U bent hier

Duurzame partners

WeForest is een internationale non-profit organisatie, die een onstopbare beweging wil creëren rond biodiversiteit in het aanplanten van bomen. Ons team bestaat uit louter professionals die, verspreid over 3 continenten en 12 landen, op vrijwillige basis gepassioneerd werken aan een beter wereld. De grootste uitdaging van vandaag is armoeden en de opwarming van de aarde. WeForest heeft een oplossing voor beide: we herstellen onze natuurlijke bronnen gelijktijdig met het in stand houden van sociale gelijkheid. Het aanplanten van biodiverse bossen in de armste landen werkt de opwarming van de aarde tegen en voorziet in jobs en dus middelen in deze regio's.

Samen met onze klanten, medewerkers en Weforest plantte Eneco al meer dan 50.000 bomen in Burkina Faso. Zo dragen we bij aan minder CO2 en maken we beetje bij beetje van woestijn...bos. 

 

WWF is een van de meest omvangrijke en gerespecteerde internationale natuurbehoudorganisaties ter wereld. Ons netwerk bestaat uit meer dan 90 kantoren in meer dan 65 landen. We werken zowel lokaal als mondiaal. WWF leidt meer dan 1300 projecten in meer dan 100 landen. De meeste projecten worden lokaal uitgevoerd en zijn heel gevarieerd. Het gaat van de oprichting van een kleuterschool in Congo tot de acties in jouw supermarkt. Van de bescherming van de habitat van de orang-oetans tot het oprichten van reservaten voor de reuzenpanda.

Sinds 2010 zijn WWF en Eneco partners in duurzame energie. In het kader van het programma Climate Savers heeft Eneco het engagement aangegaan om actief te strijden tegen klimaatverandering. Eneco is het eerste energiebedrijf ter wereld dat de titel Climate Saver krijgt.

 
 

The Shift is het Belgisch netwerk voor duurzaamheid. Samen met onze leden en partners willen we de transitie naar een duurzamere maatschappij en economie realiseren. We doen dit door onze leden te verbinden, hun engagementen vast te leggen en actiegerichte verandering mogelijk te maken bij hen. The Shift verbindt zo'n 330-tal bedrijven, NGO's, academische instellingen en overheidsdepartementen en is het nationaal contactpunt voor CSR Europe en de World Business Council for Sustainable Development. Samen met Eneco en andere leden en partnerorganisaties willen zij innovatieve oplossingen uitwerken rond de grootste uitdagingen voor ons leefmilieu, onze maatschappij en onze economie.

 

de Sociale InnovatieFabriek promoot, begeleidt en ondersteunt sociaal ondernemerschap en sociale innovatie ten voordele van maatschappelijke uitdagingen. In haar werking vertrekt de Fabriek van drie basiswaarden: aandacht voor gedeelde meerwaarde, een focus op sociale transformatie en impactgedrevenheid.

Als lid van de Raad van Bestuur ondersteunt en bewaakt Eneco mee de visie, missie en doelstellingen van de Sociale Innovatiefabriek. De raad van bestuur bestaat uit negen leden. De leden vertegenwoordigen het evenwicht tussen het maatschappelijk middenveld en het bedrijfsleven.

 

Leuven wil tegen 2030 klimaatneutraal worden. Dat betekent dat we de hoeveelheid CO2 die we elke dag samen uitstoten gaan herleiden tot nul. Het is niet alleen een doelstelling vanuit de stad: reeds vele partners schaarden zich achter dit idee, en dragen er ook actief aan bij. Om een breed gedragen project op poten te zetten, werd eind 2013 de vzw Leuven Klimaatneutraal 2030 door zo’n 60 stichtende leden opgericht, waaronder ook Eneco. 

 

Onze Garanties

  • Prijsgarantie
  • Oorsprongsgarantie
  • Servicegarantie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons aanbod en klantenvoordelen? Benieuwd naar onze acties? Geïnteresseerd in duurzame energie? Word ook slim met energie en schrijf je hier in!
Bekijk het laatste nieuws