0

Nieuws

Eneco België is sinds vandaag officieel eigenaar van Eni Gas & Power NV en Eni Wind Belgium NV

Eneco België is sinds vandaag officieel eigenaar van Eni Gas & Power NV en Eni Wind Belgium NV. De bevoegde autoriteiten gaven vorige week hun toestemming voor de aandelenovername, omdat voldaan is aan alle voorwaarden die aan de transactie waren gesteld.

Samen hebben we meer dan 1,1 miljoen residentiële aansluitingen in België. Zodoende wordt de nieuwe onderneming de derde grootste speler op de Belgische energiemarkt. De overeenkomst tussen Eneco België en Eni werd aangekondigd op 31 maart 2017. De Belgische Mededingingsautoriteit stelde geen bijkomende voorwaarden. Daarmee is de overname nu ook officieel een feit. Als deel van de overeenkomst neemt Eneco van Eni België ook drie windmolens in Perwez over.

Christophe Degrez (44) wordt CEO van beide ondernemingen, Eneco België BV en Eni Gas & Power NV, in België. Hij was al sinds begin 2010 CEO van Eneco in België. Voorheen was hij actief bij Nuon Belgium en Accenture. Hij wil met het eengemaakte bedrijf het voortouw nemen in de energietransitie.

“Het energiemodel verschuift duidelijk snel naar een model waarbij duurzame en decentrale productie centraal staat en de rol van de klant onontbeerlijk is. De rol van leverancier wordt uitgebreid naar die van energieregisseur. Samen staan we sterker om die uitdagingen aan te gaan en de rol van energieregisseur op te nemen. Als pionier inzake duurzame energie, zullen we blijven inzetten op 100 procent groene en lokaal geproduceerde energie. Dankzij deze stap verduurzamen we België nog verder en nog sneller. Metde overname kunnen we ook volop verder inzetten op innovatie.”, aldus Christophe Degrez, CEO van Eneco

Nog vragen?

Lees de veelgestelde vragen op eneco.be/nl/faq-overname

Contacteer ons

Duurzame energie tegen een scherpe prijs met een uitstekende service. Daar kan je op rekenen. Bel ons gratis, gebruik het contactformulier, Facebook of Twitter. We garanderen je een snel antwoord. Check alvast de veelgestelde vragen en onze klantenservice.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons aanbod en klantenvoordelen? Benieuwd naar onze acties? Geïnteresseerd in duurzame energie? Word ook slim met energie en schrijf je hier in!

Vul je gegevens in

Bekijk het laatste nieuws