2

Ervaar het gemak van onze Eneco Mobility Services

Rijden op 100% groene elektriciteit naar je zaak.

Offerte aanvragen

Elektrisch rijden voor ondernemers

Als ondernemer kijk je naar de toekomst en loopt je graag voorop. Is elektrische mobiliteit voor jou vandaag al een evidente keuze? Terecht! Met de laadoplossingen van Eneco Mobility Services kun je jouw elektrische auto altijd snel, makkelijk en veilig opladen. En dat met 100% groene elektriciteit van Eneco. Zo rijd je echt CO2-neutraal en duurzaam.

Zakelijk Laadpunt

Als elektrisch rijder wil je jouw wagen laden wanneer hij lang stilstaat. Dus ook op de parking bij je zaak. Daar kunnen zowel jij als je klanten en medewerkers zorgeloos laden. Eneco Mobility Services biedt jou namelijk een totaalpakket:

 1. Installatie, beheer en onderhoud
 2. Laden met 100% groene elektriciteit
 3. Inzichten in de laadgegevens
 4. Automatische verrekening van de laadkosten met jouw medewerkers/bezoekers
 5. 24/7 helpdesk
Offerte aanvragen

Thuisladen

Met een thuislaadpunt laad je elektrische of plug-inhybridewagen ’s nachts of tijdens het weekend volledig op. Met een thuislaadpunt van Eneco Mobility Services geniet je een totale ontzorging. Zo verrekenen we automatisch de laadkosten met jouw zaak of de leasingmaatschappij.

Offerte aanvragen

Eneco SmartCable

Rijden jouw werknemers en jezelf onder meer met plug-inhybridewagens en zoek je naar een passende laadoplossing? Met de Eneco SmartCable registreer je eenvoudig de elektriciteit die je thuis laadde. Wij verrekenen die rechtstreeks met jouw zaak of de leasingmaatschappij. Download de handleiding of bekijk de Eneco SmartCable.

Offerte aanvragen

Eneco-laadpas

Met de Eneco-laadpas laad je 100% groene elektriciteit aan alle openbare laadpunten in de Benelux. Je geniet ook van een 24/7-ondersteuning via onze helpdesk. Zo ben je altijd duurzaam onderweg.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

 • Waarom opteren jullie voor een participatief model bij hernieuwbare energie projecten?

  Omdat we vinden dat de wind van iedereen is. Vandaar dat we de lokale overheden, burgers en verenigingen de kans geven om deel te nemen aan de financiering van onze windprojecten. We delen met hen dus ook de financiële opbrengsten van de parken.

  Ons maatschappelijk credo? Ook al neemt de bouw van windmolens door allerlei procedures heel veel tijd in beslag, we willen niet over de hoofden van burgers besluiten. Hen direct in windparken laten participeren, is dus een logische keuze voor ons. Rechtstreekse deelneming maakt mensen meer betrokken en creëert een draagvlak waar de hele gemeenschap baat bij heeft.

 • Wat is crowdfunding of participatieve financiering?

  Participatieve financiering (crowdfunding in het Engels) verwijst naar alle instrumenten en methoden van financiële transacties waarbij een beroep wordt gedaan op een groot aantal mensen (de 'crowd') om een project te financieren. Deze financiering gebeurt meestal via het internet.

  Bij hernieuwbare energieprojecten gaat het vaak om een participatieve financiering in de vorm van een lening. De menigte ('crowd') uit zijn intentie om geld te lenen aan Eneco en krijgt na bevestiging van de investering een interest. Deze is vast of kan fluctueren op basis van op voorhand vastgelegde criteria. 

  Bij start-ups gaat het soms ook over investeringen in het kapitaal. Je kunt dan rechtstreeks aandeelhouder worden.

 • Wat is het verschil tussen een coöperatie en een crowdlending?

  Een coöperatief aandeel is een directe vorm van participatie. Hierbij ben je aandeelhouder van het bedrijf. De regels zijn vastgelegd in de statuten (wanneer kun je aandelen verkopen, welke type aandeelhouders zijn er, wat zijn de doelstellingen, …) In België worden coöperaties vaak geassocieerd met nationaal verankerde organisaties, maar er zijn ook heel veel lokaal verankerde coöperaties actief. Sommige energieleveranciers hebben een dergelijke coöperatieve vennootschap opgericht. Je kunt soms enkel B-aandeelhouder worden, die vaak ondergeschikt zijn aan de A-aandeelhouders.

  Crowdfunding in de vorm van een crowdlending is een indirecte vorm van participatie. Hierbij geef je als participant een lening voor de financiering van een project aan vooraf vastgelegde regels rond looptijd en interest. Crowdfunding kan perfect gecombineerd worden met andere vormen van directe en/of indirect participatie. Eneco heeft al veel ervaring met directe en indirecte participatie. Wij werken hiervoor hoofdzakelijk samen met lokale coöperaties.

 • Wat is het verschil tussen het brutorendement en het nettorendement?

  Het nettorendement wordt berekend door de roerende voorheffing af te trekken van het brutorendement. 

 • Kan ik via Eneco investeren in deze projecten?

  Neen. Nieuwe projecten worden via erkende crowdfundingplatformen gecommercialiseerd. Zij hebben hiervoor een licentie van de FSMA (de autoriteit voor financiële diensten en markten). Eneco kan niet zelf projecten commercialiseren.

Nog steeds geen antwoord?

Vul dit veld in

Of bezoek hulp en contact voor alle hulplijnen