0
Zonnestroom Zonnestroom Zonnestroom

Zonnestroom

Altijd zonnestroom in huis

Met een thuisbatterij, bijvoorbeeld Tesla Powerwall, heb je altijd zonnestroom in huis.
Is er zonne-energie die je overdag niet nodig hebt? Dan bewaar je deze simpelweg voor momenten waarop de zon onvoldoende oplevert. Zo geniet je maximaal van je eigen groene stroom.

Hoe werkt het?

Je thuisbatterij houdt continu rekening met je zonneproductie én het verbruik van je woning. Een intelligente
sturingsmodule geeft laad- en ontlaadinstructies aan de batterij.

Produceren je zonnepanelen overdag meer stroom dan je nodig hebt? Dan krijgt je batterij de instructie om op te laden. Wanneer je batterij vol is, injecteer je de overtollige zonnestroom in het net.

En als je woning stroom verbruikt wanneer er geen zonneproductie is? Je batterij krijgt dan de instructie om te ontladen. Pas zodra je batterij leeg is, neem je opnieuw stroom af van het net.

Zonne-energie voor ‘s avonds & ‘s nachts

Zonnestroom die je overdag niet onmiddellijk verbruikt, vloeit niet langer naar het net. Hij wordt wel opgeslagen in je thuisbatterij. Zo kun je ‘s avonds en ’s nachts ook genieten van je eigen pure zonnestroom.

zonne-energie voor ´s avonds en ´s nachts Eneco grafiek

zonne-energie tijdens bewolkte periodes Eneco grafiek

Tijdens bewolkte periodes

Wanneer er wolken voor de zon schuiven, leveren je zonnepanelen vaak minder op dan je op dat ogenblik verbruikt. Tesla Powerwall vult het gebrek aan zonneproductie automatisch aan met je opgeslagen zonnestroom.

Bij hoog verbruik

Soms volstaat zelfs bij volle zon je zonneproductie niet. Bijvoorbeeld wanneer de wasmachine draait en je tegelijkertijd aan het strijken bent. Je thuisbatterij springt meteen bij en vangt de pieken op.

Ontdek hoe je met een thuisbatterij meer uit je zonnepanelen kan halen

Download onze brochure

Veelgestelde vragen

 

Alles over de werking van een thuisbatterij en veel meer

 

In deze infographic zie je precies hoe Powerwall bij je thuis werkt. Bij een installatie met zonnepanelen zorgt de omvormer ervoor dat de gelijkstroom die je opwekt met je zonnepanelen, omgezet wordt in wisselstroom die je in je huis kan gebruiken. De Powerwall batterij wordt ook aangesloten op de omvormer. De omvormer bepaalt dan of de opgewekte energie naar de batterij of naar het stroomnet in huis gaat. Zodra er minder stroom wordt opgewekt dan je verbruikt in huis, zorgt de omvormer ervoor dat je de stroom gebruikt die is opgeslagen op je batterij. Zo haal je minder stroom van het elektriciteitsnet.

De totaalprijs voor een volledig werkende Tesla Powerwall installatie ligt tussen 5.900 en 7.700 euro, exclusief eventueel meerwerk. Deze totaalprijs hangt af van je persoonlijke situatie. Is je woning bijvoorbeeld ouder dan 10 jaar dan betaal je slechts 6% btw. Vraag onze persoonlijke adviseurs hiernaar. Zij kunnen je desgewenst ook laten weten of het voor jou financieel voordelig is om in combinatie met de Tesla Powerwall een bidirectionele meter te laten plaatsen en zodoende het prosumententarief te voorkomen.

De batterij is ontworpen om gedurende 10 jaar dagelijks één cycle te maken, ofwel circa 3.500 cycles.

Een Powerwall heeft een capaciteit van 6.4 kWh. Het vermogen is 3.3kW (3.300W). Een volledig opgeladen Powerwall kan een gemiddeld huishouden iets minder dan een dag van stroom voorzien. Wel even opletten als je meerdere apparaten die veel stroom gebruiken tegelijkertijd aan wilt zetten.

Powerwall kan zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd. Het gewicht van Powerwall is 100kg, dus de muur die je voor ogen hebt, moet voldoende draagkracht hebben. Verder moet er genoeg plaats zijn, de afmetingen van Powerwall zijn: 1300 mm x 860 mm x 180 mm.
Voorafgaand aan de installatie komt er altijd iemand bij je thuis de situatie bekijken, zodat je zeker bent dat Powerwall bij jou geïnstalleerd kan worden.

Absoluut. Je huidige omvormer wordt dan vervangen door een compatibele omvormer die zowel je zonnepanelen als je Powerwall bedient.

Hoeveel zonnepanelen je hebt, is technisch niet van belang. Powerwall werkt met elk aantal, zelfs zonder zonnepanelen.
Overweeg je om samen met Powerwall ook zonnepanelen aan te schaffen, dan adviseren we je graag over een systeem dat zo optimaal mogelijk is afgestemd op één of misschien zelfs meerdere Powerwalls.

Voorzie genoeg ruimte voor je Powerwall. De afmetingen zijn 1300 mm x 860 mm x 180 mm. Een Powerwall weegt 100 kg, dus de muur die je voor ogen hebt moet voldoende draagkracht hebben.

Jazeker. We kijken graag samen met jou hoe je Powerwall wil gebruiken en wat de beste oplossing voor jou is. Laat je gegevens achter via het webformulier en we contacteren je voor een afspraak wanneer Powerwall leverbaar wordt.

Zolang je een terugdraaiende teller hebt, betaal je het prosumententarief. Dit is ook van toepassing als je niet zou terugleveren aan het net of als je een batterij plaatst.
Als je Powerwall voldoende zelfvoorziening (het aandeel van je verbruik dat je zelf opwekt) biedt, kan je beter een bidirectionele meter laten plaatsen. Hierdoor betaal je qua netwerkkosten geen prosumententarief meer, maar enkel kosten voor je werkelijke afname van het net.

Onze inzet wordt beloond.

Greenpeace ranking van 16/20 voor duurzaamheid!