Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken of deze banner wegklikt, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.

Privacy statement

U bent hier

Privacy statement

Deze Privacy Statement is van toepassing op de website www.eneco.be (hierna Website) uitgebaat door Eneco België B.V.(hierna ‘wij’, ‘ons’ of ‘Eneco’). Wij dragen zorg voor uw privacy en handelen hierbij steeds in overeenstemming met de bepalingen van de Belgische Privacy wet (wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van de persoonsgegevens). Lees deze Privacy Statement om meer te weten te komen over de manier waarop persoonsgegevens worden ingezameld en verwerkt op de Website.

De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is Eneco België B.V. Eneco heeft haar verwerkingen gemeld bij de toezichthouder, de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer.

Verwerken van persoonsgegevens

Door deze Website te gebruiken en/of persoonsgegevens mee te delen (bv. contactformulier, nieuwsbrief aanvragen, etc.), gaat u uitdrukkelijk akkoord met de wijze waarop wij persoonsgegevens verzamelen en verwerken, zoals in deze Privacy Statement beschreven. Eneco, de vennootschappen binnen haar groep en/of de zorgvuldig geselecteerde partners, verwerken uw persoonsgegevens in het kader van een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering via de Website onder meer voor volgende activiteiten:

  1. het beoordelen en accepteren van een klant en het tot stand brengen en uitvoeren van overeenkomsten met klanten;
  2. het verwerken van gegevens voor (direct) marketing doeleinden (bv. voor u (nieuwe) relevante producten, diensten en/of activiteiten van Eneco);
  3. het versturen van de Eneco nieuwsbrief;
  4. het voldoen aan wettelijk verplichtingen;
  5. ten behoeve van managementinformatie, de ontwikkeling van producten en diensten en ter bepaling van de algemene strategie en het beleid;
  6. het uitvoeren van crediteuren- en debiteurencontrole;
  7. accountantscontroles;
  8. het behandelen van geschillen, vragen en klachten;
  9. het verrichten van analyses van persoonsgegevens ten behoeve van statistische doeleinden (bv. uw IP-adres, uw browser en besturingssysteem, de externe website die u heeft doorverwezen naar deze Website, de door u bezochte pagina’s op deze Website en de datum en tijd van elk door u bezochte pagina).

Gebruik van cookies

Wij maken bij het aanbieden van onze diensten gebruik van cookies. Dit is een eenvoudig klein tekstbestandje dat bij uw bezoek aan een website naar uw computer wordt gestuurd. Cookies kunnen gebruikersinstellingen en andere informatie opslaan en zijn bedoeld om het gebruik van de Website van Eneco gemakkelijker voor u te maken. Ze bevatten informatie zoals bijvoorbeeld de taalvoorkeur van de surfer , zodat hij die informatie niet opnieuw moet ingeven bij een volgend bezoek aan dezelfde website.

Wij gebruiken cookies voor de volgende activiteiten:

  • Om u zo goed mogelijk te informeren over onze producten en diensten. Zo krijgt u informatie te zien die voor u het meest relevant is;
  • Het opvragen van eerdere voorkeuren;
  • Voor onderzoek, om de Websites te optimaliseren en gebruikersvriendelijker te maken.

Ontvangt u liever geen cookies? Dan kunt u deze uitzetten in de instellingen van uw browser. Dit betekent dat niet alle functionaliteiten van de Website werken op uw computer, al kunt u nog steeds de meeste onderdelen van onze Website bezoeken. Als u cookies wenst te blokkeren, kunt u dat voor de door u gebruikte browser doen :

Links naar andere sites

Op de Website van Eneco zijn enkele links naar websites van andere partijen opgenomen. Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor de wijze waarop deze partijen met uw gegevens omgaan. Kijk daarom of de door u bezochte website een privacyverklaring bevat. Zo ja, lees deze om te zien of u zich kunt vinden in het daarin beschreven privacy beleid van de betreffende partij.

Rechten van de betrokkene

U heeft het recht om ons kosteloos te vragen over welke persoonsgegevens wij beschikken en deze gegevens desgevallend kosteloos te laten corrigeren of te laten verwijderen. Tot slot kan u zich kosteloos verzetten tegen de verwerking van uw persoonsgegevens voor de verstrekking van informatie of het versturen van promotiecampagnes betreffende de producten en diensten van Eneco en haar partners (direct marketing). Indien u geen marketing materiaal wenst te ontvangen dan kan u zich op ieder gewenst moment afmelden via de afmeldlink onderaan onze e-mail of door ons te contacteren via ons contactformulier of per post Battelsesteenweg 455i, 2800 Mechelen, op voorwaarde dat u zich afdoende identificeert.

Wijzigingen

Eneco behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de Privacy Statement. Deze Privacy Statement werd het laatst gewijzigd op 22 maart 2013.

Contactgegevens

Wij zijn verantwoordelijk voor de verwerking van deze persoonsgegevens en zien toe op de vertrouwelijkheid en de veiligheid van de gegevens. Bij vragen of opmerkingen kan u ons contacteren op het volgend adres: Battelsesteenweg 455i, 2800 Mechelen of via ons contactformulier.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons aanbod en klantenvoordelen? Benieuwd naar onze acties? Geïnteresseerd in duurzame energie? Word ook slim met energie en schrijf je hier in!
Bekijk het laatste nieuws