U bent hier

Jouw elektriciteit en gas


Iedereen heeft recht op duurzame en lokale energie. Tegen eerlijke prijzen. Daarom kiest Eneco er bewust voor om jouw elektriciteit uit Belgische wind en zon te produceren. Zo leveren we aan al onze klanten 100 procent duurzame en lokaal opgewekte elektriciteit.

0
Jouw duurzame energie.

De elektriciteit die wij je leveren? Die wordt je vriendelijk aangeboden door de Belgische zon en wind. Volledig duurzaam dus! 

Eneco is koploper in duurzame energie binnen Europa. En maakt schone energie mogelijk én betaalbaar voor elk gezin. Ook voor het jouwe. 

1
Waar halen wij jouw energie vandaan?

Eneco produceert al jouw energie in België zelf. Dat is een bewuste keuze. Hierdoor zijn we niet zo afhankelijk van minder duurzame energieproducten uit het buitenland. Bovendien creëren we op die manier extra banen in België.

Vandaag zorgen al 86 windmolens en 250.000 zonnepanelen van Eneco voor de productie van jouw energie. Hiermee kunnen we al onze particuliere en kleine ondernemingen voorzien van 100% duurzame en Belgische energie.

2
Duurzaam, niet duurder

Het wordt steeds goedkoper om duurzame energie te produceren. Dat betekent energie tegen scherpe prijzen voor jou en je gezin. Je bespaart tot wel 200 euro per jaar! Benieuwd naar je voordeel? Bereken snel je eigen tarief.

3
Duurzaam bezig? Eneco beloont je!

Kies je voor een duurzame energieleverancier? Slim gezien. Maar … daar stopt het niet. Wij belonen klanten die zélf investeren in duurzaamheid. Overweeg je de aankoop van zonnepanelen of een Tesla Powerwall? Je koopt ze bij ons voor de scherpste prijzen. Bovendien hebben wij als enige leverancier een exclusief tarief voor klanten met zonnepanelen

4
En... We hebben ook gas.

Eneco streeft net als jij naar een wereld waar iedereen kiest voor 100 % duurzame energie. Helaas is de Belgische markt momenteel nog altijd afhankelijk van aardgas. Gelukkig is deze fossiele brandstof de minst vervuilende van allemaal.

Eneco droomt bovendien van betaalbare energie voor íédereen. Dus bieden we een gasformule aan die zo transparant mogelijk is. Bij Eneco kan je dus terecht voor elektriciteit en gas. En voor beide bieden we prijzen op het scherp van de snede.

Je steunt

  • Investeringen om België op korte termijn onafhankelijk te maken van buitenlands energieproductie.
  • De ontwikkeling van 100% hernieuwbare elektriciteitproductie in België.

Alles over elektriciteit en gas

Je zoekt meer informatie over elektriciteit en gas? Enkele relevante pagina's:

  1. Prijs elektriciteit
  2. Prijs gas

Onze Garanties

  • Prijsgarantie
  • Oorsprongsgarantie
  • Servicegarantie