Elektrisch rijden voor ondernemers

Als ondernemer kijkt u naar de toekomst en loopt u graag voorop. Elektrische mobiliteit is voor u vandaag al een evidente keuze. Met de laadoplossingen van Eneco Mobility Services kunt u uw elektrische auto altijd snel, makkelijk en veilig opladen. En dat met 100% groene stroom van Eneco. Zo rijdt u echt CO2-neutraal en duurzaam.

Als elektrisch rijder wilt u uw wagen laden wanneer hij lang stilstaat. Dus ook op de parking bij uw bedrijf. Daar kunnen zowel u als uw klanten en medewerkers zorgeloos laden. Eneco Mobility Services biedt u namelijk een totaalpakket:

  • Installatie, beheer en onderhoud
  • Laden met 100% groene stroom
  • Inzichten in de laadgegevens
  • Automatische verrekening van de laadkosten met uw medewerkers/bezoekers
  • 24/7 helpdesk

Met een thuislaadpunt laadt uw elektrische of plug-inhybridewagen ’s nachts of tijdens het weekend volledig op. Met een thuislaadpunt van Eneco Mobility Services geniet u een totale ontzorging. Zo verrekenen we automatisch de laadkosten met uw onderneming of de leasingmaatschappij.  

Rijden u of uw werknemers onder meer met plug-inhybridewagens en zoekt u naar een passende laadoplossing? Met de Eneco SmartCable registreert u eenvoudig de stroom die u thuis laadde. Wij verrekenen die rechtstreeks met uw onderneming of de leasingmaatschappij. Download hier de handleiding of bekijk de Eneco SmartCable.

Met de Eneco-laadpas laadt u 100% groene stroom aan alle openbare laadpunten in de Benelux. U geniet ook van een 24/7-ondersteuning via onze helpdesk. Zo bent u altijd duurzaam onderweg.

Veelgestelde vragen

Alles over de werking van laadpalen en veel meer.

Hoe lang duurt het opladen van een elektrische wagen?

Dit hangt van twee zaken af: de grootte van het accupakket en de gebruikte laadtechniek. Het volledig opladen van een doorsnee volledige elektrische auto (accupakket van 25 kWh) met een Standard Charge laadpunt duurt ongeveer 8 uur. Met een Fast Charge laadpunt is de klus in ongeveer 1 uur geklaard. De duurtijd voor het volledig opladen van plug-inhybridewagens hangt af van de grootte van de batterij.

Hoe kan ik een laadpaal bestellen en wat kost het?

Laat uw gegevens achter in het aanvraagformulier. Wij contacteren u zo snel mogelijk voor een offerte op maat. Vanaf 1.500 euro hebt u een standaard thuislaadpunt, inclusief installatie (excl. btw).

Waar kan ik laden met de Eneco-laadpas?

Met een laadpas van Eneco kunt u opladen bij alle (semi-)openbare laadpunten waarvan we met de beheerder een roaming-overeenkomst hebben. In sommige gevallen kunt u met een laadpas ook bij private laadpunten laden. Een goed overzicht van alle (openbare) oplaadpunten in Benelux en Frankrijk staat op www.oplaadpalen.nl. Of download de gratis app ‘Oplaadpalen' (voor de iPhone en Android-smartphones).

Als ik met mijn Eneco-laadpas bij een laadpunt van een andere leverancier oplaad, krijg ik dan ook groene stroom?

Ja, als u laadt met uw Eneco-laadpas zorgt Eneco ervoor dat elke kWh die u afneemt 100% groen is. Dit geldt ongeacht de plek waar u laadt of bij welke aanbieder. Of u nu thuis laadt, op het werk of aan een openbaar laadpunt.

Wanneer betaal ik voor mijn oplaadbeurten?

Eén keer om de drie maanden stuurt Eneco u een overzichtelijke factuur. Hierop staat een overzicht van uw laadbeurten en de kost per laadbeurt. Laadbeurten betaalt u dus postpaid.

Als ik een laadpunt en/of abonnement van Eneco afneem, moet ik dan overstappen naar Eneco?

Nee, u blijft vrij in uw keuze van energieleverancier.

Ik heb een laadpunt geïnstalleerd. Moet ik dan de kosten betalen van elke bestuurder die komt opladen aan mijn laadpunt?

Nee, zeker niet. De bestuurder moet voor het opladen zijn laadpas aanbieden. Eneco verwerkt deze informatie en vergoedt u voor alle oplaadbeurten aan uw laadpunt. Dit tarief passen we aan volgens de geldende elektriciteitstarieven.

Waar en hoe kan ik een storing doorgeven?

Bij een storing van een Eneco-laadpunt belt u naar de Eneco Helpdesk: +32 2 588 53 00. De helpdesk is 24/7 bereikbaar. Voor storingen bij publieke laadpunten kunt u de beheerder van de desbetreffende paal contacteren. Het is belangrijk dat u checkt welke partij de paal aanbiedt.

 

Onze inzet wordt beloond. Greenpeace ranking van 18/20 voor duurzaamheid!

 

Hulp nodig van onze experts?

Onze adviseurs beantwoorden al uw vragen over elektrisch laden bij Eneco.