel eens het jaar van de weerklank of ‘resonance’ zou kunnen worden. Een persoonlijke en authentieke (klant)benadering is essentieel, zeker nu technologie zo sterk aanwezig is. En dat heeft zo zijn impact, zal blijken uit dit webinar.

Datum: donderdag 18 november van 13 - 14 uur

Inschrijven

Slotshow

In een laatste slotsessie brengen we al deze thema’s en topsprekers samen. Naar het jaareinde toe gaan we zien of er beweging zit in de trends en inzichten die onze experten deelden. Maar ook of de onderwerpen samenhang vertonen en elkaar versterken.

Meer info over de slotshow op woensdag 15 december volgt in het najaar.

Hunkert u naar meer inspiratie?

Naast de online webinars voorzien we voor u heel wat artikels over dezelfde thema’s. Wij zijn ervan overtuigd dat ze voor u interessant zijn. Dus lees gerust verder op onze blog voor meer inzichten over duurzaamheid, technologie, mobiliteit, ...

"De onzekerheid die met ondernemerschap gepaard gaat, motiveert mij."

Als serie-ondernemer kan Davy Kestens ons als geen ander inzichten geven in het parcours van een echte ondernemer. Als jongvolwassene richtte hij Sparkcentral op, nu is hij mede-oprichter van Cake. Dat ondernemen geen ‘straight way to success’ is, zal duidelijk worden in zijn verhaal.

Lees meer

Hoe ziet Eneco de rol van waterstof binnen de energietransitie?

Waterstof als energiedrager is meer en meer een hot topic in de media en bij experten. Terecht, want waterstof opgewekt met groene stroom zal ongetwijfeld een cruciale rol gaan spelen binnen de energietransitie. Maar wat zijn nu de voordelen van waterstof? 

Lees meer

Zes redenen om over te stappen op elektrisch rijden

Dat elektrisch rijden vooral bij bedrijven in de lift zit, hoeft niet te verbazen. Naast de lagere ecologische voetafdruk zijn er nog 6 goede redenen om over te stappen naar een elektrisch wagenpark.

Lees meer