U bent hier

Zelf produceren

Waarom zonnepanelen ?
 

Fotovoltaïsche zonnepanelen blijven - naast een duurzame - ook nog een slimme en rendabele keuze. De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen 10 jaar sterk gedaald. Een complete zonnestroominstallatie kost nu nog een kwart van wat je betaalde in 2003.  Bovendien leveren zonnepanelen momenteel zonder financiële steun een rendement op van 5% op 15 jaar, waardoor de kost van je installatie op gemiddeld 7 à 8 jaar terugverdiend is. Dit maakt de investering zonder steun van de overheid nog steeds financieel interessant.

Bovendien produceer je zelf groene elektriciteit waardoor je dus niet meer hoeft wakker te liggen van stijgende elektriciteitsprijzen.

 

6 goede redenen

 1. Je energiekosten dalen, je energierekening ook.

 2. Het EPC-peil van je woning daalt dus de waarde ervan stijgt.

 3. Je helpt het milieu door te kiezen voor een duurzame investering.

 4. Je voorschotfactuur van Eneco wordt onmiddellijk aangepast.

 5. Je profiteert van ons exclusieve solar tarief voor klanten met zonnepanelen.

 6. Je kan via Eneco tot €200 korting krijgen op je installatie.

 

Hoe werkt het?

Vraag nu jouw offerte aan en krijg tot €200 korting.

Voor het plaatsen van zonnepanelen werken we samen met enkele zorgvuldig gekozen partners die verder contact met jou zullen opnemen. Bovendien krijg je - dankzij het partnership met Eneco - een mooie korting van €100 op installaties onder 5kW piek en €200 op een installatie van boven 5kW piek. 

Waarom kiezen voor een zonneboiler? 

De zon is een onuitputtelijke én gratis bron van energie. Met een zonneboiler zet u die energie op een duurzame manier om in warm water en verwarming voor uw woning. Dat betekent een forse besparing op uw energiefactuur. Zo verdient u de investering in een zonneboiler dus snel en makkelijk terug. Bovendien bent u optimaal beschermd tegen de stijgende energieprijzen.

Steunmaatregelen? De overheid voorziet subsidies om de aankoop van een zonneboiler te stimuleren.Volgende premies zijn beschikbaar:

 • Premie van de netbeheerder (basis 550 euro/m² met een maximum van 2.750 euro)
 • Renovatiepremie van het Vlaamse Gewest (voor woningen ouder dan 25 jaar, beperkt volgens inkomen)
 • Gemeentelijke premie (varieert per gemeente)

Onze Eneco adviseurs geven u graag een gedetailleerd overzicht van alle premies en hun randvoorwaarden en maken een berekening op maat van uw persoonlijke situatie. Hoe werkt het? 

 • Een zonneboiler zet zonne-energie om in warmte. Die warmte wordt vervolgens gebruikt om het water in de centrale verwarming of het bad, douche, lavabo of keuken op te warmen. We spreken van thermische zonne-energie.
 • De zonneboiler installatie bestaat uit een voorraad- of opslagvat en verschillende zonnecollectoren of thermische zonnepanelen op het dak.
 • De zonnecollectoren vangen het zonlicht op en zetten dit om in warmte die wordt opgeslagen in het opslagvat van de zonneboiler. Het leidingwater wordt hierdoor opgewarmd, alvorens het naar de cv-ketel of de waterkraan gaat. De cv-ketel of waterboiler hoeft voor dit warme water dus niet meer, of veel minder, aan te slaan. Dat betekent een forse besparing op uw energiefactuur en een grote winst voor het milieu.

Vraag nu uw offerte aan en krijg €100 korting! Vraag hieronder gratis en vrijblijvend een offerte aan en krijg €100 korting op uw installatie. Klik gewoon via onderstaande link op ‘Info aanvragen’ en vul uw gegevens in. Een vertegenwoordiger uit uw regio zal dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Choisir Eneco, c’est choisir un partenaire stable 

L'électricité que nous fournissons est produite à 100% à partir de sources renouvelables, comme le soleil, le vent. Nous avons délibérément choisi de générer nous-même de l'énergie durable et nous nous sommes fixés pour objectif de garantir une production entièrement locale en Belgique d'ici 2016.

Vous choisissez:

 • Expérience et expertise: nous avons installé des systèmes d'énergie renouvelable chez 6.000 familles en Belgique;
 • Accompagnement : Eneco vous accompagne du devis à la maintenance en passant par l’installation;
 • Garantie: nous fournissons des produits de qualité avec des garanties conformes au marché

Vos avantages:

 • Une économie significative sur votre facture d’énergie;
 • Des revenus grâce aux mesures de soutien du gouvernement wallon. 

Vous soutenez:

 • Des investissements permettant, à court terme, de rendre à la Belgique son indépendance vis-à-vis de producteurs d’énergie étrangers;
 • Le développement, en Belgique, de notre production d’énergie 100% renouvelable et locale d’ici 2016.

 

Klanten vertellen...

Laat je overtuigen door deze klanten die vertellen over hun zonnepanelen installatie.

Eneco Solar

Meer info over onze zonneproductie? Contacteer de Eneco Zon klantendienst!

 

09 3828121

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons aanbod en klantenvoordelen? Benieuwd naar onze acties? Geïnteresseerd in duurzame energie? Word ook slim met energie en schrijf je hier in!
Bekijk het laatste nieuws