U bent hier

Nieuws & events

Eneco passeert grens van 1 GW aan duurzame productiecapaciteit

vrijdag, 4 november, 2016 - 09:26
Groene stroom voor omgerekend circa 850.000 huishoudens 

Eneco Groep heeft volop gekozen voor de weg van duurzaamheid. Met enige fierheid kunnen we vanaf nu zeggen dat we de mijlpaal van 1 GigaWatt (1.000 MegaWatt) duurzame productiecapaciteit hebben bereikt. Omgerekend goed voor het jaarlijks stroomverbruik van zo’n 850.000 huishoudens. Het gaat hier om opwekking van stroom uit zon, wind en biomassa in Nederland, België, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Behoren tot de schoonste energiebedrijven in Europa? Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Daar is veel -spreekwoordelijke- groene energie in gestoken. Sinds 2007 zetten we vol in op een duurzame koers. Samen met de collega’s in Nederland, Groot-Brittannië, en Frankrijk werkten we hard aan het bouwen van wind- en zonneparken. En dat werpt zijn vruchten af.

Zo investeerde Eneco Groep de afgelopen vijf jaar €1,4 miljard in wind, biomassa, zon, warmte, energiebesparing en innovatie. De rol van Eneco verschuift steeds meer naar een innovatieve en duurzame energiepartner. Denken we maar aan nieuwe windparken in Zeebrugge (4 windmolens van 3 MW) of Berloz (3 windmolens van 2,5 MW)Als we kijken naar de landen waar Eneco actief is, zien we in de periode van 2010 tot 2016 een verdubbeling van de opwek van duurzame energie. Een hele prestatie. Internationaal wint Eneco steeds meer terrein en de ambitie is om verdere groei te realiseren. In Groot-Brittannië investeert Eneco in windenergie, in Frankrijk met name in zon en in Nederland en bij ons ligt de focus op wind en zon.

We investeren ook meer en meer samen met jullie, onze klanten. Coöperaties, crowdfunding of andere vormen van participatie zijn niet nieuw voor Eneco. Een duurzame wereld creëren we immers met zijn allen. En vooral we blijven continu en alleen investeren in hernieuwbare energie.

Welkom in de nieuwe wereld. Een wereld zonder fossiele brandstoffen.

 

 

Contacteer ons

Duurzame energie tegen een scherpe prijs met een uitstekende service. Daar kan je op rekenen. Bel ons gratis, gebruik het contactformulier, Facebook of Twitter. We garanderen je een snel antwoord. Check alvast de veelgestelde vragen en onze klantenservice

Ma.-Vrij.:8u00 - 18u00
Stel ons je vraag: 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons aanbod en klantenvoordelen? Benieuwd naar onze acties? Geïnteresseerd in duurzame energie? Word ook slim met energie en schrijf je hier in!
Bekijk het laatste nieuws