Onze thuisbatterijen


LG 7 THUISBATTERIJ

Logo LG
RESU 7H Thuisbatterij
Tot 500 euro korting
De beste keuze vanaf 10 zonnepanelen of een jaarlijks verbruik van 3.000KWH
7.000
in plaats van € 7.500LG 10 THUISBATTERIJ

Logo LG
RESU 7H Thuisbatterij
Tot 500 euro korting
De beste keuze vanaf 18 zonnepanelen of een jaarlijks verbruik van 4.500KWH
8.000
in plaats van € 8.500TESLA POWERWALL 2

Logo LG
RESU 7H Thuisbatterij
Tot 500 euro korting
De beste keuze vanaf 18 zonnepanelen of een jaarlijks verbruik van meer dan 4.500KWH
9.000
in plaats van € 9500


Beschikbaarheid onbekend

Aanbod exclusief voor residentiële verbruikers en klein professionelen. Prijzen en cijfers zijn afgerond, inclusief 6% BTW en indicatief onder voorbehoud van inspectie ter plaatse en afhankelijk van de specifieke situatie bij de klant. De prijs van het bovenstaande aanbod is gebaseerd op een standaard opstelling en omvat zowel de batterij als een omvormer van Solar Edge voor LG Chem toepassing (of geïntegreerde omvormer bij Tesla Powerwall 2), een adviesgesprek, standaard hoeveelheid materialen, installatie, keuring en recyclage bijdrage. De korting is van toepassing op het volledige gamma thuisbatterijen beschikbaar bij de Eneco Partner. Een AC gekoppelde LG Chem batterij is mogelijk aan meerprijs. Het aanbod is niet cumuleerbaar met andere kortingen tenzij expliciet anders vermeld.

De voordelen van een thuisbatterij in huis

De vraag en het aanbod van elektriciteit verandert continu. Vandaag vangen minder duurzame energiecentrales deze schommelingen op. Maar jij kunt ervoor zorgen dat deze schommelingen opgevangen worden op een duurzame manier. Hoe? Door samen met andere pioniers te kiezen voor eigen energieproductie en –opslag. Zo bouwen wij samen aan een nieuwe, schonere wereld!

Altijd zonnestroom

Met zonnepanelen haal je duurzame energie van de zon in huis. Maar wat als het donker wordt? Met een thuisbatterij kun je zonnestroom opslaan voor later gebruik.

Lees meer

Noodstroom

Heeft een kleine stroompanne in de straat grote gevolgen bij jou thuis? Een thuisbatterij kan jouw belangrijkste lichtpunten, stopcontacten en apparaten continu van stroom voorzien.

Lees meer

Maak je minder afhankelijk van het net

Neem de controle over jouw energie met een thuisbatterij in je zonne-installatie. Je bespaart zo ook nog eens op je elektriciteitsfactuur!

Lees meer

Hoe werkt een thuisbatterij nu praktisch?

Je thuisbatterij houdt continu rekening met je zonneproductie én het verbruik van je woning. Een intelligente sturingsmodule geeft laad- en ontlaadinstructies aan de batterij.

Produceren je zonnepanelen overdag meer stroom dan je nodig hebt? Dan krijgt je batterij de instructie om op te laden. Wanneer je batterij vol is, injecteer je de overtollige zonnestroom in het net.

En als je woning stroom verbruikt wanneer er geen zonneproductie is? Je batterij krijgt dan de instructie om te ontladen. Pas zodra je batterij leeg is, neem je opnieuw stroom af van het net. 

De wereld van morgen begint vandaag

 

Veelgestelde vragen

Alles over de werking van een thuisbatterij en veel meer

Waar moet ik op letten voor de plaatsing van een thuisbatterij?

De meeste thuisbatterijen zijn ontworpen voor een installatie in huis, met uitzondering van Tesla Powerwall die zowel binnen als buiten kan geïnstalleerd worden. Hou er rekening mee dat een thuisbatterij veel weegt: tot 100 kg en meer, dus als je de batterij wil ophangen (niet bij alle thuisbatterijen mogelijk) moet je een stevige muur voorzien. Verder moet er genoeg ruimte zijn voor de thuisbatterij zelf én eventuele randapparatuur (besturingsmodule, schakelkast, ...)
Bij twijfel vraag je best aan de installateur om vooraf een plaatsbezoek bij jou thuis uit te voeren.

Ik heb al zonnepanelen. Kan ik ook een thuisbatterij plaatsen?

Absoluut. Afhankelijk van het merk van thuisbatterij dat je kiest, wordt indien nodig een extra omvormer voorzien, om je batterij aan te sluiten via het 220V wisselstroomnet in je huis. Tesla Powerwall 2 beschikt over een eigen, ingebouwde omvormer.

Hoeveel zonnepanelen moet ik hebben om nut te hebben van een thuisbatterij?

Hoeveel zonnepanelen je hebt, is technisch niet van belang. Een thuisbatterij kun je altijd toevoegen.Wel is het zo dat je over voldoende overschot aan stroom moet kunnen beschikken, om je batterij regelmatig op te laden.
Overweeg je om samen met batterij ook zonnepanelen aan te schaffen, dan zal onze partner-installateur een optimale configuratie voorstellen in functie van je (toekomstige) behoeften

Ik wil graag een thuisbatterij in mijn nieuwbouwwoning. Waarop moet ik letten?

Voorzie voldoende ruimte voor je thuisbatterij. En praat erover met je elektrieker, zodat die de nodige wachtleidingen en overige voorzieningen kan treffen om je thuisbatterij later makkelijk te kunnen integreren.

Kan ik meerdere thuisbatterijen combineren?

Jazeker. Afhankelijk van het merk kun je meerdere thuisbatterijen combineren om voldoende reserve en/of vermogen op te bouwen in functie van je behoefte. Meestal zullen 1 of 2 batterijen evenwel volstaan om een boost te geven aan je onafhankelijkheid van het net. Onze partner bekijkt graag met jou hoeveel thuisbatterijen nuttig zijn in jouw specifieke situatie.

Wat gebeurt er met het prosumententarief?

Zolang je een terugdraaiende teller hebt, blijf je in Vlaanderen het prosumententarief betalen, ook indien je geen of minder stroom zou terugleveren aan het net of als je een batterij plaatst.
Met een thuisbatterij maak je echter veel minder gebruik van het net en kun je overwegen een bidirectionele meter te laten laten plaatsen. Hierdoor betaal je qua netwerkkosten geen prosumententarief meer, maar enkel kosten pro rate je werkelijke, kleinere afname van het net.

Wanneer is de Tesla Powerwall II terug beschikbaar?

De beschikbaarheid van de Tesla Powerwall II voor België is onbekend. 

Onze inzet wordt beloond. Greenpeace ranking van 18/20 voor duurzaamheid!

Lees onze blog

Hoe kunnen we je helpen?

Onze adviseurs helpen je graag met een offerte op maat.
0800 17 900
Onze klantendienst is gesloten.