0
Noodstroom Noodstroom Noodstroom

Noodstroom

Stroom als er geen stroom is

Heeft een kleine stroompanne in de straat grote gevolgen bij jou thuis? Een thuisbatterij kan jouw belangrijkste lichtpunten, stopcontacten en apparaten continu van stroom voorzien.

Volgens cijfers van de VREG treft een stroompanne jaarlijks gemiddeld 1 gezin op 25. Met een back-up batterij kun je wel op beide oren slapen. Belangrijke toestellen in je huis blijven verder werken op de reserve aan stroom in je Powerwall:

Diepvriezer

Zowel je koelkast als diepvriezer blijven hun job doen.

Verlichting

De zaklantaarn en kaarsen mogen in de lade blijven. De verlichting brandt toch.

Garagepoort

Zo binnen, zo buiten. Eender wanneer. Jouw elektrische garegepoort blijft werken.

TV

Je hoeft je favoriete serie niet te missen. De beeldbuis blijft aan.

Gasketel

De waakvlam van je gasketel blijft stabiel. Een must wanneer je de warmte wilt.

Bellen & Surfen

Je blijft op elk moment mobiel en geconnecteerd met de (nieuwe) wereld.

Ontdek hoe je met een thuisbatterij meer uit je zonnepanelen kan halen

Download onze brochure

Veelgestelde vragen

 

Alles over de werking van een thuisbatterij en veel meer

 

In deze infographic zie je precies hoe Powerwall bij je thuis werkt. Bij een installatie met zonnepanelen zorgt de omvormer ervoor dat de gelijkstroom die je opwekt met je zonnepanelen, omgezet wordt in wisselstroom die je in je huis kan gebruiken. De Powerwall batterij wordt ook aangesloten op de omvormer. De omvormer bepaalt dan of de opgewekte energie naar de batterij of naar het stroomnet in huis gaat. Zodra er minder stroom wordt opgewekt dan je verbruikt in huis, zorgt de omvormer ervoor dat je de stroom gebruikt die is opgeslagen op je batterij. Zo haal je minder stroom van het elektriciteitsnet.

De totaalprijs voor een volledig werkende Tesla Powerwall installatie ligt tussen 5.900 en 7.700 euro, exclusief eventueel meerwerk. Deze totaalprijs hangt af van je persoonlijke situatie. Is je woning bijvoorbeeld ouder dan 10 jaar dan betaal je slechts 6% btw. Vraag onze persoonlijke adviseurs hiernaar. Zij kunnen je desgewenst ook laten weten of het voor jou financieel voordelig is om in combinatie met de Tesla Powerwall een bidirectionele meter te laten plaatsen en zodoende het prosumententarief te voorkomen.

De batterij is ontworpen om gedurende 10 jaar dagelijks één cycle te maken, ofwel circa 3.500 cycles.

Een Powerwall heeft een capaciteit van 6.4 kWh. Het vermogen is 3.3kW (3.300W). Een volledig opgeladen Powerwall kan een gemiddeld huishouden iets minder dan een dag van stroom voorzien. Wel even opletten als je meerdere apparaten die veel stroom gebruiken tegelijkertijd aan wilt zetten.

Powerwall kan zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd. Het gewicht van Powerwall is 100kg, dus de muur die je voor ogen hebt, moet voldoende draagkracht hebben. Verder moet er genoeg plaats zijn, de afmetingen van Powerwall zijn: 1300 mm x 860 mm x 180 mm.
Voorafgaand aan de installatie komt er altijd iemand bij je thuis de situatie bekijken, zodat je zeker bent dat Powerwall bij jou geïnstalleerd kan worden.

Absoluut. Je huidige omvormer wordt dan vervangen door een compatibele omvormer die zowel je zonnepanelen als je Powerwall bedient.

Hoeveel zonnepanelen je hebt, is technisch niet van belang. Powerwall werkt met elk aantal, zelfs zonder zonnepanelen.
Overweeg je om samen met Powerwall ook zonnepanelen aan te schaffen, dan adviseren we je graag over een systeem dat zo optimaal mogelijk is afgestemd op één of misschien zelfs meerdere Powerwalls.

Voorzie genoeg ruimte voor je Powerwall. De afmetingen zijn 1300 mm x 860 mm x 180 mm. Een Powerwall weegt 100 kg, dus de muur die je voor ogen hebt moet voldoende draagkracht hebben.

Jazeker. We kijken graag samen met jou hoe je Powerwall wil gebruiken en wat de beste oplossing voor jou is. Laat je gegevens achter via het webformulier en we contacteren je voor een afspraak wanneer Powerwall leverbaar wordt.

Zolang je een terugdraaiende teller hebt, betaal je het prosumententarief. Dit is ook van toepassing als je niet zou terugleveren aan het net of als je een batterij plaatst.
Als je Powerwall voldoende zelfvoorziening (het aandeel van je verbruik dat je zelf opwekt) biedt, kan je beter een bidirectionele meter laten plaatsen. Hierdoor betaal je qua netwerkkosten geen prosumententarief meer, maar enkel kosten voor je werkelijke afname van het net.

Onze inzet wordt beloond.

Greenpeace ranking van 16/20 voor duurzaamheid!