Groepsaankoop Oost- en West-Vlaanderen 2016

Wat is de groepsaankoop Oost- en West-Vlaanderen 2016? 

De provincies Oost- en West-Vlaanderen hebben op 2 februari 2016 in samenwerking met Pricewise een groepsaankoop voor energie georganiseerd, waarbij de energieleveranciers gevraagd werd om hun laagste prijs voor gas en elektriciteit in te dienen. Eneco kwam hierbij als winnaar uit de bus voor elektriciteit voor particulieren en voor gas en elektriciteit voor bedrijven. 

Wat houdt het aanbod van Eneco in? 

Een gemiddeld gezin kan jaarlijks tot 139 euro besparen op elektriciteit. Bedrijven die kiezen voor het groepsaanbod kunnen gemiddeld tot 430 euro per jaar besparen voor gas en elektriciteit of tot 240 euro per jaar voor enkel elektriciteit. Op deze pagina vind je de tariefkaarten terug.

We bieden je: 

  • Een jaar lang energie aan het voordelige groepsaankooptarief 

  • 100% duurzame en lokaal geproduceerde elektriciteit 

  • Een 5-sterren klantendienst met een gratis nummer 

  • Speciale aanbiedingen en slimme oplossingen voor energiebesparing 

  • Een online klantenzone waar je zelf je energiezaken regelt 

Hoe verloopt de overstap? 

Vanaf 19 februari 2016 ontvang je een persoonlijk aanbod via mail. Vervolgens beslis je of je ingaat op het voorstel, dit kan tot 11 april 2016. Wij doen de rest: we regelen de opzeg bij je vorige leverancier en brengen je contract bij Eneco in orde. 

Wanneer start mijn nieuwe contract? 

Dat kan je zelf kiezen wanneer je het voorstel bevestigt: 1 april 2016 (indien je je voorstel bevestigt vóór 1 maart), 1 mei 2016 (indien je je voorstel bevestigt vóór 1 april), 1 juni 2016 of 1 juli 2016. Voor klanten met zonnepanelen wordt deze periode nog met 2 maanden verlengd omdat dit afhankelijk is van de meteropnamemaand.

Wat moet ik doen als ik geen persoonlijk voorstel heb gekregen? 

Neem dan contact op met de groepsaankoop-klantenservice op het gratis nummer 0800 76 101 (werkdagen van 9 tot 17 uur, maandag tot 20 uur) of mail naar groenestroom@oost-vlaanderen.be

Wat gebeurt er met mijn contract na de looptijd van het groepsaankooptarief? 

Je contract wordt na 1 jaar vernieuwd op basis van de tarieven die op dat moment gelden. We bezorgen je de nieuwe tariefkaart 2 maanden voor de vernieuwingsdatum. 

Ik ben al klant bij Eneco. Wat verandert er voor mij als ik inteken op het groepsaanbod? 

Het groepsaanbod is niet cumuleerbaar met andere kortingen of promoties. Dat betekent onder meer dat je tijdens de looptijd van het groepsaankooptarief geen gebruik kan maken van de voordelen van het Loyalty Pack