0

Geniet van 4% rendement*

Investeer mee in het zonnedak van Volvo Car Gent

Schrijf nu in

We bouwen samen een van de grootste zonneparken van Vlaanderen

Volvo Car Gent en Eneco slaan de handen in mekaar. Samen bouwen we één van de grootste zonneparken van Vlaanderen. Welgeteld 15.000 zonnepanelen gaan we op het dak van de Volvo-gebouwen installeren. Dat betekent een pak groene stroom waarmee we verder werken aan een leefbare toekomst. En jij krijgt de kans om hierin mee te investeren. Tot 1.000 euro! Mét een jaarlijkse bruto-rentevoet van 4% op zes jaar*. Investeren kan al vanaf 250 euro.

Schrijf nu in
Rendement

Jaarlijkse bruto rentevoet van 4%, zes jaar lang

Investeer tot € 1.000 en krijg gedurende zes jaar een jaarlijkse bruto rentevoet van 4%*. Investeren kan al vanaf € 250.

Zonnestroom

Investeer mee in lokale zonnestroom

Samen leggen we 15.000 zonnepanelen, goed voor een pak lokale groene stroom.

Volvo

Medewerkers krijgen voorrang

Werk je bij Volvo Car Gent? Dan krijg je voorrang om mee te investeren. Samen werken we aan een leefbare toekomst.

Word partner in enkele stappen

STAP 1

Interesse

Registreer je voor de interesselijst.

STAP 2

Blijf op de hoogte

Je weet als eerste wanneer de crowdfunding start.

STAP 3

Account aanmaken

Maak een account aan op het erkende crowdfundingsplatform van Ecco Nova

STAP 4

Investeer mee

Doe je investering op het platform van Ecco Nova.

STAP 5

Geniet van rendement

Je krijgt jouw eerste rendement na een jaar uitbetaald door Eneco.

Veelgestelde vragen

Omdat we vinden dat de wind en de zon van iedereen zijn. Vandaar dat we samenwerken met lokale overheden, burgers, verenigingen én de privésector. We willen iedereen de kans geven om deel te nemen aan de financiering van hernieuwbare energieprojecten.

Ons maatschappelijk credo? Samenwerken voor een betere wereld. Bedrijven, hun arbeiders en bedienden, en energieproducenten kunnen hieraan hun steentje bijdragen.

Het totale bedrag dat Eneco kan ophalen is beperkt. Om iedereen een kans tot investeren te geven, vragen we om je eerst op een interesselijst te plaatsen. We sturen dan via e-mail een link eens je kunt investeren. Deze link geeft jou toegang tot het crowdfundingplatform.

Op de interesselijst staan is geen garantie dat je zal kunnen investeren. Wie werknemer is bij Volvo Car Gent zal de link eerder ontvangen via e-mail.

Participatieve financiering (crowdfunding in het Engels) verwijst naar alle instrumenten en methoden van financiële transacties waarbij een beroep wordt gedaan op een groot aantal mensen (de 'crowd') om een project te financieren. Deze financiering gebeurt meestal via het internet.

Bij hernieuwbare energieprojecten gaat het vaak om een participatieve financiering in de vorm van een lening. De menigte ('crowd') uit zijn intentie om geld te lenen aan Eneco. Na bevestiging van de investering krijgen ze een interest. Deze is vast of kan fluctueren op basis van op voorhand vastgelegde criteria.

Eneco werkt met crowdlending, een vorm van crowdfunding. Hierbij geven mensen leningen om projecten te financieren. Het gaat hier dus niet om aandeelhouderschap. De rente-uitbetalingen zullen jaarlijks zijn. Op het einde van de looptijd (zes jaar) betalen we het geleende bedrag samen met de laatste rente uit.

Een coöperatief aandeel is een directe vorm van participatie. Hierbij ben je aandeelhouder van het bedrijf. De regels zijn vastgelegd in de statuten (wanneer kun je aandelen verkopen, welke type aandeelhouders zijn er, wat zijn de doelstellingen, …) In België worden coöperaties vaak geassocieerd met nationaal verankerde organisaties, maar er zijn ook heel veel lokaal verankerde coöperaties actief. Sommige energieleveranciers hebben een dergelijke coöperatieve vennootschap opgericht. Je kunt soms enkel B-aandeelhouder worden, die meestal ondergeschikt zijn aan de A-aandeelhouders.

Crowdfunding in de vorm van een crowdlending is een indirecte vorm van participatie. Hierbij geef je als participant een lening voor de financiering van een project. Hierbij gelden vooraf vastgelegde regels rond looptijd en interest. Crowdfunding kan perfect gecombineerd worden met andere vormen van directe en/of indirect participatie. Wij hebben al veel ervaring met directe en indirecte participatie. Wij werken hiervoor hoofdzakelijk samen met lokale coöperaties.

Om de investering voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk te maken, kan er voor dit project per schijf van 250 euro worden geïnvesteerd. Het maximumbedrag ligt op 1.000 euro. Net zoals anderen kunnen investeerders in dit project ook de mogelijkheid krijgen om in toekomstige (en niet-gerelateerde) projecten te investeren.

Investeerders krijgen gedurende zes jaar een brutorendement van 4%.

De rente-uitbetalingen gebeuren jaarlijks door Eneco Solar Belgium NV. Op het einde van de looptijd betaalt ze het geleende bedrag samen met de laatste rente uit.

Het nettorendement wordt berekend door de roerende voorheffing af te trekken van het brutorendement. Deze bedraagt 30%.

Neen. Nieuwe projecten worden via erkende crowdfundingplatformen gecommercialiseerd. Zij hebben hiervoor een licentie van de FSMA (de autoriteit voor financiële diensten en markten). Wij kunnen niet zelf projecten commercialiseren. We werken samen met Ecco Nova.

Aan elke investering zijn risico’s verbonden, ook aan investeren in zonnenpanelen/windmolens. Ecco Nova zal een onafhankelijke risicoanalyse uitvoeren alsook een informatieve nota met alle modaliteiten en de risico’s gelinkt aan deze investering publiceren.. Voor je beslist om al dan niet te investeren, kun je deze raadplegen op hun crowdfundingplatform.

Nee hoor. Iedereen is welkom om te investeren. Om te kunnen investeren moet je je eerst inschrijven op de interesselijst. Personen op deze lijst ontvangen een e-mail met een unieke link. Deze geeft toegang tot het crowdfundingplatform.

Iedereen kan zich inschrijven op de interesselijst, maar wie werknemer is van Volvo Car Gent krijgt voorrang. Zij ontvangen eerder de unieke link om te kunnen investeren. Nadien kunnen we ook andere mensen op de interesselijst vragen om te investeren, indien het maximum op te halen bedrag nog niet bereikt is.

Je kunt de Eneco klantendienst met algemene vragen bereiken via 0800 15 534 of je vraag stellen via crowdfunding@eneco.com.

Met vragen over het beleggingsproduct verwijzen wij je door naar crowdfunding platform Ecco Nova. 

*Investeren brengt risico’s met zich mee. Dat kan gaan tot gedeeltelijk of geheel verlies van het geïnvesteerde kapitaal. Investeer op een verantwoorde manier. Deze investering wordt in opdracht van Eneco Solar Belgium nv (Ondernemingsnummer: 0819.431.848. Poortakkerstraat, 25 , 9051, Gent) exclusief aangeboden en gecommercialiseerd via het alternatieve financieringsplatform Ecco Nova. Een informatieve nota met alle modaliteiten alsook de risico’s gelinkt aan deze investering zullen weldra gepubliceerd worden op het Ecco Nova platform. Je inschrijving op de lijst is nog geen inschrijving op de crowdfunding. 4% is het bruto rendement: de roerende voorheffing (30%) op het bruto rendement kan ingehouden worden aan de bron door Eneco Solar Belgium nv.

Onze inzet wordt beloond.

Greenpeace ranking van 16/20 voor duurzaamheid!

Hoe kunnen we je helpen?

Onze adviseurs helpen je graag verder!