Horizon Horizon Horizon

Horizon

Verruim uw blik en laat u inspireren door onze Horizon-sessies

De Horizon-sessies: vier experten over vier actuele thema’s tijdens vier webinars

Inspireren, vernieuwende inzichten aanreiken en andere horizons verkennen, dat is het doel van deze Horizon-sessies. Na een geslaagde eerste editie vorig jaar, gaan we op dit elan verder. We kozen voor u vier boeiende experten in hun vakgebied uit. Deze visionairs zullen u, als ondernemer, tijdens een reeks van online seminars voorzien van straffe inzichten. Ze inspireren met hun visie over vier thema’s als duurzaamheid, economie, ondernemerschap en klantbeleving. Elk van hen neemt u mee in een boeiende wereld volop in verandering. Wat vandaag nog normaal is, is morgen misschien onbestaand. Hoe gaan wij als ondernemer, bedrijf of organisatie met deze continue uitdagingen om? Met Horizon zet Eneco een duidelijke stip… aan de horizon.

Topsprekers, prangende thema’s en beklijvende nabesprekingen. Inspiratie voor ondernemers, door ondernemers. Dat wil u toch niet missen?

Vier experten & vier thema’s om u te inspireren

In vier Horizon-sessies vertellen onze experten over de actuele uitdagingen, snelle veranderingen en nieuwe mogelijkheden. Ze delen hun visies, strategieën en inzichten om hierop in te spelen en mee om te gaan. Na elke keynote krijgen we een nabeschouwing door experten van Eneco. Wat leerden zij hieruit? Hoe zullen zij deze nieuwe inzichten inzetten in hun markt en kennisdomein?

Horizon, uw niet te missen maandelijkse afspraak op donderdagnamiddag!

Aarzel niet en schrijf u nu in voor één of meerdere sessies.

Dirk Draulans over duurzaamheid

Dirk Draulans is bioloog, auteur en journalist bij Knack. Als specialist in de gedragswetenschappen schetst hij aan de hand van Darwins evolutietheorie de nefaste invloed van de aanwezigheid van 7,5 miljard mensen op het andere leven op aarde, zeker in de context van de klimaatverandering waar we nu mee te maken krijgen. De weg naar een duurzame maatschappij is niet gemakkelijk, maar cruciaal als we ons welzijn willen behouden. Hoe hij dat ziet, vertelt hij graag tijdens dit webinar.

Datum: donderdag 31 maart van 13 - 14 uur

Bekijk opname

Paul De Grauwe over economie

Paul De Grauwe is professor Economie aan de London School of Economics sinds 2012 en hoogleraar emeritus aan de KU Leuven. Nu de crisis de EU al enige jaren stevig in de greep houdt, stellen we ons geregeld de vraag hoe het zover is kunnen komen en vooral wat eraan gedaan kan worden. Paul De Grauwe analyseert de huidige economische situatie en schuift ook een aantal remedies naar voren. Laat u gidsen door professor en topexpert Paul tijdens dit webinar.

Datum: donderdag 12 mei van 13 - 14 uur

Bekijk opname

Inge Geerdens over ondernemerschap

Inge Geerdens is CEO van CVWarehouse en onderneemster pur sang. Ze promoot met veel goesting het ondernemerschap: als jurylid, opiniemaker, docent, columnist en adviseur. Inges lezing gaat over het belang van talent te zoeken, van jezelf te kunnen verkopen en van (vrouwelijk) ondernemerschap. Ze vertrekt steeds vanuit haar eigen ervaring, inclusief de mislukkingen. Falen maakt deel uit van succesvol ondernemen: “Shit happens, get over it and go on.” Al die ervaringen deelt ze graag tijdens dit webinar. Benieuwd naar haar verhaal?

Datum: donderdag 23 juni van 13 - 14 uur

Bekijk opname

Gino Van Ossel over klantbeleving

Gino Van Ossel is professor Retail & Trade Marketing aan Vlerick Business School. Als geen ander heeft hij een ongeëvenaard inzicht in het klantentraject van koopintentie tot aankoop en aftersales. Gino adviseert toonaangevende retailers en merkartikelfabrikanten in hun verkoopstrategie. Hij is ongetwijfeld één van Europa's topexperten als het gaat over retailmanagement, winkelgedrag & omnichannel. Klantbeleving voor de hedendaagse consument is onlosmakelijk verbonden aan een doorgedreven omnichannelstrategie. Of spreken we beter over optichannel? U komt het te weten tijdens dit webinar.

Datum: donderdag 29 september van 13 - 14 uur

Bekijk opname

Horizon XL Live

Op dinsdag 29 november brengen we deze vier topsprekers live samen voor een boeiende avond boordevol inspiratie, toekomstvisies en straffe inzichten. We blikken terug op de trends en inzichten die onze experten doorheen het jaar deelden en kijken vooruit met open vizier op de horizon.

Meer info over het sluitstuk van de Horizon-sessies op dinsdag 29 november volgt in het najaar.

Houd mij op de hoogte

Op zoek naar meer inspiratie?

U kan de opnames van alle voorgaande Horizon-sessies over duurzaamheid, technologie, mobiliteit ... hier bekijken. Naast de webinars schotelen we u ook een aantal artikels voor over deze prangende thema’s, die voor u ongetwijfeld erg interessant zijn. Lees daarom zeker verder op onze blog voor meer inzichten over duurzaamheid, ondernemerschap, klantbeleving ...

“Onze klanten willen échte, steeds extremere ervaringen!”

De belangrijkste partij van elk bedrijf kan uiteraard niet ontbreken: hoe gaan we om met onze klanten in een veranderende wereld? Daarom vroegen we aan Chief Commercial Officer Sebastien Momerency hoe Plopsa dat aanpakt. In dit interview hebben we het over alles wat maken heeft met klantbeleving.

Lees meer

Vergroening van de mobiliteit dankzij fiscale stimulansen voor laadpaalinstallaties

Op 21 mei jongstleden heeft de ministerraad een voorontwerp van wet goedgekeurd voor de organisatie van de fiscale vergroening van de mobiliteit, op voorstel van o.a. minister van Financiën Vincent Van Peteghem. Ralf Weymans, Legal & Regulatory Affairs Manager Eneco België, geeft ons meer tekst en uitleg over het ontwerp.

Lees meer

De rol van waterstof in de energietransitie

Waterstof als energiedrager is meer en meer een hot topic in de media en bij experten. Terecht, want waterstof opgewekt met groene stroom zal ongetwijfeld een cruciale rol gaan spelen binnen de energietransitie. Maar wat zijn nu de voordelen van waterstof?

Lees meer

“Technologie is voor mij een middel”

Wij spraken met Karin Van Hoecke, General Manager (digitale) transformatie en innovatie bij KBC België, over digitale transformatie en de rol van technologie bij KBC. Haar visie leest u in dit interview.

Lees meer