0
Eneco ketelonderhoud Eneco ketelonderhoud Eneco ketelonderhoud

Eneco ketelonderhoud

Jouw verwarmingsketel steeds in topconditie? Laat hem onderhouden door Eneco.

Bestel meteen jouw ketelonderhoud

Ketelonderhoud Aardgas

Verwarmingsketel (Aardgas)

Tweejaarlijks onderhoudsplan

Woning langer dan 10 jaar in gebruik (incl. 6% btw*)

 

 • Eerste onderhoud: €168
 • Bijdrage onderhoudsplan: €7/maand

Verwarmingsketel (Aardgas)

Jaarlijks onderhoudsplan

Woning langer dan 10 jaar in gebruik (incl. 6% btw*)

 

 • Eerste onderhoud: €168
 • Bijdrage onderhoudsplan: €14/maand

Verwarmingsketel (Aardgas)

Eenmalig onderhoud

Woning langer dan 10 jaar in gebruik (incl. 6% btw*)

 

 • onderhoud: €180

* Indien je woning minder dan 10 jaar in gebruik is, dan prijzen aan 21% btw

Ketelonderhoud Mazout

Verwarmingsketel (Mazout)

Jaarlijks onderhoudsplan

Woning langer dan 10 jaar in gebruik (incl. 6% btw*)

 

 • Eerste onderhoud: €216
 • Bijdrage onderhoudsplan: €18/maand

* Indien je woning minder dan 10 jaar in gebruik is, dan prijzen aan 21% btw

Contacteer ons

Duurzame energie tegen een scherpe prijs met een uitstekende service. Daar kan je op rekenen. Bel ons gratis, gebruik het contactformulier, Facebook of Twitter. We garanderen je een snel antwoord. Check alvast de veelgestelde vragen en onze klantenservice.

Wat is het?

 • Ketelcheck.
  Veiligheidscontrole en rendementsmeting.

 • Reinigen en afregelen van jouw verwarmingsketel.
  Voor een optimale prestatie.

 • Wettelijke attesten.
  Zodat je altijd in orde bent.

Niet inbegrepen: reinigen van de schoorsteen en onderhoud van kranen, drukvaten, ventielen, leidingen, thermostaten, radiators.

Inbegrepen

 • Verplaatsingskosten
 • Werkuren
 • Onderhoudsmaterialen

Waarom kiezen voor een onderhoudsplan?

Kies voor een jaarlijks of tweejaarlijks onderhoudsplan bij Eneco en wel om volgende redenen:

 1. Altijd op tijd. We herinneren je aan jouw volgende onderhoud. Zo hoef je er zelf niet aan te denken. En voldoe je steeds aan alle wettelijke verplichtingen. Bovendien houden wij een kopie van jouw onderhoudsattesten bij.
 2. Gecertificeerde onderhoudstechnici. We werken samen met gespecialiseerde onderhoudstechnici. 
 3. Vaste prijs. En dus geen verrassingen. Want verplaatsingskosten, werkuren, onderhoudsmaterialen en kleine onderdelen zijn in de prijs inbegrepen.
 4. Gespreide betaling. De eerste onderhoudsbeurt betaal je in één keer. Nadien betaal je driemaandelijks een vast bedrag.
 5. 24/7 hersteldienst.* Zowel voor noodgevallen als voor minder dringende herstellingen.

Geen onderhoudsplan nodig? Dan kun je kiezen voor een eenmalig onderhoud. Volgende voordelen zijn dan niet inbegrepen:

 1. Herinnering volgende onderhoud
 2. Gespreide betaling
 3. Toegang tot de 24/7 hersteldienst
 • Werkt jouw verwarmingsketel op aardgas of mazout?
 • Heeft hij een vermogen tot maximum 75 kW (kilowatt)?
 • Is hij aangesloten op een centraal verwarmingssysteem?

Dan kun je hem laten onderhouden door Eneco. Alle merken van verwarmingsketels zijn welkom. Op voorwaarde dat jouw ketel in goede staat is en correct onderhouden werd binnen de wettelijke onderhoudsperiodes, met bijhorende certificaten van de 2 laatste onderhoudsbeurten.

Ketelonderhoud bestellen

Voordelen van regelmatig ketelonderhoud

Altijd lekker warm

Laat je niet in de kou zetten door een defecte verwarmingsketel. Een regelmatig onderhoud sluit storingen niet uit, maar verlaagt wel aanzienlijk het risico. Zo ga je met een gerust hart de winter in.

Goed voor uw portemonee

Want een professioneel onderhouden en afgestelde verwarmingsketel behoudt zijn maximale rendement. Daardoor verbruikt hij tot 12% minder energie. Dat is goed voor het milieu en je portemonnee. Bovendien gaat een goed onderhouden verwarmingsketel langer mee. En voorkom je storingen en dure herstellingen. Ook zo bespaar je heel wat kosten.

Veiliger

Een regelmatig ketelonderhoud garandeert een propere verbranding en voorkomt brandgevaar en gevaarlijke koolmonoxidevorming.

Wettelijk verplicht?

Een regelmatig onderhoud van je centrale verwarmingsketel is wettelijk verplicht. Jaarlijks voor mazoutketels en tweejaarlijks voor gasketels (driejaarlijks in Wallonië).

Ben je wettelijk in orde? Perfect! Neem een Eneco-onderhoudsplan en wij zorgen ervoor dat je altijd in orde blijft.
Ben je wettelijk niet in orde? Geen probleem. Wij plannen je eerste onderhoud zo snel mogelijk in!

*In geval van panne of storing van uw cv-ketel en dit 24u op 24, 7 dagen op 7, inclusief zon- en feestdagen, zorgt Eneco ervoor dat er zo snel mogelijk een technicus bij jou is om het probleem te verhelpen. De herstelling, inclusief verplaatsingskosten, werkuren en onderdelen is steeds voor jouw rekening. Je betaalt de technicus rechtstreeks, zonder enige tussenkomst van Eneco. De technicus zal een bestek opmaken en pas overgaan tot de uitvoering van de herstelling na jouw uitdrukkelijk akkoord.

Veelgestelde vragen

 

Alles over ketelonderhoud en veel meer

 

Op de eerste factuur vind je de eenmalige kosten van uw eerste ketelonderhoud. Deze factuur bevat ook uw eerste maandelijkse bijdragen, die per kwartaal worden gefactureerd.

Op de volgende facturen vind je enkel je maandelijkse bijdragen, die per kwartaal worden gefactureerd.

In Vlaanderen en Wallonië is de gebruiker verantwoordelijk voor het onderhoud (respectievelijk de controle) van de verwarmingsketel. Ben je huurder, dan is het dus aan jouw om het nodige te doen.

Blijkt naar aanleiding van een onderhouds- of controlebeurt dat er werken uitgevoerd moeten worden aan de verwarmingsinstallatie of indien de ketel aan vervanging toe is, dan dien je uw huisbaas een kopie te bezorgen van het interventierapport, waarop de technicus aangeeft welke aanpassingen moeten gebeuren. De huisbaas heeft vervolgens 3 maanden tijd om de installatie in orde te brengen. De eigenaar is overigens ook verantwoordelijk voor de verplichte keuring van een nieuw toestel bij ingebruikname.

Je doet er alleszins goed aan je huisbaas steeds een duplicaat te bezorgen van je onderhoudsattest, ook indien er geen opmerkingen zijn. Omgekeerd, indien je nieuwe huurder bent, kan je een duplicaat van de laatste 2 onderhoudsattesten opvragen bij de verhuurder. Omdat je als huurder alle belang heeft bij een goed onderhouden verwarmingsketel, doe je er goed aan de eigenaar ervan te verzekeren dat je ketel regelmatig wordt onderhouden en je medewerking te verlenen wanneer er een technicus moet langs komen.

Tip: Lees er zeker je huurovereenkomst op na: deze kan eventueel aanvullende verplichtingen opleggen aan jou als huurder.

Een Eneco onderhoudsplan kan pas starten nadat er een succesvol eerste onderhoud heeft plaatsgevonden. Kies je voor een jaarlijks of 2-jaarlijks onderhoudsplan van Eneco, dan vangt de eerste looptijd van 12 respectievelijk 24 maanden dus aan op de dag dat je eerste onderhoud werd uitgevoerd door de technicus van Eneco. Het onderhoudsplan wordt telkens stilzwijgend verlengd voor een nieuwe periode van 12 of 24 maanden, tenzij je uw contract opzegt uiterlijk 2 maanden voor de vervaldag of tenzij de voorwaarden van uw contract wijzigen. In dit laatste geval brengen wij je daar minimaal 3 maanden voor de vervaldag van op de hoogte en kan je je contract desgewenst opzeggen uiterlijk 2 maanden voor de vervaldag.

De onderhoudsbeurt zal ten vroegste 14 dagen en ten laatste 6 maanden na het sluiten van de overeenkomst ingepland worden, tenzij je overeenkomt om het onderhoud op een later tijdstip uit te laten voeren.

Alle kosten van het onderhoud, zowel verplaatsingskosten, werkuren als kleine materialen en onderdelen die gebruikt worden tijdens het onderhoud, zijn inbegrepen in de prijs die je aan Eneco betaalt. Je hoeft hiervoor niets te betalen aan de onderhoudstechnicus.

Laat je bijkomende herstellingen uitvoeren die buiten het normale onderhoud vallen, dan zal de technicus je daarvoor een prijsopgave bezorgen en deze pas uitvoeren nadat je je akkoord heeft gegeven. Zulke bijkomende kosten regel je rechtstreeks met de technicus.

Ja, dat kan bij uitzondering gebeuren. De onderhoudstechnicus is persoonlijk verantwoordelijk voor het uitgevoerde onderhoud. Hij zal altijd een ketelcheck inclusief veiligheidscontrole uitvoeren waarbij hij de omgeving en de goede werking van je verwarmingsketel evalueert.

Stelt de technicus tijdens de ketelcheck vast dat je installatie niet reglementair werd geïnstalleerd, de luchtaanvoer of de rookafvoer niet in orde is of dat hij niet veilig aan je ketel kan werken, dan mag hij weigeren om het eigenlijke onderhoud uit te voeren.

Het niet laten onderhouden van een centrale verwarmingsketel op aardgas of stookolie wordt beschouwd als een milieumisdrijf. Voor milieumisdrijven wordt bij de vaststelling een proces-verbaal opgesteld. Het parket moet binnen een termijn van 180 dagen beslissen of je strafrechtelijk vervolgd wordt (gevangenisstraf of strafrechtelijke geldboete) of niet. In dit laatste geval kan wel nog een alternatieve bestuurlijke geldboete opgelegd worden (met een maximum voorzien op 250.000 euro). Beslist het parket om wel strafrechtelijk te behandelen, kan dit leiden tot strafrechtelijke geldboeten en/of gevangenisstraffen of een minnelijke schikking.

Kan je geen geldig onderhoudsattest en/of verwarmingsauditrapport voorleggen, dan wordt dit beschouwd als een milieu-inbreuk. Bij de vaststelling van een milieu-inbreuk volgt geen strafrechtelijke vervolging. Milieu-inbreuken worden via bestuurlijke weg gehandhaafd via een zgn. bestuurlijke maatregel en/of exclusieve bestuurlijke geldboete. Maar zo ver hoeft het niet te komen indien je een onderhoudsplan heeft bij Eneco: wij houden je laatste onderhoudsattesten bij en kunnen je een duplicaat bezorgen indien je daarom vraagt.

Tijdens het onderhoud kan het gebeuren dat de technicus een gebrek vaststelt waarvoor een herstelling nodig is die buiten het normale onderhoud valt. Indien het een kleine herstelling betreft, waarvoor hij de tijd en de nodige onderdelen beschikbaar heeft, zal hij je opgeven hoeveel de herstelling kost en die – na je akkoord – onmiddellijk uitvoeren.

De extra kosten van de herstelling regel je rechtstreeks met de technicus. Gaat het om een grotere herstelling, dan dien je een afspraak te maken met onze hersteldienst of kunt je aan je eigen installateur vragen om de herstelling uit te voeren. Afhankelijk van de ernst van het defect, zal de technicus al dan niet wachten met de uitvoering van het onderhoud tot de herstelling gebeurd is.

Onze inzet wordt beloond.

Greenpeace ranking van 16/20 voor duurzaamheid!

Hoe kunnen we je helpen?

Onze adviseurs helpen je graag met een offerte op maat!

0800 21 031

Momenteel zijn wij geopend.