Altijd zonnestroom in huis

Met zonnepanelen haal je duurzame energie van de zon in huis. Maar wat als het donker wordt?
Met een thuisbatterij zoals Tesla Powerwall kun je zonnestroom opslaan voor later gebruik.

‘s Avonds & ’s nachts

Stockeer je overtollige zonnestroom overdag en gebruik ze als het donker is.

Tijdens bewolkte periodes

Geniet heel de dag door van de zon, ook als ze even niet schijnt.

Bij hoog verbruik

Vang piekverbruiken op wanneer enkel je zonneproductie niet volstaat.

Minder afhankelijk van het net

Met een thuisbatterij ben je baas over je eigen energie. Je kunt bovendien besparen op je elektriciteitsfactuur.

Stroom als er geen stroom is

Installeer Tesla Powerwall als back-up en maak je nooit meer zorgen over een stroompanne in de straat.

Tesla Powerwall. De slimme batterij voor je huis.

Met deze slimme thuisbatterij van Tesla heb je alles in huis om meer uit jouw zonnepanelen te halen.

De wereld van morgen begint vandaag

De vraag en het aanbod van elektriciteit verandert continu. Vandaag vangen minder duurzame energiecentrales deze schommelingen op. Maar jij kunt ervoor zorgen dat deze schommelingen opgevangen worden op een duurzame manier. Hoe? Door samen met andere pioniers te kiezen voor eigen energieproductie en –opslag. Zo bouwen wij samen aan een nieuwe, schonere wereld!

Ontdek hoe je met een thuisbatterij meer uit je zonnepanelen kan halen

Veelgestelde vragen

Alles over de werking van een thuisbatterij en veel meer

Wat is de prijs van een Powerwall?

De totaalprijs voor een volledig werkende Tesla Powerwall installatie ligt tussen 5.900 en 7.700 euro, exclusief eventueel meerwerk. Deze totaalprijs hangt af van je persoonlijke situatie. Is je woning bijvoorbeeld ouder dan 10 jaar dan betaal je slechts 6% btw. Vraag onze persoonlijke adviseurs hiernaar. Zij kunnen je desgewenst ook laten weten of het voor jou financieel voordelig is om in combinatie met de Tesla Powerwall een bidirectionele meter te laten plaatsen en zodoende het prosumententarief te voorkomen.

Hoe lang gaat de batterij van Powerwall mee?

De batterij is ontworpen om gedurende 10 jaar dagelijks één cycle te maken, ofwel circa 3.500 cycles.

Hoeveel apparaten kan ik met een Tesla Powerwall 2 van stroom voorzien?

Tesla Powerwall 2 heeft een capaciteit van14 kWh. Het vermogen is 5 kW (5.000W) continu en 7 kW piek. Een volledig opgeladen Powerwall kan een gemiddeld huishouden een volledige dag en nacht van stroom voorzien. Wel even opletten als je meerdere apparaten die veel stroom gebruiken tegelijkertijd aan wil zetten.

Waar moet ik op letten voor de plaatsing van een thuisbatterij?

De meeste thuisbatterijen zijn ontworpen voor een installatie in huis, met uitzondering van Tesla Powerwall die zowel binnen als buiten kan geïnstalleerd worden. Hou er rekening mee dat een thuisbatterij veel weegt: tot 100 kg en meer, dus als je de batterij wil ophangen (niet bij alle thuisbatterijen mogelijk) moet je een stevige muur voorzien. Verder moet er genoeg ruimte zijn voor de thuisbatterij zelf én eventuele randapparatuur (besturingsmodule, schakelkast, ...)
Bij twijfel vraag je best aan de installateur om vooraf een plaatsbezoek bij jou thuis uit te voeren.

Ik heb al zonnepanelen. Kan ik ook een thuisbatterij plaatsen?

Absoluut. Afhankelijk van het merk van thuisbatterij dat je kiest, wordt indien nodig ene extra omvormer voorzien, om je batterij aan te sluiten via het 220V wisselstroomnet in je huis. Tesla Powerwall 2 beschikt over een eigen, ingebouwde omvormer.

Hoeveel zonnepanelen moet ik hebben om nut te hebben van een thuisbatterij?

Hoeveel zonnepanelen je hebt, is technisch niet van belang. Een thuisbatterij kun je altijd toevoegen.Wel is het zo dat je over voldoende overschot aan stroom moet kunnen beschikken, om je batterij regelmatig op te laden.
Overweeg je om samen met batterij ook zonnepanelen aan te schaffen, dan zal onze partner-installateur een optimale configuratie voorstellen in functie van je (toekomstige) behoeften

Ik wil graag een thuisbatterij in mijn nieuwbouwwoning. Waarop moet ik letten?

Voorzie voldoende ruimte voor je thuisbatterij. En praat erover met je elektrieker, zodat die de nodige wachtleidingen en overige voorzieningen kan treffen om je thuisbatterij later makkelijk te kunnen integreren.

Kan ik meerdere thuisbatterijen combineren?

Jazeker. Afhankelijk van het merk kun je meerdere thuisbatterijen combineren om voldoende reserve en/of vermogen op te bouwen in functie van je behoefte. Meestal zullen 1 of 2 batterijen evenwel volstaan om een boost te geven aan je onafhankelijkheid van het net. Onze partner bekijkt graag met jou hoeveel thuisbatterijen nuttig zijn in jouw specifieke situatie.

Wat gebeurt er met het prosumententarief?

Zolang je een terugdraaiende teller hebt, blijf je in Vlaanderen het prosumententarief betalen, ook indien je geen of minder stroom zou terugleveren aan het net of als je een batterij plaatst.
Met een thuisbatterij maak je echter veel minder gebruik van het net en kun je overwegen een bidirectionele meter te laten laten plaatsen. Hierdoor betaal je qua netwerkkosten geen prosumententarief meer, maar enkel kosten pro rate je werkelijke, kleinere afname van het net.

Onze inzet wordt beloond. Greenpeace ranking van 18/20 voor duurzaamheid!

Lees onze blog

Hoe kunnen we je helpen?

Onze adviseurs helpen je graag met een offerte op maat.
0800 17 900
Onze klantendienst is gesloten.
Je kan ons bereiken op weekdagen van 8u tot 18u.