Haal met een bedrijfsbatterij maximaal rendement uit uw energieproductie

Bij Eneco lanceren we een nieuw batterijsysteem, de Eneco Business Battery, waardoor bedrijven kunnen winnen bij het optimaliseren van hun zelf opgewekte energie. Heel veel bedrijven produceren al zelf energie via zonnepanelen of windturbines. Vaak is er echter productie over of wordt er op bepaalde momenten meer energie geproduceerd dan er nodig is.

Wilt u dat uw pv-installatie of windturbine optimaal rendeert? Dan is een bedrijfsbatterij een heel interessante oplossing. Op verschillende manieren helpt het uw bedrijf bij een beter en voordeliger energiemanagement.

Interesse om meer te halen uit uw eigen opgewekte energie? Ik wil een afspraak

Wat houdt een batterijproject voor bedrijven in?

Om uw zelf opgewekte energie optimaal in te zetten, plaatsen we een krachtige batterij in uw bedrijf. Dat kan al vanaf een capaciteit van 111 kWh, dus niet enkel grote bedrijven komen hiervoor in aanmerking. Die batterij wordt hoofdzakelijk opgeladen met eigen opgewekte energie die u zo op een slimme manier op een ander moment kan gebruiken.

Maar dat is niet alles. U kan met een bedrijfsbatterij niet enkel optimaal gebruik maken van uw eigen energie. De slimme automatische sturing van de Eneco Business Battery zorgt ervoor dat wij uw rendement kunnen maximaliseren. Zo kan uw batterij opladen als de prijzen op de energiemarkt laag zijn en ingezet worden op momenten wanneer de energieprijzen hoog zijn.

Als onderneming hebt u bovendien geen werk met het beheer en het onderhoud. Eneco faciliteert alles en stuurt de hele installatie en het management van de batterij. Of u nu kiest om zelf de batterij te financieren of u werkt met derdepartijfinanciering, onze professionals zijn steeds binnen handbereik om u volledig te ontzorgen.

Interesse om meer te halen uit uw eigen opgewekte energie? Ik wil een afspraak

5 voordelen van de Eneco Business Battery

Het installeren van een bedrijfsbatterij maakt uw bedrijf zichtbaar duurzamer op een laagdrempelige, toegankelijke en snelle manier. Daarnaast biedt een bedrijfsbatterij ook heel wat voordelen. Het stelt u in staat om uw energiegebruik verder te optimaliseren. Bovendien maakt het u ook minder afhankelijk van de volatiele energiemarkten. U zet ook een stap op weg naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering.

Dankzij een bedrijfsbatterij kan u nog meer gebruik maken van de energie die u zelf opwekt uit zon en wind.

Dit zijn de vijf belangrijkste voordelen van een bedrijfsbatterij:  

1. Optimaal gebruik van zelf opgewekte energie

Dankzij een bedrijfsbatterij kan u nog meer gebruik maken van de energie die u zelf opwekt uit zon en wind. Uw bedrijfsprocessen zijn niet afgestemd op wanneer de zon schijnt of wanneer het waait. Met een bedrijfsbatterij bespaart u door meer eigen energie te gebruiken op de momenten dat u ze nodig heeft. Het vermindert uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, en van de grillige energieprijzen.

2. Beperk uw capaciteitstarief

In Vlaanderen worden sinds januari 2023 een deel van de netkosten berekend aan de hand van het piekverbruik. Dat is het capaciteitstarief. Wie een hoog piekverbruik heeft, betaalt hogere netkosten. Met een bedrijfsbatterij en een slimme sturing kan u via ‘Peak Shaving’ uw piekverbruik laten dalen door een deel van uw energie niet van het net te halen, maar uit uw batterij.

3. Profiteer van prijsverschillen op de elektriciteitsmarkt

De prijzen van energie schommelen fel, ook gedurende de dag. Een slimme bedrijfsbatterij kan opladen als de elektriciteitsprijzen laag zijn. Die energie kan u dan zelf gebruiken als de prijzen hoog zijn. Het prijsverschil kan tijdens de dag fors oplopen. Op de duurste momenten van de dag is elektriciteit makkelijk 10x duurder dan op de goedkoopste uren.

4. Help het net en ontvang een vergoeding voor uw energie

Bedrijfsbatterijen kunnen ook ingezet worden om de balans op het elektriciteitsnet intact te behouden. Bij een tekort aan energie, kan ook uw bedrijf bijdragen aan de oplossing. U kan dan uw energie verkopen om dit tekort te helpen opvangen. Alles wordt zo gestuurd dat u het hoogste rendement haalt uit uw energieproductie.

5. Een belangrijke stap naar een duurzame bedrijfsvoering

Met een bedrijfsbatterij en een eigen elektriciteitsproductie zet u een belangrijke stap naar meer onafhankelijkheid van externe energie. Het maakt uw bedrijfsvoering duurzamer en minder afhankelijk van externe factoren.

Ik wil een afspraak

Elk project is maatwerk

De bedoeling van elke business batterijproject is het optimaliseren van uw rendement. Het is altijd de bedoeling om naar een oplossing te gaan die u een maximum aan return geeft, met een installatie die past bij uw behoeften en mogelijkheden.

Elke bedrijf is anders, elk project is anders. Hoeveel energie wekt u zelf op? Zijn er laadpalen aanwezig in uw bedrijf die overdag gebruikt worden? Zijn er dagen waarop u minder verbruikt? Het zijn allemaal factoren die belangrijk zijn voor de omvang en de configuratie van de installatie.

Ik wil een afspraak

Zelf investeren of samen realiseren?

Het is zelfs niet eens nodig om zelf te investeren in een bedrijfsbatterij. Er zijn twee mogelijkheden:

  • U investeert zelf in de installatie en Eneco betaalt u een vaste vergoeding voor het sturen van de batterij. Als u energie afstaat aan het elektriciteitsnet, wordt u ook vergoed voor deze verkoop.
  • Eneco kan de installatie financieren en instaan voor de ontwikkeling, realisatie en onderhoud van de installatie. Kiest u voor zo’n derdepartijfinanciering, dan kiest u voor een full-service energieoplossing met volledige ontzorging.

Wat u ook wilt, elk project begint met een goed gesprek!

Interesse om meer te halen uit uw eigen opgewekte energie? Ik wil een afspraak

Een nieuwe stap voor ons One Planet Plan

Eneco wil tegen 2035 klimaatneutraal zijn, samen met onze klanten. Batterijprojecten bij bedrijven is een volgende stap om deze doelstelling te bereiken. We zetten onze ambitie op deze manier kracht bij om van de energietransitie een succesverhaal te maken.

Wilt u meer rendement halen uit uw energieproductie?

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op. We bespreken dan verder alle mogelijkheden voor uw onderneming.

 

 

© afbeeldingen: Octave

/