Horizon Horizon

Horizon

Zet uw blik op scherp met onze prikkelende Horizon-sessies

Horizon XL Live 2023

Meer dan 200 klanten en partners genoten eind november van een inspirerende avond in Vestar in Antwerpen. VRT-nieuwsanker Hanne Decoutere modereerde de gesprekken met onze experten Rudi Vranckx, Stijn Baert, Valerie Trouet en Paul D’Hoore. Ook Bert Clinckers, managing director van Eneco Belgium, nam deel aan de conversatie. Van de oorlog in Gaza over de toestand op de arbeidsmarkt tot – natuurlijk – de klimaatproblematiek: de avond belichtte heel wat actuele onderwerpen en liet niemand onverschillig. Comedian Bert Gabriëls sloot de avond af met een vleugje humor.

Bekijk het fotoverslag hier.

Bekijk de opname
Horizon_logo_-_750x500@2x.png

De wereld begrijpen begint bij Horizon 

Ook in 2023 organiseren we de Horizon-sessies voor ondernemers. Daarin verruimen we opnieuw uw blikveld en maakt u kennis met enkele opinieleiders en hun inzichten over de actuele hete hangijzers.

We zijn trots dat we deze drie sprekers in 2023 aan u mogen presenteren. Conflictjournalist Rudi Vranckx, arbeidseconoom Stijn Baert en klimaatwetenschapper Valerie Trouet duiken voor u dieper in wat er vandaag leeft. Ze leiden u met hun inzichten door een wereld in conflict, een gepolariseerde visie op onze economie en een steeds tastbaarder wordende klimaatcrisis.

Wilt u mee zijn met de wereld? Mis dan Horizon 2023 niet!

Schrijf u snel in en ontdek meer dan u verwacht.

3 sprekers, 3 boeiende inzichten

De wereld verandert sneller dan ooit. Wilt u hem begrijpen om te anticiperen op wat komt? Dan is het altijd inspirerend om uw visie te toetsen aan de inzichten van ervaringsdeskundigen. Een interessante visie laat niemand onverschillig!

Ook dit jaar presenteren we u met Rudi Vranckx, Stijn Baert en Valerie Trouet drie boeiende stemmen in het actuele maatschappelijke debat.

Schrijf snel in voor deze online sessies en blokkeer de data alvast in uw agenda!

In Oekraïne. Dreigt de derde wereldoorlog?

Website_750x500_Rudi Vranckx@2x.jpg

Rudi Vranckx kent u natuurlijk als dé oorlogsreporter van de VRT. Momenteel ziet u Rudi in twee televisiereeksen, ieder met hun eigen insteek: ‘Tussen oorlog en leven’ en ‘De eeuwige oorlog’. Hij kent als geen ander de conflicten in het Midden-Oosten en wat er speelt in Oekraïne. Dreigt er een derde wereldoorlog? Hoe ervaart hij al die conflicten van de voorbije jaren en gelooft hij in oplossingen? Wat brengt de toekomst voor deze conflictgebieden en wat zijn de gevolgen voor ons? Kom het te weten tijdens dit webinar.

Datum: donderdag 23 maart van 13 - 14 uur

Bekijk opname

De war for talent door een objectieve bril

Website_750x500_Stijn Baert@2x.jpg

Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent. Hij is een van de prominente stemmen in het debat rond de war for talent, discriminatie op de arbeidsmarkt en de pensioenhervorming. Als lid van de indexcommissie volgt hij de inflatie in ons land op de voet. Wat ziet hij als de belangrijkste uitdagingen voor onze arbeidsmarkt? Ontdek het allemaal tijdens dit webinar.

Datum: donderdag 15 juni van 13 - 14 uur

Bekijk opname

Wat bomen ons vertellen over de klimaatverandering

Website_750x500_Valerie Trouet@2x.jpg

Valerie Trouet is klimaatwetenschapper en directeur van het gloednieuwe Belgisch Klimaatcentrum. Daarvoor was ze professor aan de Universiteit van Arizona. Haar klimaatonderzoek aan de hand van de jaarringen van bomen is wereldwijd vermaard. Ook al worden de gevolgen van de klimaatverandering steeds zichtbaarder, toch is Trouet hoopvol dat we het tij kunnen keren. Laat u online inspireren!

Datum: donderdag 21 september van 13 - 14 uur

Bekijk opname

Op zoek naar meer inspiratie?

Bekijk de opnames van alle voorgaande Horizon-sessies: